Copy
 
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #06 - woensdag 28 oktober 2015
Wiesn Zeitung - woensdag 28 oktober 2015
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
 
D.A.N.Z.E – DANCE
D.A.N.Z.E – DANCE
Oktoberdancefest in het Boels Rental Paviljoen in een notendop: gillende meiden, een trotse vader (Toni senior), 'coole dudes' en Red Bull. Sommige bezoekers in een hippe dance outfit en anderen im Tanz-Oktoberfest-Stil. De een met een blikje Red Bull, de ander met een pul bier. Maar met DJ's Ben Bastion, Tony Junior en Dyna verspreidde zich het dance/danze virus razendsnel, ongeacht welke outfit of drankje.
 
 
 
Sparkles Oktoberfeest Vuurwerkshow
Sparkles Oktoberfeest Vuurwerkshow
Vanochtend starten de voorbereidingen voor de elfde Sparkles Oktoberfeest Vuurwerkshow. De show is een pyromusical en draait geheel op de maat van muziek, een combinatie tussen Duitse Schlagermuziek en hedendaagse popmuziek. Marcel Boonen, eigenaar van Sparkles vuurwerk: "De beleving is veel mooier, omdat er muziek bij gedraaid wordt. Het maakt het geheel tot een mooi spektakel."
Met negen man wordt vanochtend allereerst de veiligheidszone afgezet, voordat gestart wordt met opbouwen. Marcel: "De afstand tot het publiek bepaalt de zwaarte van het vuurwerk dat we mogen afschieten. We gebruiken consumentenvuurwerk, dat we ook verkopen in onze winkel, maar ook zware single shots, zogenaamde shells en cakes met mooie effecten."
 
 
Weer of geen weer, the show must go on? Marcel: "Het weer heeft niet gauw invloed. Alleen bij harde wind mag de show niet doorgaan. Een regenbui kan in principe geen kwaad en regen tijdens de show maakt het vaak zelfs nog mooier, omdat het vuurwerk nog meer schittert door de regendruppels. Alleen voor de kijker is het natuurlijk minder leuk om in de regen te staan."
 
 
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek

Na deze laatste dag 'crowdfunding' tijdens het Oktoberfeest stopt het geld inzamelen voor de restauratie van de toren van de basiliek uiteraard niet. Mocht je nog een goed doel zoeken om tijdens de aankomende feestdagen een donatie te doen, de basiliek is er voor je! Want voor slechts € 500 'koop' je een gepersonaliseerde votieftegel in de basiliek en voor € 100 mag je met twee personen de toren van de Petruskerk beklimmen om te genieten van het uitzicht over Sittard. Dat is geen geld, toch?!
 
 
 
Oktoberkermis – Spinningcoaster

Een op zich relaxed ogende attractie, maar schijn bedriegt, want stiekem voel je het toch wel een beetje in je maag als je met volle vaart door zo'n bocht gaat, of naar beneden zoeft, of zomaar opeens rondjes gaat draaien. Vandaag is het familiedag op de Oktoberkermis. Alle superleuke attracties voor een nog leukere prijs, dus neem opa, oma, pap, mam en alle kids mee!
 
Oktoberkermis – Spinningcoaster
 
 
 
Column Miss Oktoberfeest Lysanne
"Gisterochtend werd ik wakker met 'Liebe Grüße vom Lysanne' op L1 Radio. Daarna snel door naar de kapper om vervolgens heerlijk te kunnen genieten in het zonnetje op een terras op de Markt van Sittard. Na de nodige vitamines 'zon' op naar de L1 Stube en aansluitend bij Henk Hover op de radio. Hij vroeg zich af of ik het nog volhield. Nou, met mij gaat het nog supergoed! Op wat pijnlijke voeten na dan."
Column Miss Oktoberfeest Lysanne
 
"Na het interview bij Henk, ben ik nog even in het Brauhaus geweest om vervolgens de Höhner aan te kondigen in het Brand Weizen, waar het gisteravond weer supergezellig was."

"Vandaag de laatste dag. Ik wil er eigenlijk niet aan denken. Ik zou nog wel een paar dagen door willen gaan, lekker genieten. Vandaag staan er ook nog leuke dingen op het programma. Zo zit ik in de jury voor de nieuwe Oktoberstar. Ik ben benieuwd wat ik te zien en te horen krijg. Ik ga in ieder geval opletten of iemand een leuke uitstraling heeft, enthousiast is en een leuke stemming brengt."

"Verder heb ik ook nog een bezoekje aan de Tower Event Stube op mijn verlanglijstje staan. Hopen dat ik daar, naast het voor de laatste keer als Miss met iedereen feesten, nog tijd voor vindt."
 
 
Ganz verrückt - Wie Süß - Die Verrückte 11 - Oktoberfeest Zittard 2015
Wie Süß
 
Sparkles Oktoberfeest Vuurwerkshow
Finale L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar
Wie wordt de opvolger van
Volle Pulle?


Volle Pulle denkt met kippenvel terug aan vorig jaar. Jack Lenders: "Die dag voelde het alsof we de lotto hadden gewonnen. We beleefden de dag vol adrenaline, maar echt realiseren wat ons overkwam deden we niet. Dat kwam later pas. De dag erna hadden we bijvoorbeeld 1.700 berichten ontvangen op Facebook en meteen ook de mededeling van Facebook dat we onmiddellijk onze vriendenpagina moesten omzetten naar een 'artiestenpagina'. Buiten de reacties op Facebook werden we (en worden we nog steeds) in Sittard nageroepen door mensen die ons kennen. Het is alsof je in de zevende hemel zit."
 
"Het winnen van Sittard sucht einen Oktoberstar heeft ons de berg opgeschoten. We hebben wel 100 optredens gehad afgelopen jaar, variërend van Oktoberfeesten in Tilburg en Dilsen tot optredens in bejaardenhuizen en op crematies. Ook onze eigen plaat Liebesgefühle werd goed ontvangen. Hiermee kwamen we zelfs op TV Oranje. Gisteren is ook een nieuwe cd met vijf van onze nummers uitgekomen, dus het Oktoberfeest in Sittard heeft ons echt veel goeds gebracht. We hopen dat de nieuwe Oktoberstar net zo zal genieten als wij gedaan hebben.

"Als je eenmaal in het Brand Weizen Paviljoen op het podium hebt gestaan, kun je alles aan."
 
 
Boels Rental Paviljoen – Q-Music Foute Party – Jody Bernal
Q-Music Foute Party –
Jody Bernal
Fout? Nee, de Q-Music Foute Party is écht fout! Een combinatie van Bonny St. Claire, o.a. bekend van hits als Pierrot en Bonnie kom je buiten spelen én Jody Bernal met Que si Que no, afgetopt met Alice DJ en je bent 'Better off alone, uh.. zuhause of toch in het Boels Rental Paviljoen?! Studenten van de Zuyd Hogeschool hebben extra pech/geluk. Zij mogen op vertoning van hun collegekaart GRATIS naar binnen!
 
Boels
Brand Weizen is volgens traditioneel Beiers recept gebrouwen, maar toch een echt Limburgse Weizen. Gebrouwen met de typische Brand hop, zuiver mineraalwater en natuurlijk veel tarwe. Heerlijk fris met zachte afdronk.
 
 
Brand Weizen Paviljoen – Verrückte Finale am Mittwoch – Guildo Horn & die Orthopädischen Strümpfe
Verrückte Finale am Mittwoch – Guildo Horn & die Orthopädischen Strümpfe
Horn en zijn Strümpfe: uitzinnige kostuums en Duitstalige persiflages op internationale hits, spectaculair! Der Schlager erfüllt für Gildo die Funktion der Verdrängung von Sorge und Stress. Dus lekker nog 1 avond uit je plaat gaan en het leven ziet er een stuk rooskleuriger uit!
 
Boels Rental Paviljoen – Lollypop
Lollypop
 
Wie Süß!  Dansende en zingende kids, stralende snoetjes en ontspannen pappa's en mamma's. Met de Telekids Disco Show en Sarah en Julia Nauta is het vanmiddag 'zoet' genieten.
 
 
Programma van vandaag
 
 
Grote Oktoberkermis / familiemiddag | binnenstad | 13.00 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 13.00 uur | vrije gift
Finale L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar |
L1 Stube paviljoen | 13.00 uur | gratis
Lollypop | Boels Rental paviljoen | 13.00 uur | gratis
Brauhaus Brand arrangement | Brauhaus Brand paviljoen |
18.30 uur | UITVERKOCHT
Sparkles Oktoberfeest vuurwerkshow | Schootsvelden | 19.00 uur | gratis
Q-Music Foute Party | Boels Rental paviljoen | 19.30 uur | € 7,50
Verrückte Finale am Mittwoch 'Feuerwerk auf die Bühne' |
Brand-Weizen paviljoen | 19.30 uur | € 18,50
 
 
 
Sittard – Historische binnenstad

Sittard behoort tot de oudste steden van Nederland en kent een roemrijk verleden. De gezellige historische binnenstad met de markante monumentale bouwwerken, ontvangt je met een hartelijke gastvrijheid. Het loont zich absoluut de moeite de binnenstad eens zonder Oktoberfeestbril te bekijken. Er zijn diverse stadwandelingen mogelijk die je Sittard laten ontdekken, zoals je het nog nooit eerder zag.
 
Sittard – Historische binnenstad
Geschäfte in Sittard – Labels
 
Geschäfte in Sittard – Labels

Wil je na het Oktoberfeest ook indruk maken met een geile outfit? Breng dan eens een bezoek aan Labels. Met een indrukwekkende collectie exclusieve en trendy merken, gecombineerd met een bijzonder interieur, is Labels een onderscheidende zaak in Sittard. Merken als Givenchy, Comme des Garçons, Rick Owens en Hood by Air maken van jou een ganz hübscher Junge oder Mädel.
Gaststätten in Sittard – Leven

In Sittard staat genieten voorop en dat is zeker het geval bij Leven. Deze nieuwe zaak in een prachtig historisch pand kwam onlangs als 18e uit de bus bij de AD koffietest. Speciaal voor het Oktoberfeest hebben zij hun menukaart tijdelijk aangevuld met Prezel, Gulaschsuppe en Schwarzwalder Kirsch Kaffee.
 
Gaststätten in Sittard – Leven
 
 
 
Ein Wort vom Joseph -
Een avond van uitersten
"De dinsdagavond is op het Oktoberfeest traditioneel een avond van extremen. In het Boels Rental Paviljoen is op dinsdag het Oktoberdancefest, waar voornamelijk 16 tot 20 jarige 'stuiterballetjes' een leuke avond hebben. Daar tegenover staat de L1 Stube waar hele andere mensen hun honk gevonden hebben. Een lekker volkse tent vol Stimmung und Spaß. Daar tegenover weer het Brauhaus Brand waar gisteravond bijvoorbeeld de Brandweer een superavond onder elkaar vierde. En tot slot het moederschip, het Brand Weizen Paviljoen, waar het Kölsch centraal stond en iedereen zich vermaakte."
Ein Wort vom Joseph - Een avond van uitersten
 
"Kortom, een Oktoberfeestavond waarop jong en oud, zich op hun eigen manier amuseren, maar aan elkaar verbonden zijn door een rode Oktoberfeestdraad."

"Vandaag mocht ik wederom complimenten ontvangen van de artiesten voor het podium in het Brand Weizen Paviljoen. Bij diverse nummers waren de Kölner Dom en Bahnhof  in beeld op de LED wall. Deze complimenten wil ik graag overbrengen aan Reflexion Evenemententechniek. Zij weten alle creatieve ideeën, die in een ambtelijk kantoor ontstaan, om te zetten tot iets fantastisch. Dankjewel jongens!"
 
 
 
Reacties

Wat vond jij van dit verrückte Oktoberfeest Sittard? Wat was jouw absolute hoogtepunt dit jaar? Wil je jouw reactie delen met de lezers van de Wiesn Zeitung? Stuur dan een email naar redactie@wiesnzeitung.nl
 
Reacties
 
insittard-geleen
 
 
 
 
 
Deze Wiesn Zeitung is een uitgave van Oktoberfeest Sittard i.s.m. Cultureel Projectburo Tessa Reijnders. Oktoberfeest Sittard is een evenement van de gemeente Sittard-Geleen.

Projectleiding Oktoberfeest Sittard:
Sjef Schurgers en Bas Camps
Redactie: Cultureel Projectburo Tessa Reijnders
Vormgeving: Zobve Media & Design
Fotografie: Robert Notermans, Corry de Koster,
Labels, beeldbank Archief De Domijnen en
Oktoberfeest Sittard

 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets
© 2015. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming vermenigvuldigd of gepubliceerd worden door derden. Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld. De uitgever of opdrachtgever is niet aansprakelijk voor foutieve/onvolledige informatie of schade door foutieve/onvolledige informatie.