Copy
 
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #02 - zaterdag 24 oktober 2015
Wiesn Zeitung - zaterdag 24 oktober 2015
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
 
Munchen heeft Bayern Munchen, wij hebben de OCI Lions
'München heeft Bayern München, wij hebben de OCI Lions'
Gisteravond klonk weer volmondig O' Zapft is!    Door het aanslaan van het vat, opende burgemeester Sjraar Cox het 11e ganz verrückte Oktoberfeest Sittard. Nou ja… aanslaan van het vat… Burgemeester Sjraar Cox: "Ik heb een biertje getapt, want helaas kan ik hier niet echt het vat aanslaan, zoals ze dat in München doen. Gelukkig kan ik ook goed tappen."
Dit jaar werd de burgemeester bij het 'aanslaan' ondersteund door Miss Oktoberfeest Lysanne en de OCI Lions. "München heeft Bayern München, maar wij hebben de OCI Lions. Met maar liefst drie kampioenstitels op zak verdienen deze jongens het om in de belangstelling te staan."

Met de officiële openingshandeling is het werk voor de burgermeester echter niet ten einde. "Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid op het Oktoberfeest. Ik zal daarom met de politie over het terrein lopen om te kijken hoe het feest verloopt. En woensdag ben ik te vinden in het Brauhaus, waar onder andere mijn mensen van de brandweer aanwezig zijn om toezicht te houden."
 
 
Gelukkig is er ook tijd voor de burgemeester om te genieten. "Samen met mijn vrouw ga ik overal een kijkje nemen. Ik hou van de muziek, de meeste nummers herken ik wel, maar ik kan ze niet altijd bij de juiste groep plaatsen. De Höhner, daar heb ik een dubbel-cd van, dus die herken ik wel."

"Uiteraard ben ik enorm trots, dat door de vastberadenheid van een aantal mensen en de betrokkenheid van het verenigingsleven, het Oktoberfeest is uitgegroeid tot een geweldig feest voor iedereen."
 
 
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek

Tot en met 28 oktober kun je in de (overdekte) binnentuin van het Mariapark herrlich genießen in een Wein- en Bierstube. Er worden bijzondere wijnen uit Duitsland en Oostenrijk geschonken en heerlijke biertjes getapt. Dit weekend is er ook live-muziek: lekker rustige Tirolermuziek, zoals bij de Trachtenfesten in Zuid-Duitsland.
Naast wijn en bier zijn er uiteraard ook andere Getränke en Häppchen verkrijgbaar, zoals frisdranken en koffie met vlaai. En het allermooiste is: de opbrengsten gaan naar de restauratie van de toren van de basiliek!
Lees meer...
 
 
 
Bereikbaarheid
Bereikbaarheid
Let op! Van 24 tot 28 oktober rijden geen treinen tussen Maastricht en Sittard! Wegens een vernieuwing van het spoor is er geen treinverkeer mogelijk. De NS zet, om alle Oktoberfeest Freunde in Sittard te krijgen, voldoende vervangende bussen in. Hierdoor is het zeker mogelijk om met het openbaar vervoer in Sittard te komen. Je doet er alleen iets langer over (circa 15 minuten extra).
 
Verplaatsing zaterdagmarkt
Verplaatsing zaterdagmarkt
Lust auf frisches Obst und Gemüse? Of vers gebakken brood of vis? Kom dan naar de zaterdagmarkt! Vanwege het Oktoberfeest is de versmarkt van Sittard vandaag verplaatst naar de Nieuwstraat en Rosmolenstraat.
 
 
 
Wat een onbeschrijflijk gevoel!
"Wat een onbeschrijflijk gevoel!"
Miss Oktoberfeest Lysanne blikt terug op haar eerste dag als Miss:

"Ik dacht gisteravond: Ow, is het nu al afgelopen?! Ik wil helemaal nog niet naar huis!" "De parade was ongelooflijk, mensen stonden wel in zes rijen langs de kant. Ik kwam zelfs nog met mijn gigantische wagen vast te zitten op de Markt, waardoor de parade bijna een uur langer duurde, dan gepland."
 
 
"Nu ben ik officieel Miss Oktoberfeest en wat is het enthousiasme van mensen aanstekelijk. Bekenden en onbekenden komen een praatje maken en willen met me op de foto. Ik ben zelfs nog op de foto gegaan met iedereen van de Schurzenjäger. Echt superleuk!"

"Vandaag wil ik voordat ik, rond de middag weer bij de kapper moet zijn, nog een bezoekje brengen aan de camping, want daar hangt ook echt een hele gezellige sfeer. Tot op de Wiese!"
 
 
 
Oktoberkermis -
Jumbo carrousel


Grote oren hebben is helemaal niet erg, zeker niet voor een olifantje! Jumbo kan er heerlijk mee rondvliegen over de Markt van Sittard en jij kunt met hem mee!
 
Oktoberkermis - Jumbo carrousel
 
 
Ganz verrückt - Wenn die Glocken hell erklingen - Die Verrückte 11 - Oktoberfeest Zittard 2015
Wenn die Glocken hell erklingen
 
Keulen Snijders
 
Brand Weizen Paviljoen – Verrückte Gaudi Samstag – DJ Dirndl
Verrückte Gaudi Samstag –
DJ Dirndl
Al voor de 11e keer staat DJ Dirndl als resident DJ van het Brand Weizen Paviljoen op Oktoberfeest Sittard. "De beleving is de afgelopen jaren hetzelfde gebleven. Iedereen heeft de neuzen dezelfde kant op staan, ze gaan er voor en genieten. Mijn eigen voorbereiding is echter steeds professioneler geworden. Een tripje naar het Oktoberfest in München is verplichte kost geworden!"

"Ik neem elk jaar een aantal Knaller mee uit München. Oktoberfeest bezoekers in München en Sittard hebben redelijk dezelfde smaak. Soms moet Sittard een beetje wennen, zoals aan 'Ein Tage wie diese', maar na een paar keer draaien gaat de tent weer los."

"Dit jaar heeft Miss Oktoberfeest Lysanne een eigen 'lijflied' gekozen: D.A.N.Z.E van de Funky Mary's. Ik vind het geweldig wanneer zij, zoals gisteravond, naast me komt staan en haar moment kan pakken (met de schoenen in de lucht)!"
 
Lecker Schmecker Schmankerl!
Lecker Schmecker Schmankerl!
 
Van al die Hossa krijg je natuurlijk Hunger! Op de Festwiese  en in de binnenstad zijn een hoop eettentjes te vinden, waar je lekker kunt smikkelen. Maar dit jaar kun je ook iets heerlijks halen in het Brand Weizen Paviljoen. Daar verkoopt Van Ós Delicatessen een Schmankerl Tüte, gevuld met ambachtelijke vleeswaren uit Limburg van Keulen, zoals stukjes gehaktbal, grillworst, droogworst en gerookt hampunt.
 
L1 Stube – BOZZ
BOZZ
Blaosmeziek Op Zien Zittesj! BOZZ blaast je omver met Egerlanders-Duitsj-Eusteriekse meziek. Zangeres Michèle Tummers-Stuyke en haar mannen brengen das Zelt zum kochen!
 
 
Brauhaus Brand – Marc Pircher im Trio
Marc Pircher im Trio
Laat je volkstümlich verleiden door allround talent Marc Pircher. Met 14 gouden en twee platina platen op zijn naam, zijn Sieben Sünden dichterbij dan je denkt. Misschien dat een gebedje in de basiliek je nog kan redden...
 
Boels Rental Paviljoen – Nakatomi
Nakatomi
Tijdens de hardcorehype in de jaren '90 scoorden ze Top 40-hits die nog groter waren dan de pupillen destijds. Kinder der Nacht, just sing, sing a song! Lalalalalalalalalalalalalalalalala!
 
 
Programma van vandaag
 
 
Grote Oktoberkermis | binnenstad | 12.00 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 13.00 uur | vrije gift
Bozz, Echt Stark, Tirol Sound, DJ Joseph & Sepp | L1 Stube | 12.00 uur | gratis
Live muziek en optredens van artiesten in diverse cafés | binnenstad | 19.00 uur
Verrückte Gaudi Samstag. Allgäu Power, DJ Dirndl en surprise act | Brand-Weizen paviljoen | 19.30 uur | UITVERKOCHT
90's party. Met: Stylus DJ's feat. Giel Beelen, N'trance, Nakatomi | Boels Rental paviljoen | 19.30 uur | UITVERKOCHT
Top Oostenrijkse avond met: Marc Pircher im Trio, DJ Cramer Almdudler | Brauhaus Brand paviljoen | 19.30 uur | UITVERKOCHT
 
 
 
Geschäfte in Sittard – Gijsen Optiek

Wil jij je Oktoberfeest outfit helemaal compleet maken? Dan hoort daar zeker een Oktoberfeest bril bij. En wil je zeker zijn dat je niks 'moois' gaat missen? Laat dan je ogen even checken, want de Oktoberfeest bril kan ook op sterkte gemaakt worden.
 
Geschäfte in Sittard – Gijsen Optiek
Gaststätten in Sittard - Schtad Zitterd
 
Gaststätten in Sittard - Schtad Zitterd

Ook vanavond is er weer volop Stimmung in de horeca op en om de Markt. Zo spelen vanavond bij café Schtad Zitterd de Palemiger Spatzen en is er weer live-muziek op de kiosk. Schtad Zitterd heeft bovendien 'de bessem oetgesjtaoke'. Deze 'beierwösj' (een bezem van een bij elkaar gebonden takkenbos) was vroeger in Sittard een algemeen herkenningsteken dat men ergens welkom was om tegen betaling een biertje te drinken.
 
 
 
Ein Wort
vom Joseph


"Na regen komt zonneschijn, na tien dagen in de pratsj helle, hebben de weergoden gisteren ook hun Trachtenkleding aangetrokken en met ons meegevierd. En dat blijven ze ook de komende vijf dagen nog doen." "Het was een fijne openingsavond met leuke feestjes in de verschillende paviljoens.
 
Ein Wort vom Joseph
 
 
In het Brand Weizen Paviljoen hadden we precies genoeg bier, in het Boels Rental Paviljoen verraste Dieter Koblenz met zijn bijzondere show, in de L1 Stube hing men met de benen buiten en in het Brauhaus Brand de VIP opening." "We hebben mooie complimenten in ontvangst mogen nemen van de Schürzenjäger en Klüngelköpp over het LEDpodium in de Brand Weizen en ook Pinkpopbaas Jan Smeets, die even op bezoek was, was onder de indruk."
 
"Vandaag staan er weer toppers op het programma: Marc Pircher, Allgäu Power en Giel Beelen (die inmiddels ook in een Lederhose past) en diverse artiesten in de L1 Stube, die elke dag gratis toegankelijk is. Daarnaast hebben we ook een surprise act in de Brand Weizen. Ik ga nog niet verklappen wie, maar het ruikt Kölsch en het is podiumvullend!"
 
 
 
Tips voor de redactie
 
Tips voor de redactie

Heb je een leuke tip voor de redactie van de Wiesn Zeitung? Kom je bijvoorbeeld voor het eerst naar het Oktoberfeest in Sittard of sta je al 11 jaar vooraan? Of wil je iets anders delen met de lezers van de Zeitung? Stuur een email naar redactie@wiesnzeitung.nl
 
insittard-geleen
 
 
 
 
 
Deze Wiesn Zeitung is een uitgave van Oktoberfeest Sittard i.s.m. Cultureel Projectburo Tessa Reijnders. Oktoberfeest Sittard is een evenement van de gemeente Sittard-Geleen.

Projectleiding Oktoberfeest Sittard:
Sjef Schurgers en Bas Camps
Redactie: Cultureel Projectburo Tessa Reijnders
Vormgeving: Zobve Media & Design
Fotografie: Ermindo Armino, Robert Notermans,
Corry de Koster en Oktoberfeest Sittard

 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets
© 2015. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming vermenigvuldigd of gepubliceerd worden door derden. Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld. De uitgever of opdrachtgever is niet aansprakelijk voor foutieve/onvolledige informatie of schade door foutieve/onvolledige informatie.