Copy
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #02 - zaterdag 18 oktober 2014
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
Facebook foto #04
 
 
Terugblik – Opening
Terugblik – Opening
O' Zapft is! Het eerste vat bier van het 10e Oktoberfeest Sittard is traditiegetrouw aangeslagen door burgemeester Sjraar Cox van de gemeente Sittard-Geleen. Dit jaar werd hij bij deze belangrijke klus ondersteund door Miss Oktoberfeest en eregast, de heer Jean Gelissen, Honorair Consul van Oostenrijk. Dhr. Gelissen draagt als honorair consul bij aan de verbindingen tussen Limburg en Oostenrijk. En hoe kan dit beter dan op het grootste Oktoberfeest van Nederland! Na het aanslaan van het vat barstte het Oktoberfeest écht los. In een uitverkocht Brand Weizen paviljoen brachten Allgäu Power en voXXclub de tent tot het kookpunt!
 
 
Column Miss Oktoberfeest
Column Miss Oktoberfeest
Wauw, wat een super openingsdag van dit 10e Oktoberfeest Sittard! Ik begon de dag met mijn officiële kroning tot Miss Oktoberfeest 2014 door de burgemeester. Direct daarna kwam iedereen naar me toe om me te feliciteren en dat ging eigenlijk de rest van de avond door. Tijdens de Oktoberparade kreeg ik op de praalwagen ook ontzettend veel leuk reacties: de mensen zwaaiden enthousiast, waren aan het klappen en zelfs aan het juichen. Daarna werd het eerste vat aangeslagen en begon het feest. De avond is voorbij gevlogen! Er kwamen veel mensen naar me toe, die met me op de foto wilden, echt heel leuk! Wat een Stimmung en gezelligheid! Ik kan niet wachten tot vanavond! Dan ben ik zeker weer in het Brand Weizen paviljoen te vinden!

Els van der Geeren
 
 
Ohne Gewähr
Ohne Gewähr
20.30 uur | gratis
Bratwurstundjodeljubeltroebelheiterkeit muziek met hier en daar een Seitensprung naar the USA. Ohne Gewähr krijgt je gegarandeerd op de tafels. Is het niet de 4 meter lange alpenhoorn van deze Limburgse Bub'n die je in beweging krijgt, dan is het wel hun tirolerrock en schlagermuziek.
 
Gaudi Abend
Gaudi Abend
met die Sumpfkröten en Big Maggas
19.30 uur | € 17,50
Boybands als Take That zijn jaloers op deze bloedmooie mannen met hun coole dansmoves en sexy outfits. Big Maggas brengt je met hun zelf bewerkte repertoire aan muzikale rampen als Ti Amo, Biene Maja, Looking for Freedom en het Smurfenlied in extase. Een ding is zeker: Waar de Big Maggas bezig zijn, groeit geen gras meer.
 
 
Hinter die Kulissen
Hinter die Kulissen
Fanatieke kampeerders Michael en Markus Cremers vonden het deze 10e editie van het Oktoberfeest Sittard tijd voor een echte festivalcamping: de Wiesn Camping. "Drie maanden van te voren waren er al geen hotelkamers meer te vinden in en om Sittard, en alle grote festivals hebben een camping, dus waarom het Oktoberfeest niet?". Na overleg met de Oktoberfeest organisatie moest er natuurlijk wel nog een geschikte locatie gevonden worden. "Het Maaslandpark leek ons direct de perfect locatie. Het is op loopafstand van de paviljoens, er is een supermarkt dichtbij en een mooie open plek om campers, caravans en tenten op te zetten." Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de omwonenden; "na 22.00 uur mag er geen lawaai meer gemaakt worden op de camping". Opmerkelijk is dat veelal wat oudere mensen een plekje gereserveerd hebben op de camping. Maar de voorzieningen zijn dan ook uitstekend: een douchwagen, wc-wagen, ontbijttent, ontbijt- en broodjesservice, op zondag frühshoppen én manusje-van-alles Marcel die op zijn Oktoberfest-fiets zorgt voor een vrolijke noot. Zelf ook overnachten op de enige echte Wiesn Camping? Er zijn vannacht nog een paar plekjes vrij…. Info via 06-33131615.
 
 
Oktoberfest Fieber!
Oktoberfest Fieber!
Wat heb je aan de mooiste dirndl, als je kapsel niet klopt? Niets is beter voor een avond op die Wiesn dan een gevlochten coupe: deze ziet namelijk niet alleen goed uit, maar is ook nog eens bestand tegen de wildste dansmoves! Ben je zelf niet zo handig? Voor de mooiste Wiesn kapsels kan je o.a. terecht bij Wendy's Bibob Hairshop.
 
Top Oostenrijkse avond
Top Oostenrijkse avond
met DJ Cramer Almdudler en
Die Jungen Zillertaler
19.30 uur | € 17,50
Wanneer Die Jungen Zillertaler optreden dan staat die Wiesn in brand en smelten de gletsjers zonder klimaatverandering. Hits als Auf der Bruck trara, So ein schöner Tag, Drob´n auf´m Berg, Amore mio en Tannenzapfenzupfen hebben al lang een Kultstatus bereikt. Für immer jung mit die JUZI's!
 
Wiesn Wetter
Weerbericht Oktoberfeest Sittard zaterdag 23 graden zonnig
 
Ein Wort vom Chef
Ein Wort vom Chef
De kop is er af. Ode aan alle vrijwilligers, die de prachtige jubileum Oktoberparade mogelijk hebben gemaakt!

Tip voor zondag: Komm aufs Fahrrad!
 
90's party
90's party
met Coen Swijnenberg,
Lasgo vs. Anna Grace en
the Party Animals
19.30 uur | € 15,00
Haal je Aussie trainingspak en Nike Air Maxies van 'vroegah' maar weer uit de kast, want denk je aan de 90's, dan denk je aan de Party Animals! Ze scoorden monsterhits met Have you ever been mellow, Hava Naquila, Atomic en Aquarius. Gabber beestachtig mee met de oude klassiekers!
 
Oktoberfeest lokroepjes
Meedoen? SMS naar 06-43018065 of Twitter met #oktoberfeestlokroep
Zitterd geit ramm los vanoavend!!
 
Ich höb al doosj!
 
Jodelaaahietieeeeej !! Unseres sjöne Zitterd macht krach !!!
 
Greutsj op mien Zitterd en ôs Oktoberfeest!
 
ooo oo noe al shtuk in de kl.... hahaaa
 
Doordreeje, doordreeje…
 
Lederhosenland
Lederhosenland
Het Oktoberfeest in Sittard is natuurlijk niet compleet zonder lederhose of dirndl! Maar tegenwoordig zijn er zoveel trends op het gebied van oktoberfestkleding dat vele variaties mogelijk zijn. Voor dames zijn er ook leuke sexy lederhosen te combineren met een mieder, blouse of t-shirt. Voor de heren is er ook een grote keuze trachtenhemden, originele trachtenschoenen en witte kniesokken. Na een bezoek aan Lederhosenland is jouw outfit voor het Oktoberfeest voor de beste prijs helemaal perfect.
 
Tip van de dag
Tip van de dag
Mega Miniatuurkermis Expo
Komt dat zien! De grootste minikermis van het land! Met ruim 43 meter aan handgemaakte modellen van kermisattracties. Met onder andere exacte replica's op schaal van de Mission Space en Das Omen, maar ook van historische kermissen. En alles is verlicht en beweegt! Je kijkt je ogen uit.
 
 
Programma van vandaag
Grote Oktoberkermis | binnenstad | 16.00 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 16.00 uur | gratis
Gemütliche Samstag | L1 Stube | 12.00 uur | gratis
Live muziek en optredens van artiesten in diverse cafés | binnenstad | 19.00 uur
Top Oostenrijkse avond | Brauhaus Brand | 19.30 uur | UITVERKOCHT
Gaudi Abend | Brand Weizen paviljoen | 19.30 uur | UITVERKOCHT
90's party | Yellow Rental paviljoen | 19.30 uur | UITVERKOCHT
 
 
Biercultuur in Sittard
Biercultuur in Sittard
Ich sjtaek de bessem oet!

Totdat in 1882 de drankwet werd ingevoerd, mocht iedereen café houden. Dat betekende niet meer dan dat men bij iemand thuis tegen betaling een pot bier kon drinken. Het bier dat thuis gebrouwen of ingekocht werd, kon door omwonenden worden gekocht. Zij wisten dat er nieuwe voorraad was, omdat dit te zien was aan de "BEIERWÖSJ". Dit is een bezem van een bij elkaar gebonden takkenbos, die werd bevestigd aan het "wösj-iezer". Zolang deze bezem aan de gevel hing, was er bier beschikbaar. Dit was een algemeen herkenningsteken dat men hier welkom was om tegen betaling een biertje te drinken.
 
 
Wiesn Flirttips
Wiesn Flirttips
Ben open en losjes! Als je verkrampt, dan kom je stijf en onbeholpen over en dat wil je uiteraard niet. Blijf jezelf, ben vriendelijk en stap ietwat verlegen op iemand af, dan komt het gegarandeerd goed. Zet jezelf niet onder druk om te moeten scoren. Wees spontaan en probeer niet te hard en je zult zien dat flirten op het Oktoberfeest bijna vanzelf gaat!
 
Marcel "Manusje van alles" op de Wiesn Camping
Marcel Manusje van alles op de Wiesn Camping
 
Verplaatsing weekmarkt
Verplaatsing weekmarkt
Vanwege het Oktoberfeest is de weekmarkt van Sittard vandaag verplaatst. De weekmarkt vindt in zijn normale omvang plaats op de Nieuwstraat en Rosmolenstraat.
 
Kermis
Kermis
Patat Frites XXL
Broodje speklap, échte verse friet, of gewoon een kroketje? Lekker snacken!
 
 
 
 
 
Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld en alle rechthebbenden van het beeldmateriaal zijn geprobeerd te achterhalen. De uitgever is niet aansprakelijk voor foutieve informatie.
© 2014, Gemeente Sittard-Geleen

Redactie en samenstelling: Tessa Reijnders
Teksten: Tessa Reijnders
(item biercultuur René Haustermans)
Fotografie: Marc Schols, Robert Notermans, Corry de Koster
Ontwerp: Zobve Media & Design

i.s.m. Gemeente Sittard-Geleen
 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets