Copy
 
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #01 - vrijdag 23 oktober 2015
Wiesn Zeitung - vrijdag 23 oktober 2015
 
Willkommen auf Oktoberfeest Sittard!

Liebe Oktoberfeest Freunde,
"Ik ben er bijzonder trots op dat ik u welkom mag heten in Sittard-Geleen, waar dit jaar van 23 tot en met 28 oktober ons Oktoberfeest plaatsvindt. Midden in het historische stadshart van Sittard vieren wij voor de elfde keer het grootste najaarsfeest van het zuiden.

Het Oktoberfeest leeft in de stad. Getuige de vele blauwe en witte versieringen en de vele in het straatbeeld verschijnende klederdrachten. Inwoners en bezoekers maken het feest bijzonder. Maar zonder onze sponsoren zou het onmogelijk zijn om een dergelijk evenement te organiseren. Een speciaal woord van dank aan hen.

Op deze plaats wil ik ook de vele vrijwilligers bedanken die een geweldige bijdrage leveren om ook van dit Oktoberfeest weer een groot succes te maken.

Ik wens u allen dan ook heel veel plezier toe de komende week."

Wethouder Noël Lebens
(cultuur en evenementen)
 
Willkommen auf Oktoberfeest Sittard!
 
Plattegrond Oktoberfeest Sittard 2015
Plattegrond Oktoberfeest Sittard 2015
Plattegrond Oktoberfeest Sittard 2015
Plattegrond Oktoberfeest Sittard 2015
 
Tränen für (Ex-)Miss Oktoberfeest Elsje
 
Tränen für (Ex-)Miss Oktoberfeest Elsje

Vanavond geeft Elsje van der Geeren het Miss Oktoberfeest stokje over aan Lysanne Corstjens. Tranen met tuiten, zou je denken, maar dit jaar is er voor Elsje een vangnet. Samen met Charlotte (2012) en Minouche (2013) gaat zij verder in de vereniging 'Ex-missen van Oktoberfeest Sittard'. "We hebben alle drie mogen ervaren dat Miss Oktoberfeest Sittard zijn een grote eer is en een geweldige ervaring. Het Miss-schap zal voor het leven in ons lijf blijven gieren. Meetrekken in de oktoberparade, staan te schitteren op het podium, de pers te woord staan, maar vooral genieten van de gezelligheid van feestvierend Sittard, maken Miss zijn een onvergetelijke belevenis." Vanavond doen de Ex-Missen hun intrede tijdens de Oktoberparade, nadat ze (Ex-) Miss Elsje hebben mogen verwelkomen in hun gezelschap. Elsje: "Ik ga het Miss-zijn enorm missen, maar ik verheug me op de dingen die we als Ex-Missen samen gaan doen, zoals met z'n drieën naar Rimpelpop. Uiteraard doen we dat geheel in stijl met een uniek ontworpen dirndl, met daarop de markt van Sittard en ons verenigingslogo." "We hopen onze trots over het Miss-schap nog ontelbare jaren met Oktoberfeest-vierend-Sittard te mogen delen. Tot vanavond tijdens de Oktoberparade of op de Wiese!"
 
 
 
Welling Peugeot Oktober Parade
Welling Peugeot Oktober Parade
Een bonte stoet in dirndl und lederhosen, begeleid door harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, artiesten, oude tractoren, Belgische kampioenspaarden, bierwagens en natuurlijk Miss Oktoberfeest 2015, Lysanne Corstjens.
 
L1 is ganz lustig van de partij
L1 is ganz lustig van de partij
L1 heeft net als vorig jaar weer een L1 Stube tijdens het Oktoberfeest in Sittard. Kom langs en geniet van de artiesten en hun uitzendingen! Met vandaag tussen 13-16 uur Sjoerd Duijkaerts live op L1 Radio.
 
 
 
Eine druim dae veur mich es Zittesj maedje oetkump
"Eine druim dae veur mich es Zittesj maedje oetkump"
Lysanne Corstjens, Miss Oktoberfeest Sittard 2015 hat Lust darauf: "Met enthousiasme ga ik mijn liefde voor het Oktoberfeest als een échte Miss uitdragen en delen met alle feestvierende mensen die ik tegenkom de komende dagen."

Lysanne (24 jaar), in het dagelijks leven parttime werkzaam bij Infra-Systems en student Technische Bedrijfskunde is een echt Zittesj mechelke, geboren en getogen in Sittard.

"Ik kijk heel erg uit naar de optocht vanavond.
 
 
Sjohn Smeets en zijn vrienden hebben een prachtige wagen voor me gemaakt. En ik verheug me de opening van het Oktoberfeest door de Schurzenjäger. Als klein meisje ging ik vroeger al met mijn ouders mee naar hun concerten in Oostenrijk en Duitsland, dus dit is echt speciaal voor mij."

"Ik weet zeker dat dit Oktoberfeest mij voor de rest van mijn leven bijblijft. De afgelopen dagen waren al super. Zo werd ik eergisteren nog verrast door mijn buurtbewoners, die de straat voor me hadden versierd. Ik heb er echt zin in!"
 
 
Ganz verrückt - Die Verrückte 11 - Oktoberfeest Zittard 2015
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek

De basiliek van de Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart aan de Oude Markt in Sittard heeft hulp nodig. Deze unieke kerk, die ook onderdak biedt aan de traditionele Oktobermis, moet volgend jaar misschien dicht, wanneer de toren van dit Sittardse pareltje niet hersteld wordt. Dat willen we toch zeker niet laten gebeuren?! Helfen Sie mit?
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek
Tijdens het Oktoberfeest zijn er diverse manieren om jouw hart voor de basiliek te laten zien. Zo wordt er voorafgaand aan de Welling Peugeot Oktober Parade gecollecteerd. Er is nog € 24.000 nodig voor de restauratie van de toren, dus Seien Sie großzügig!

De Wiesn Zeitung houdt je dagelijks op de hoogte van de acties voor de basiliek tijdens het Oktoberfeest en houdt de Basiliek-knete-meter voor je bij!
Lees meer...
 
 
 
Brand Weizen Paviljoen – Schurzenjäger
Schurzenjäger
 
Damen aufgepasst!    'Rokkenjagers' in de tent! Met hits als de Zillertaler Hochzeitsmarsch en Sierra Madre heeft een van de succesvolste muziekgroepen uit Oostenrijk al menig vrouw (en man) knikkende knietjes bezorgd!
 
Boels Rental Paviljoen – Dieter Koblenz Oktoberfest Show – Viva Oktober
Dieter Koblenz Oktoberfest Show – Viva Oktober
Ja, meine Damen. Merkt euch den Namen gut... Ihr wird im noch dem ganzen Nacht schreien! Abgott Dieter Koblenz ist wieder da!   Met zijn Viva Oktober Show, in een net iets te strak Elvispakje, is het Party ohne Ende.
 
 
Brauhaus Brand – die Rosentaler
die Rosentaler
Een aaneenschakeling van muzikale tophits van o.a. Klostertaler, Schürzenjäger, Rex Gildo, Heino, Udo Jürgens, Marc Pircher, aangevuld met top 100 en Nederlandstalige meezingers en je hebt een supertolle Abend!
 
L1 Stube – Hub 'n Bub 'n
Hub 'n Bub 'n
Oberkrainer-orkest, de Hub'n Bub'n uit Maastricht, staan voor sjpass, plezeer en beleeve. Met hun combinatie van bas, accordeon, gitaar, trompet, klarinet en bas-fugelhorn én snelle opzwepende tempo's en showelementen, brengen ze je in Verführung!
 
 
Programma van vandaag
 
 
Grote Oktoberkermis | binnenstad | 16.00 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 16.00 uur | vrije gift
Die Batseklatsers, DJ Joseph & Sepp, Hub'n Bub'n | L1 Stube | 16.00 uur | gratis
Die Rosentaler, DJ Jürgen Weiss | Brauhaus Brand paviljoen | 20.30 uur | gratis
Live muziek en optredens van artiesten in diverse cafés | binnenstad | 19.00 uur
Welling Peugeot Oktoberfeestparade | binnenstad | 19.00 uur | gratis
Der Verrückte Freitag geht los. Schürzenjäger, Klüngelköpp en DJ Dirndl | Brand-Weizen paviljoen | 19.30 uur | UITVERKOCHT
Dieter Koblenz Oktoberfest Show | Boels Rental paviljoen | 19.30 uur | € 10,00
DJ Kollektiv Biergarten Boys | Poppodium Volt | 20.00 uur | gratis
 
 
 
Geschäfte in Sittard – Lederhosenland

Op zoek naar een dirndl, lederhose of een leuk accessoire? Bij Lederhosenland van Hendriks Mode musst du sein um ganz Oktoberfest hübsch zu werden!
 
Geschäfte in Sittard – Lederhosenland
Gaststätten in Sittard
 
Gaststätten in Sittard

De vele cafés en restaurants in Sittard nodigen je uit om na een paar uur struinen over de Oktoberkermis en Festwiese even lekker te relaxen en genießen. Hier kun je je tijdens het Oktoberfeest laten verwennen met speciale Oktoberfeestmenu's en volkstümliche Musik in bruine cafeetjes, zoals Alpenpower in Kaffee de Kup om 21.00u vanavond. Daarnaast staat er op de Markt een oude muziekkiosk met elke dag live-muziek. Also, also! Komm kucken, zuhören, trinken, essen und knallhart genießen!
Gasthöfe in Sittard

Kun je geen afstand nemen van het Oktoberfeest Sittard? Wil je zo dicht mogelijk in de buurt overnachten, zodat je de volgende ochtend direct uit je bed weer de Festwiese   op kunt lopen? In Sittard-Geleen zijn diverse mogelijkheden om te overnachten. Heb je een klein budget? Ist möglich!    Wil je je prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren wanen? Auch kein Problem!
 
Gasthöfe in Sittard
 
 
 
Oktoberfeest Sittard app
 
Oktoberfeest Sittard app

Super cool und trendig, de officiële Oktoberfeest Sittard APP met alle informatie rondom het Oktoberfeest in Sittard! Den musst du herunterladen!
 
Download in de App Store
Android-app op Google Play
 
 
 
De Biergarten Boys

Gebeuk, gejodel en gezelligheid in Poppodium Volt met DJ Kollektiv Biergarten Boys. Von Rammstein bis Rosamunde! Én gratis Wurst en Pretzels van Heimat Heidi. Kom tanzen und genießen van een Fiesta Germanica of graaf een kuil.
 
De Biergarten Boys
 
 
Tower Event Stube
 
Tower Event Stube

Bier und Musik op grote hoogte! Stap je in de lift of beklim je de trappen langs diverse prikkelende ruimtes en grappige hindernissen op weg naar Spaß hoog boven de Festwiese? Deze ervaringen in de Tower Event Stube darf man nicht vermissen!
 
 
 
Tips voor de redactie
 
Tips voor de redactie

Heb je een leuke tip voor de redactie van de Wiesn Zeitung? Heb je bijvoorbeeld bijzondere gasten, die speciaal voor het Oktoberfeest naar Sittard zijn gekomen? Of ben je van plan je partner ten huwelijk te vragen in het Oktoberfeest reuzenrad? Stuur een email naar redactie@wiesnzeitung.nl
 
insittard-geleen
 
 
 
 
 
© 2015. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming vermenigvuldigd of gepubliceerd worden door derden. Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld. De uitgever of opdrachtgever is niet aansprakelijk voor foutieve/onvolledige informatie of schade door foutieve/onvolledige informatie.

Projectleiding Oktoberfeest Sittard:
Sjef Schurgers en Bas Camps
Redactie: Cultureel Projectburo Tessa Reijnders
Vormgeving: Zobve Media & Design
Fotografie: Studio66 | Carin Willemsen (met dank aan buro 046), Oktoberfeest Sittard, Reiner Beckers, Robert Notermans

 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets
© 2015. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming vermenigvuldigd of gepubliceerd worden door derden. Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld. De uitgever of opdrachtgever is niet aansprakelijk voor foutieve/onvolledige informatie of schade door foutieve/onvolledige informatie.