Copy
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #06 - woensdag 22 oktober 2014
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
Facebook foto #04
 
 
Terugblik – Dinsdag
Terugblik – Dinsdag
Het was de kaarsen meer dan waard: de heilige Gemma en Rosa hebben het Oktoberfeest in Sittard beschermd tegen de voorspelde najaarsstorm. Regen noch wind hieldt de Oktoberfeest Sittard fans tegen om volop te genieten in de verschillende paviljoens. Ein Prosit der Gemütlichkeit in het Brauhaus Brand, lekker schudden met de ‘krokobillen’ tijdens de Oktoberfest Dance Party, meeblèren met nachtegaaltje Vicky Leandros en angenehm genießen in de L1 Stube.
 
 
Column Miss Oktoberfeest
De een-na-laatste dag zit er al weer op. Wat gaat het toch snel! Gisteren had ik een drukke agenda: een live interview op L1 Radio, daarna lekker gegeten in het Brauhaus Brand, nog een rondje gemaakt in het Yellow Rental Paviljoen en daarna naar het Brand Weizen Paviljoen. Vandaag wederom een volle dag met ‘Sittard sucht ein neue Oktoberstar’, waarbij ik in de jury mag plaatsnemen, in de pauze een kijkje op de kindermiddag, dan de vuurwerkshow en tot slot de Grosse Finale Abend. Ik kan bijna niet geloven dat het na vanavond al voorbij is. Zo jammer! Ik wil nog wel langer door, zo goed heb ik het naar mijn zin!

Els van der Geeren
 
Column Miss Oktoberfeest
 
 
Sittard sucht ein neue Oktoberstar
Sittard sucht ein neue Oktoberstar
13.00 uur | gratis
Wie wint het zo fel begeerde optreden in het Brand-Weizen Paviljoen? Wie heeft het grootste schlagertalent of de meest indrukwekkende Oktoberact? Kom kijken en oordeel mee welke aspirant Oktoberstar het beste bijdraagt aan een heitere Stimmung!
 
Grosse Finale Abend
Grosse Finale Abend
met o.a. die Edsleer, stargast Andreas Gabalier en diverse mysterie artiesten
19.30 uur | UITVERKOCHT
Wie Zuckerpuppen smelzen die Mädl für diesen VolksRock'n'Roll Gott. Door die Unterhosen naar hem te gooien hopen ze dat hij a Liad für si singt. Maar Andreas Gabalier spreekt niet alleen jonge meiden aan, zijn concerten zijn een heksenketel: es kracht und rockt gewaltig, es wird geschunkelt und manchmal auch ganz leise. Bovenal macht es verdammt viel Spaß!
 
 
Hinter die Kulissen
Hinter die Kulissen
"Het Oktoberfeest in Sittard maakt gebruik van zo'n 3.000 kVA, dat is genoeg stroom om een dorp met zo'n 2.000 huishoudens van stroom te voorzien" vertelt Jan Verhoef, backstage beter bekend als 'ome Jan'. Sinds het begin van het Oktoberfeest in Sittard verzorgt hij met Energy on tour de stroomvoorziening voor de kermis en de tenten. "We hebben diverse aggregaten en stroomkasten staan waarop de tenten en kermisexploitanten inprikken. Qua lengte kabels valt het bij ons wel mee, wij gebruiken maar zo'n 6 km kabel omdat we de stroomvoorzieningen zo dicht mogelijk bij de gewenste stroompunten plaatsen. Maar wij zorgen dan ook alleen voor het hoofdnetwerk.
De kermisattracties en het licht, geluid, koelingen, buffetten ed. worden nog eens apart bekabeld, dus je kan er in totaal nog wel een paar km bij op tellen." Naast het Oktoberfeest in Sittard verzorgt Jan ook de stroom van bijvoorbeeld de kermis in Geleen, Tilburg en Uden. "Sittard is vanuit Weert nog wel goed te doen, maar als ik verder weg aan het werk ben, dan neem ik de caravan mee en slaap ik op locatie. Door mijn werk ben ik best vaak van huis, maar ik doe het al 40 jaar en ik vind het nog steeds leuk."
 
 
Het allerleukste is misschien wel het bouwen van de aggregaten. "Dat doen we zelf. En het is altijd leuk, als je er stroom op zet, en het zegt geen 'boem'", grapt Jan. De aggregaten worden uiteraard elk jaar zorgvuldig gecontroleerd en ook de benodigde stroom voor het Oktoberfeest wordt van te voren nauwkeurig berekend en doorgesproken. "We werken al jaren zeer prettig samen met de gemeente Sittard-Geleen. Het is prachtig om deel uit te maken van dit feest."
 
 
Oktoberfest Fieber!
Oktoberfest Fieber!
Waren vorig jaar de ‘pinkes’ van de Meiden van Sittard nog een echt collectorsitem, dit jaar zijn bij alle speciaalzaken van de Meiden een "Ich sing ein Lied für dich" doekje af te halen: zakdoekjes om mee naar Andreas Gabalier te zwaaien. Bij de Meiden van Sittard kan je o.a. terecht voor high-fashion dirndls (NOUVO Wilco Fashion) grotere maten Oktoberfeestkleding (VONJAxl), alpenkoebellen (MOOI), een Oktoberfestpeuzelplank (Schtad Zitterd) en nog veel meer!
 
Wiesn Wetter
Weerbericht Oktoberfeest Sittard woensdag 11 graden regen
 
 
Die Schintaler en Erwin
Die Schintaler en Erwin
19.30 uur | € 5,00
Van kinds af aan had hij eigenlijk al geen microfoon nodig en gangmaken zit hem ook in het bloed. Erwin, bekend van 't Merretkoer, speelde al de Ahoy en vele kroegen, zalen en tenten plat. Roeje Jan, Iech haw van t leve, 'n Griekse nach, 't reuzeraad, ze komen allemaal voorbij vanavond!
 
Oktoberfeest lokroepjes
Meedoen? SMS naar 06-43018065 of Twitter met #oktoberfeestlokroep
Jammer dat Vicky Leandros zo veel nummers van Erwin heeft gecoverd.
 
Mädels, freu mich jetzt schon
auf euren Bericht.
 
Es gibt heute wurst, wurst, wurst…
 
Nur noch 24 Stunden. Der Countdown läuft @Oktoberfeestsit
 
Ich hab ein superjeile Zick.
 
Ich bin so schön, ich bin so…
 
 
Tip van de dag
Sparkles Oktoberfeest vuurwerkshow
19.00 uur | Schootsvelden | gratis

Het Oktoberfeest 2014 beleeft vandaag zijn laatste dag. Vanavond zal vanaf 19.00 uur op de schootsvelden nabij die Wiesn een groot slotvuurwerk worden afgestoken: de Sparkles Oktoberfeest Jubileum Vuurwerkshow: een pyromusical, waarbij het vuurwerk op de maat van de muziek afgestoken wordt.
 
Tip van de dag
 
 
Ein Wort vom Chef
Ein Wort vom Chef
Gisteren was het wederom vroeg dag. Alles moest ‘stormproof’ gemaakt worden en daarna hadden we ieder uur overleg met het KNMI. Ik ben een mannetje van Sittard en ik geloof in Rosa en Gemma. Vandaag heb ik daarom vaak omhoog gekeken en gedacht: Het moet toch kunnen doorgaan vanavond? In deze rare tijd moet toch ergens het volkstümliche plezier kunnen doorgaan? En t lukte! De storm ging aan ons voorbij en de tenten kolkten als vanouds. Zelfs Vicky kreeg er energie van. Bohhh, morgen alweer de laatste dag. ‘Time flies’. Nog eenmaal samen feesten, nog eenmaal samen drinken, nog eenmaal zal ein Prosit klinken, nog eenmaal… Stop! We hebben nog één dag en die zullen we vieren met Andreas Gabalier, de Schintaler en de Limburger Buben. En een Mega Eindshow met… lasst euch überraschen.

Zum Wohl, der Chef
 
 
Programma van vandaag
Grote Oktoberkermis Familiedag | binnenstad | 13.00 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 13.00 uur | gratis
Sittard sucht ein neue Oktoberstar | L1 Stube | 13.00 uur | gratis
Lollypop | Brand Weizen Paviljoen | 13.00 uur | gratis
Sparkles Oktoberfeest vuurwerkshow | Schootsvelden | 19.00 uur | gratis
Erwin en de Schintaler | Yellow Rental Paviljoen | 19.30 uur | € 5,00
Grosse Finale Abend | Brand Weizen Paviljoen | 19.30 uur | UITVERKOCHT
 
 
Biercultuur in Sittard
Biercultuur in Sittard
Brouwerij Sint Rosa

Brouwerij Sint Rosa van Jos Verheggen was gevestigd in een oude boerenhoeve aan de Plakstraat met een achteruitgang (en proeflokaal) aan de Putstraat. Ook deze brouwerij had klanten tot in de verre omtrek. Naast Jos Verheggen, die vele culturele en maatschappelijke functies bekleedde in Sittard werkte ook Frans Saive in de Brouwerij. Saive stond beter bekend als "De Pikman" en was een bekend stadsfiguur. Beiden zijn te zien op de enige foto die bekend is van deze brouwerij.
 
 
Kermis Familiedag
Kermis Familiedag
Renn-Spektakel
Lekker in een autootje rondtuffen met je broertje, zusje of vriendjes en vriendinnetjes.
 
Kermis Familiedag
Kermis Familiedag
Zum Süßen Bayern
Prachtig versierde Lebkuchen, aardbeien en bananen omhuld met heerlijke chocolade, 'candy apples' en nog veel meer zoetigheden.
 
Lollypop
Lollypop
13.00 uur | gratis
Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht tijdens het Oktoberfeest! Speciaal voor hen is er Lollypop met Keet!, de Urban Dance Factory, diverse televisiekarakters en de TelekidsDiscoshow: kinder-DJ's laten de kids dansen, zingen en springen op de allerleukste muziek en er zijn goodies te winnen!
 
Kitzbüheler Alpen
Einfach bärig!
 
 
Wiesn Flirttips
Wiesn Flirttips
Uiteraard hebben de Wiesn Flirttips van de afgelopen dagen, geleid tot een stapel bierviltjes en reibekuchenservetjes met telefoonnummers, maar hoe nu verder? Wat ga je doen op de eerste date? En dan ook nog buiten de veiligheid van de Festwiese en Festzelt… Let op! Kies de juiste plaats, kom niet te laat, plan iets leuks, kleed je goed, charmeer, geef complimenten en sluit af met de meest romantische zachte liefdevolle afscheidszoen. Geheid dat jullie volgend jaar in matchende dirndl en lederhose naar Oktoberfeest Sittard 2015 komen.
 
 
 
 
 
Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld en alle rechthebbenden van het beeldmateriaal zijn geprobeerd te achterhalen. De uitgever is niet aansprakelijk voor foutieve informatie.
© 2014, Gemeente Sittard-Geleen

Redactie en samenstelling: Tessa Reijnders
Teksten: Tessa Reijnders
(item biercultuur René Haustermans)
Fotografie: Robert Notermans, Euregionaal Historisch Centrum, Libor Bednarik
Ontwerp: Zobve Media & Design

i.s.m. Gemeente Sittard-Geleen
 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets