Copy
 
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #05 - dinsdag 27 oktober 2015
Wiesn Zeitung - dinsdag 27 oktober 2015
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
 
Gänsehaut
Gänsehaut
Al voordat het Brand Weizen Paviljoen geopend werd, stonden ze voor de deur. De een nog kwiek en de ander ondersteund door een stok of rollator. Ze hadden er overduidelijk zin in. Dat beloofde wat. Nou en of. Het werd een feest. Een groot gezellig feest. Pullen met donker bier, piepkes, maar ook lekkere teskes koffie en oliebollen werden opgesmikkeld. Maar er werd vooral gesjoenkeld en gezongen. Zo enthousiast. Zo dankbaar. Rimpelpop. Kippenvel.
 
 
 
Zum Wohl!
 
Zum Wohl!

Je waant je op een zonnige oktobermiddag op de binnenplaats van de Brandbrouwerij. Lange tafels en banken en bediening in Trachtenkleding. Op de achtergrond de koperen brouwketels en het glooiend Limburgs heuvelland. Dit alles in combinatie met Skandal aus Bayern en Bayerische gerechten van Van Melick en je zit gebeiteld. Misschien een tip voor jouw teamuitje volgend jaar?
 
 
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek

Gedurende het hele Oktoberfeest wordt er op diverse manieren geld ingezameld voor de restauratie van de toren van de basiliek. Maar waarom is die basiliek zo belangrijk? Is het omdat het de eerste basiliek van Nederland is of zit de bijzonderheid in de ontstaansgeschiedenis van de basiliek?
 
Oktoberfeest Sittard heeft ♥ voor de basiliek
Het wonder van de naald
Het wonder van de naald
Op de Ursulinenschool (een oude meisjesschool) zat een groep meisjes tijdens de naailes wat te dollen. Eén meisje lette daardoor niet goed op en slikte per ongeluk een naald in. Het enige wat de andere meisjes en zusters Ursulinen konden doen, was bidden, bidden dat het meisje dit zou gaan overleven. Als extra 'hulpmiddel' hingen de zusters een medaille van Maria van Issoudun om haar hals en plots kwam de naald zonder medische ingreep naar buiten. Het wonder was geschied. Dankzij Maria was dit kind gered. Vrijwel direct kwam de bedevaart op gang en werd de kerk gebouwd, die al snel van de paus de eretitel 'basilica minor' kreeg.
 
De devotie in de basiliek groeide in recordtijd. Pelgrims van heinde en verre kwamen massaal de kerk bezoeken. Men wist zich geen raad met deze enorme hoeveelheid mensen en bouwde nog een tweede opvangplek, het Mariapark. Pelgrims werden hier ontvangen en konden vanuit de voorhal en binnenplaats de mis volgen.

Mocht je overigens de Heilige Oktobermis in de Basiliek gemist hebben... Deze is hier terug te kijken.
 
 
 
Column Miss Oktoberfeest Lysanne

"Gisteren begon ik mijn dag op Rimpelpop. Wat een supersfeer. Ongelooflijk dat de mensen al een uur van te voren voor de tent staan. Toen ik nog naar de kapper moest, zag ik de mensen al voor de tent staan te wachten. En als ze dan binnen zijn! Zo leuk! Wat doet het goed om hen zo te zien genieten!"

"Daarna ben ik nog bij L1 op bezoek geweest en heb ik opnames gehad voor de Oktoberfeest Sittard 2015 aftermovie in het reuzenrad. Daar hebben we samen uitgekeken over onze mooie stad en genoten."
 
Column Miss Oktoberfeest Lysanne
 
 
"Vervolgens door naar het Brauhaus Brand. Daar zetten de Cramer Almdudler de tent op zijn kop. En daarna weer naar het Brand Weizen. Lekker genieten van Andy Borg en Mickie Krause. Samen met alle mensen in de tent een feestje gemaakt! Maar, oh wat gaat het snel, nog maar een paar dagen!"
 
 
 
Oktoberkermis – Inversion
 
Oktoberkermis – Inversion

Een van de beste thrillrides op de wereld! Een soort supermixer, waarin je ronddraait, met stoeltjes die ronddraaien op een superlange arm die ook nog eens ronddraait. Sterke maag gewenst, maar oh, what a trill!
 
 
Ganz verrückt - Die Verrückte 11 - Oktoberfeest Zittard 2015
 
Boels Rental Paviljoen – Oktoberfest Dance Party – Tony Junior
Oktoberfest Dance Party –
Tony Junior
Met zwart gelakte nagels, een kneitergek knotje en een vader die jarenlang drumde voor Het Goede Doel is DJ Tony Junior op weg naar wereldfaam. Hij is 'hot' en dat is altijd een goede reden om eens nader te kennis te maken.
 
Fieberbrunn
Fieberbrunn nu ook deelnemer in de Championsleague van de skigebieden: Fieberbrunn ligt vanaf Winter 2015/16 in het grootste skigebied van Oostenrijk met in totaal 270 km Skipisten, het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Fieberbrunn
 
 
L1 Stube - Voorronde L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar
Voorronde L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar
Wie brengt de beste Stimmung? Een blaoskapel? Een jodelaar? Een Schuhplattler danser of toch een duo met trèkzak? Ga jij de jury helpen de volgende Oktoberfeststar te ontdekken? Want diegene die morgen de finale wint, staat woensdagavond op het podium in het Brand Weizen Paviljoen!
 
Brand Weizen Paviljoen – Verrückte Kölsche am Dienstag – Höhner
Verrückte Kölsche am Dienstag – Höhner
 
Hun kippenkostuums hebben de Höhner inmiddels achter zich gelaten. De rockband uit Keulen die hoofdzakelijk in hun lokale dialect zingt, werd bekend met hun eerste hit in 1974: Scheiß ejal, ob do Hohn bess oder Hahn. Daarna scoorden ze nog een groot aantal hits, maar vooral de monsterhit Viva Colonia bracht hen wereldfaam.
 
 
Programma van vandaag
 
 
Grote Oktoberkermis | binnenstad | 13.00 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 13.00 uur | vrije gift
Voorronde L1 & Oktoberfeest Sittard suchen einen neuen Oktoberfeststar |
L1 Stube paviljoen | 13.00 uur | gratis
Brauhaus Brand arrangement | Brauhaus Brand paviljoen |
18.30 uur | UITVERKOCHT
Oktoberfest Dance Party | Boels Rental paviljoen | 19.00 uur | € 7,50
Verrückte Kölsche am Dienstag | Brand-Weizen paviljoen | 19.30 uur | € 18,50
 
 
 
Geschäfte in Sittard – MOOI

Stiekem wil je er nog niet over nadenken, maar over twee dagen zit het Oktoberfeest in Sittard er weer op en dan haal je je Oktoberfeest Sittard vlag weer naar binnen, pak je alle Oktoberfeestvlaggetjes af en berg je je opblaasbare decoratieve bierpullen weer op in de kast. Maar dan? Dan is het ook maar kaal in huis! MOOI biedt uitkomst. Deze door VTWonen geselecteerde woonwinkel staat vol met trendy spulletjes: van stoelen tot muziekdoosjes.
 
Geschäfte in Sittard – MOOI
Gaststätten in Sittard – Rauw
 
Gaststätten in Sittard – Rauw

Waar je na de eerste 4 dagen Oktoberfeest misschien wel eens over moet nadenken is je gezondheid. Want hoewel sjpek en eier, bier, worst en friet misschien een heel gevarieerd menu lijkt, ontbreekt het misschien toch aan een aantal broodnodige vitamines. Wat dacht je van biologisch, puur en (h)eerlijk eten? Eten zonder kunstmatige stoffen, gluten- en/of lactosevrij en fairtrade? Het kan bij Rauw, ook in Oktoberfeeststijl.
 
 
 
Ein Wort
vom Joseph


"Gisteren was een mooie dag, maar voor mij ook een emotionele dag. Bij Rimpelpop vanmiddag miste ik mijn vader, vooral toen Beppie d'n Hiemel zong. Een tent vol mit leef luujkes, die lol höbbe, zo mooi! Deze middag kreeg het hele Oktoberfeest een andere lading. Geneet van 't laeve zo lang este kins. En dan is ons vak het mooiste wat er is. Voor mensen een feestje bouwen, hen even alles laten vergeten, dat is goud waard. En hoewel het maar klatergoud is, is het één van de sjoonste dinger die je voor iemand kunt doen."

 
Ein Wort vom Joseph
 
 
Ik verheug me op de Kölsche avond vanavond. Mer man wat geit 't vlot!  Als ik weer terugdenk aan alle voorbereidingen, die toch wel zwaar waren, gaat het nu zo snel voorbij. Met dit team is het een feestje. We zijn één grote familie, er valt geen krom woord. Zelfs als er voor dag en dauw nog iets geregeld moet worden, is iedereen stuk voor stuk aanwezig. Iedereen steekt een handje toe, ondanks de lage budgetten die we hebben om dit feest te organiseren. Dat is hart voor de stad."
 
 
 
Tips voor de redactie
 
Tips voor de redactie

Heb je een leuke tip voor de redactie van de Wiesn Zeitung? Heb je een supermooie foto gemaakt van het Oktoberfeest in Sittard? Of wil je iets anders kwijt aan de redactie van de Wiesn Zeitung? Stuur een email naar redactie@wiesnzeitung.nl
 
insittard-geleen
 
 
 
 
 
Deze Wiesn Zeitung is een uitgave van Oktoberfeest Sittard i.s.m. Cultureel Projectburo Tessa Reijnders. Oktoberfeest Sittard is een evenement van de gemeente Sittard-Geleen.

Projectleiding Oktoberfeest Sittard:
Sjef Schurgers en Bas Camps
Redactie: Cultureel Projectburo Tessa Reijnders
Vormgeving: Zobve Media & Design
Fotografie: Robert Notermans, Corry de Koster,
ontheroad creatives, beeldbank Archief De Domijnen en
Oktoberfeest Sittard

 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets
© 2015. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming vermenigvuldigd of gepubliceerd worden door derden. Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld. De uitgever of opdrachtgever is niet aansprakelijk voor foutieve/onvolledige informatie of schade door foutieve/onvolledige informatie.