Copy
 
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #07 - donderdag 29 oktober 2015
Wiesn Zeitung - donderdag 29 oktober 2015
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
 
 
Bedankt en tot ziens op het Oktoberfeest in Sittard van 21 t/m 26 oktober 2016
Bedankt en tot ziens op
het Oktoberfeest in Sittard
van 21 t/m 26 oktober 2016
 
Leuke reacties
 
 
 
Rens Veugen :
Geweldig evenement, waat Zitterd weer prachtig oppe kaart zet!! Gooie organisatie en 'n prachtig feeske!!
 
Dick Diesel :
Dit overtrof alle verwachtingen!
 
Hubert Akkermans :
In de overvolle gezellige tent bij Rimpelpop heb ik met volle teugen genoten! (Beppie - Beppie) Uiteraard is het een Toppie Oktoberfeest 2015 geworden....voor elck wat wills.... Tot de volgende twaalfde editie 2016....
 
Petra Korsten Meijers :
Het was super gezellig op de Limburgse middag. Mijn complimenten voor de organisatie, en vooral voor het barpersoneel dat er met man en macht voor heeft gezorgd dat de glazen en pullen gevuld werden.
 
DJ Johann aus Ellmau am Wilden Kaiser :
Grausiges Fest in Sittard. Mach weiter so.....
 
Marleen Mols :
Het woar een super ervaring. Geweun te gek.
 
Luc Poels :
"Gans Zitterd dreeg weier Lederhoos Ohohohoho .."
 
Harold Kort :
Wat een sjoon miss hub veer toch!
 
Wijnand Roke :
Wij hebben zeker genoten. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.. De groeten vanuit Zwolle..
 
Jeroen Janssen :
Mijn complimenten aan de gemeente Sittard, die ook zorgt voor voldoende politie, wat ik als bezoeker zeer positief ervaar.
 
Official Dieter Koblenz :
Das schönste am leben hat uns heute Sittard gegeben! Unheimlich Geil. VIVA OKTOBER!
 
Schürzenjäger :
volle breitseite -SITTARD!! die jungs aus den bergen sagen - hell yeah- DANKE! HEY MANN!
 
Allgäu Power :
Am Samstag ging es nach Holland. Sittard begrüßte uns mit ausverkauftem Zelt und feierte bis zur letzten Minute!! Danke für die wahnsinns Party in Sittard!!
 
Beppie Kraft :
Sjus trök oet Sittard Oktoberfees ! Wat un top evenemint höbbe die gaste dao neergezat !! Bomvol tent en wat un stumming , werkelik alles weurt métgezoonge , alle leedsjes , vaan veur tot achter. Ein groet koer ! Wat bin iech toch unne gelöksvogel tot iech dat maag beleve en de luij bleij kin make mét mien leedsjes.
 
Mickie Krause :
Mein letztes Oktoberfest in 2015, und dann noch ne riesen Party in Holland/ Sittard! Holland,Ihr könnt feiern!
 
Wir Sind Spitze :
Waanzinnig! Dit kin allein in Zitterd!
 
Blechblos'n :
Oktoberfest Sittard/NL..... MERCI für die Wahnsinns Bühne, super Organisation und und und .... natürlich dem fantastischen Publikum.
 
Echt Stark :
mit Atemlos beim Auftritt im ausverkauften Mega-Zelt in Sittard (Holland)
 
DJ Dirndl :
Voor onze Lysanne
 
Wist je dat
Wist je dat gedurende het Oktoberfeest bijna 30 uur aan video-opnames zijn gedraaid? Deze opnames worden bewerkt tot een 5 minuten durende Oktoberfeest Sittard aftermovie. Hierin vind je alles terug wat je had willen beleven of alles wat je wilt herbeleven. Miss Oktoberfeest Lysanne zal een hoofdrol spelen in deze aftermovie. Houd de Oktoberfeest Sittard Facebookpagina in de gaten voor deze bijzondere terugblik!
 
Winnaars L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar
Winnaars L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar
Lady Galore en Patty Pampam

JODELAHITIIIIII!!

"Ongelooflijk dat we hebben gewonnen! Dit hadden we echt nooit verwacht!" Pieter Roberts (Amstenrade) en Sander den Baas (Amsterdam) zijn dé nieuwe Oktoberfeststars van Sittard met hun drag playback act.

Sander: "We hadden van te voren geen duidelijk plan. Het leek ons wel leuk om mee te doen.
 
Ook wel een beetje risicovol, want we wisten natuurlijk niet hoe het publiek zou reageren. Maar toen we maandag in de voorronde het 'golden ticket' wonnen en meteen doorstroomden naar de finale, hadden we zoiets van: 'Zo nu gaan we iedereen laten zien wat we kunnen'. Prachtig om dan vervolgens in het Brand Weizen Paviljoen op het podium te staan en onze act op te voeren. Mensen moesten misschien nog een beetje aan ons wennen, maar wij hebben genoten. Prachtig om te performen voor zo'n volle bak."
 
Wist je dat
Er de afgelopen dagen ruim 96 reuzenzakken drop verorberd zijn
bij de toiletten in het Brand Weizen Paviljoen?
 
Wèntjerdruim, winters genieten in Sittard
Wèntjerdruim, winters genieten in Sittard
11 dec. 2015 t/m 3 jan. 2016

Het centrum van Sittard is een heerlijke plek voor mensen die oog hebben voor wat mooi, aangenaam en smakelijk is. Dé plek om je te laten verrassen door bijzondere speciaalzaakjes en gastvrije horeca in het sfeervolle decor van een eeuwenoude binnenstad. Sittard fonkelt en sprankelt tijdens de winter met o.a. een overdekte ijsbaan en kerstmarkt op de Markt, het Limburgs Kerstcircus, live-muziek in de winkelstraten en speciale winterse wandelingen.
 
 
 
Greutsj
"Ich bin greutsj  (trots) dat ik als Miss Oktoberfeest heb morgen stralen. Dat ik heb mogen genieten van alle mensen. Dat ik zes dagen lang heb kunnen knallen."
"Gisteren begon ik als jurylid bij Sittard sucht einen Oktoberstar. Wat was dat gezellig! En wat een topwinnaar voor het verrückte 11e jaar Oktoberfeest Sittard. Daarna naar het Brand Weizen Paviljoen. Wat een topprogramma. Gildo Horn heeft de tent afgebroken. Wat een verrassing, maar o zo goed! En natuurlijk Brings, ook dat is puur genieten."

"Oh, en dan de afsluiting. Met Sjef op het podium tijdens het begin van Tränen lügen nicht, prachtig. Daarna snel naar achteren om met mijn ouders, mijn broertje en mien menke het Oktoberfeest Sittard 2015 af te sluiten. Daar heb ik wel een traantje moeten laten. Tranen van blijdschap en geluk. Van de mooie ervaringen die ik heb mogen opdoen."

"Mien dank geit oet nao alle luuj die mit mich gevierd höbbe. Ich bin blie dat ich uch moch lere kenne."
 
Column Miss Oktoberfeest Lysanne
 
 
 
Inspired Shopping
 
Sittard pakt groots uit! Kom op zondag 1 november shoppen in Sittard. Hang je dirndl en lederhosen weer terug in de kast en shop een nieuwe outfit of inrichting bij elkaar. Als je voor meer dan 100 euro shopt in de binnenstad, ben jij een van de gelukkigen die een heus cadeau mag uitpakken! Dus dat wordt kassabonnetjes verzamelen!
 
 
DIS
 
Toverland
 
 
 
Ein Wort vom Joseph
Na het traditionele Tränen lügen nicht was het dan echt afgelopen. Oktoberfeest Sittard 2015 zit er op. Joseph: "Het was een prachtige finale avond met superband Brings en Gildo Horn, dé ontdekking van dit Oktoberfeest. Ik was na het jubileumjaar afgelopen jaar een beetje ongerust of het nog wel beter zou kunnen. Maar het was dit jaar nog mooier. Alles viel op zijn plek."
Ein Wort vom Joseph
Iedereen die dit feest mede mogelijk heeft gemaakt, mensen voor, achter en op het podium: bezoekers, muzikanten, gemeentebestuur, sponsoren, vrijwilligers, kermisexploitanten, Sjtichting Oktoberfeeste Zitterd, FunSensation, Johan & Alice (kermiscafé/L1 Stube), Van Melick, the catering company, EBM Security, Marij van Jive Music Service, Van Ós Delicatessen, de wc-dames, Rick & Ilona van onze backstage bar en natuurlijk mien jonges en duifjes: 'Geer zeet bedank!'. Veer zeen os op 't Oktoberfees 2016 weier trök.
 
 
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek
Seph Castro en Jules Hendriks, beiden beschäftigt met de crowdfundingactie voor de toren van de basiliek, kijken terug op een mooi Oktoberfeest. "We hebben ruim € 7.000 ingezameld met alle acties tijdens het Oktoberfeest. Een mooi resultaat. Vooral de inzamelingen voorafgaande aan de optochten op vrijdag en zondag waren zeer geslaagd."
"Daarnaast hebben we ook veel bekendheid voor de basiliek gegenereerd. De live uitzending van de Oktobermis en de dagelijkse aandacht in de Wiesn Zeitung hebben veel positieve reacties opgeleverd. Maar ook de bezoekers aan de Mega Miniatuurkermis Expo waren erg positief en betrokken. En vooral dát is van belang voor de toekomst van de basiliek. Geweldig veel dank aan iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt, zowel voor de PR als voor de organisatie. Petje af."

"We hebben de afgelopen dagen met ruim 45 vrijwilligers hard gewerkt. Hun grote enthousiasme werkte aanstekelijk. Helaas hebben we ons streefbedrag van € 50.000 nog niet behaald. Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken. We blijven stug doorgaan totdat we alles bij elkaar hebben."
 
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek
 
 
 
Liebe in der Luft
 
Liebe in der Luft

Carola Goergen: "Aafgeloupe zondig waore weer met eine groep vrunj in Brauhaus Brand want dao zou s'middes SKANDAL aus Bayern sjpelen, eine Band dae weer neet wille misse. Het waor zwao es geweunlik super gezellig en weer hauwe erg väöl spas met os alle.
Wat ich zelf neet haw zeen aankomme waor dat op ein gegaeve moment het leedje Rosamunde gezongen woord en de zènger miene vrundj nao veur reep want dae zou dat baeter kènne zingen.
En dao begint er te zènge "O Carola schenk mir dein Herz und sag ja". Ich sjtong gans perplex met letterlik de moel vol tènj. Natuurlijk hub ich jao gezag, want het sjoonste wat dich kent euverkomme es te verzot bes op het Oktoberfeest, is ein huweliksaanzeuk van diene leeve kriege in ein bomvolle tent op het Oktoberfeest in Zitterd.

Ich wil dan auch miene vrundj Peter Quaedvlieg en de jonges van Skandal bedanke veur deze prachtige en veur mich onvergaetelike daag."
 
insittard-geleen
 
 
 
 
 
Deze Wiesn Zeitung is een uitgave van Oktoberfeest Sittard i.s.m. Cultureel Projectburo Tessa Reijnders. Oktoberfeest Sittard is een evenement van de gemeente Sittard-Geleen.

Projectleiding Oktoberfeest Sittard:
Sjef Schurgers en Bas Camps
Redactie: Cultureel Projectburo Tessa Reijnders
Vormgeving: Zobve Media & Design
Fotografie: Robert Notermans, Corry de Koster,
Oktoberfeest Sittard, Niek Mestrum en Wèntjerdruim

© 2015. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming vermenigvuldigd of gepubliceerd worden door derden. Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld. De uitgever of opdrachtgever is niet aansprakelijk voor foutieve/onvolledige informatie of schade door foutieve/onvolledige informatie.