Copy
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
Facebook foto #04
 
Facebook foto #05
 
 
column Miss Oktoberfeest
Column Miss Oktoberfeest Hebben jullie er ook zo'n zin in? Sinds mijn verkiezing tot Miss Oktoberfeest 2014, enkele weken geleden, ben ik in een rollercoaster beland. Fotoreportages, interviews, een modeshow, felicitaties, te gek om op te noemen. Toen ik me opgaf voor de titel Miss Oktoberfeest had ik geen idee wat me precies te wachten stond, maar ik laat het allemaal op me af komen en probeer van alles zo veel mogelijk te genieten!

In mijn dagelijks leven ben ik woonbegeleidster, en sinds jaren een trouwe Oktoberfeestbezoeker. Net als vasteloavend vier ik dit traditioneel met een grote groep vrienden en familie. Naast 'het Miss-zijn' verheug ik me vandaag in het bijzonder op de Oktoberfeestparade, waarbij ik op een prachtige praalwagen door de straten van Sittard wordt gereden.

Els van der Geeren
 
 
Tirol Sound
Tirol Sound
20.30 uur | gratis
Stimmung, Spaß und Vollgas mit Tirol Sound! Ein Abend mit Volksmusik van Limburgse bodem met covers van Die Zillertaler, Schürzenjäger, Klostertaler, Marc Pircher, Trio Alpin en eigen werken gearrangeerd door gerenommeerde muziekvrienden uit het Alpenland.
 
voXXclub
voXXclub
19.30 uur | € 17,50
Heut wird's ein bisserl laut… und heiß… De zes Jungs van voXXclub zijn verführerisch, witzig, unkonventionell en een hype op internet en social media… Hun muziek: volksmuziek met beats, pop en hiphop, met tuba, accordeon en polka - mal rockig, mal poppig, mal rappig, mal wild, mal cool, mal Vollgas – Rock mi!
 
 
Hinter die Kulissen
Al 8 jaar verzorgt Bert Willems met Göbbels tentenverhuur de paviljoens van het Oktoberfeest in Sittard. Van de parketvloeren, het aluminium frame, de zeilen en houten zijpanelen tot aan de decoratie en custom-made voorbuffetten; alles wordt zorgvuldig gepland en uitgetekend. Want het opbouwen van het Oktoberfeest in Sittard is een pittige klus. Ruim 80 transporten met daarbij 28-tons aanhangwagens met materialen en 70 man personeel zijn nodig om het ruim 10.000 m2 vloeroppervlak aan paviljoens op te bouwen. Maar Bert Willems draait hier met bijna 50 jaar ervaring zijn hand niet voor om. Een goede planning is 'key', want de diverse feesten waarvoor Bert ook de tenten en decoratie levert, volgen elkaar in rap tempo op. Zo wordt uit het Yellow Rental Paviljoen woensdagnacht alle decoratie verwijderd, zodat deze dondermiddag al afgebroken is om naar de volgende locatie te gaan.
Maar Sittard is voor Bert toch wel bijzonder; jaarlijks wordt hij aangesproken door nieuwsgierige mensen die willen weten hoe het allemaal in zijn werk gaat, of de paviljoens weer groter zijn geworden en zelfs of ze een kaartje nodig hebben voor Rimpelpop. Maar dat vindt Bert helemaal niet erg: "De mensen in Sittard zijn trots op het Oktoberfeest, het is echt van hen allemaal".
Hinter die Kulissen
 
 
Oktoberfest Fieber!
Oktoberfest Fieber!
Wil je liever niet verkouden worden als je van het ene naar het andere Oktoberfeestpaviljoen loopt? En wil je het lekker warm hebben in stijl? Dan is een 'Trachten' vest de oplossing! Natuurlijk kun je zo'n heerlijk wollen vest kant en klaar kopen, maar je kan ook zelf aan de slag. Bij Wollstreet is het Oktoberfest Strick-Parade. Bestel het garen van jouw favoriete "Trachten" vestje, begin met breien en volgend jaar ben je er helemaal klaar voor.
 
De Welling Peugeot Oktoberparade
De Welling Peugeot Oktoberparade
19.00 uur | gratis
Een bonte stoet in 'dirndl en lederhosen', begeleid door harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, artiesten, oude tractoren, Belgische kampioenspaarden, bierwagens en natuurlijk Miss Oktoberfeest 2014.

Optocht route: Parkeerplaats
Heinseweg-Heinseweg-Walramstraat-Stationsdwarsstraat-Stationsstraat-Steenweg-Voorstad-Brandstraat-Limbrichterstraat-Nieuwstraat-Markt-Paardestraat-Odasingel (tot aan de Haspelsestraat)
 
Wiesn Wetter
Weerbericht Oktoberfeest Sittard vrijdag 18 graden zonnig
 
Dieter Koblenz
Oktoberfest Show
Dieter Koblenz Oktoberfest Show
19.30 uur | € 10,00
Dieter Koblenz. Ja, meine Damen. Merkt euch den Namen gut... Ihr wird im noch dem ganzen Nacht schreien! Abgott Dieter Koblenz zingt de hits van de echte Schlager Stars: Ein Festival der Liebe, Schone Maid, Rosamunde, Eine Neue Liebe is wie ein Neues Leben, Anita, Schön ist es auf der Welt zu sein und so weiter... Alle zum mitmachen, klatschen und singen. Alte Schlagerzeiten herleben! Met special guest Olaf Henning, bekend van 'Cowboy und Indianer'.
 
Oktoberfeest lokroepjes
Meedoen? SMS naar 06-43018065 of Twitter met #oktoberfeestlokroep
Gezocht
Heidi, wo bist du?
 
Ik ben mijn 'beierwösj' kwijt, wie heeft 'm gezien? Graag sms naar 06-12349882
 
Lieve Miss Oktoberfeest, wil je met mij op de foto? Herzlichen Grüsse, Dieter K.
Zozo
Olaf, Komm hol das Lasso raus!
 
Andreas, singst du am Mittwoch ein Lied für mich?
Hoera
Oktoberfeest Sittard, van harte gefeliciteerd met je 10e verjaardag!
Jodel
Jodelahihihoeoeoeoeoeoeoeo!
 
Jetzt geht's los!
 
Welling Peugeot
Welling Peugeot
 
 
Programma van vandaag
Grote Oktoberkermis | binnenstad | 16.00 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 16.00 uur | gratis
DJ Joseph und Sepp, Legata's Lederhosen Power, Tirol Sound |
L1 Stube | 16.00 uur | gratis
Live muziek en optredens van artiesten in diverse cafés | binnenstad | 19.00 uur
Welling Peugeot Oktoberparade | binnenstad | 19.00 uur | gratis
Jetzt geht los Abend | Brand Weizen paviljoen | 19.30 uur | UITVERKOCHT
Dieter Koblenz Oktoberfest Show | Yellow Rental paviljoen | 19.30 uur | € 10,00
Juicy Heaven | Poppodium VOLT | 20.00 uur | € 5,00 voorverkoop - € 7,50 dagkassa
 
 
Biercultuur in Sittard
In München vond op 12 oktober 1810 de eerste editie plaats van Oktoberfest, ter ere van het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig met prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen.

In Sittard is het dit jaar het 10e Oktoberfeest maar ook hier gaat de traditie veel verder terug. Daarbij wordt de Remigius-Kermis aangemerkt als de allervroegste voorloper van het huidige Oktoberfeest. Tijdens dit feest keek men tevreden terug op de gedane arbeid van het afgelopen jaar. Met de nieuwe oogst in de opslag was men weer verzekerd van voedsel en inkomsten voor de komende winterperiode en met het oogsten van de gewassen waren er ook ingrediënten om nieuw bier te brouwen. Het nieuwe "jonge" bier was meestal klaar tegen het einde van september, en werd 'geproefd' tijdens de Remigius-Kermis.
 
 
Wiesn Flirttips
Wiesn Flirttips
Tip für die Herrn: De schort van een dirndl wordt niet zomaar geknoopt! Daar zijn enkele regels aan verbonden: zit de knoop van het schort aan de linkerkant, dan zit je goed, want dan is deze dame vrijgezel! Zit de knoop aan de rechterkant, dan is die dame gebonden en waarschijnlijk niet vatbaar voor jouw geflirt. Maar de knoop kan ook in het midden aan de voorkant zitten. Dit betekent dat deze dame nog maagd is. Of aan de achterkant. Dan is zij weduwe of aan het werk als serveerster.
 
Juicy Heaven
Juicy Heaven
20.00 uur
Voorverkoop € 5,- / Dagverkoop € 7,50
Nog niet oud genoeg voor een avond alleen op die Festwiese? Niet getreurd! Bij popodium Volt is er een hemels feest voor jongeren tot 18 jaar met de vetste dj's en live artiesten. Met La Fuente, Dj Miquel en DJ Aizy, het thema Glow in the Dark en dresscode WHITE is een groot feest verzekerd!
 
Kermis
Kermis
Roller Coaster van de familie Buwalda: snelheid, scherpe bochten, wapperende haren en gilletjes van plezier!
 
 
 
 
 
Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld en alle rechthebbenden van het beeldmateriaal zijn geprobeerd te achterhalen. De uitgever is niet aansprakelijk voor foutieve informatie.
© 2014, Gemeente Sittard-Geleen

Redactie en samenstelling: Tessa Reijnders
Teksten: Tessa Reijnders
(item biercultuur René Haustermans)
Fotografie: Studio66 / UIT magazine, Robert Notermans
Ontwerp: Zobve Media & Design

i.s.m. Gemeente Sittard-Geleen
 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets