Copy
 
Oktoberfeest Sittard - Wiesn Zeitung #05 - dinsdag 21 oktober 2014
Oktoberfeest Sittard Facebook foto's
 
Facebook foto #01
 
Facebook foto #02
 
Facebook foto #03
 
Facebook foto #04
 
 
Terugblik – Maandag
Terugblik – Maandag
Oud en versleten is een uitdrukking die zeker niet van toepassing is op de bezoekers van Rimpelpop. Of men nu slecht ter been was, slecht hoorde, slecht zag of een andere beperking had, vanmiddag was er niks van te merken. Er werd lustig op los gesjoenkeld, met de ‘hennekes de loch in’ gezwaaid en luidkeels meegezongen met alle bekende schlagers. In het gezellige en bomvolle Brand Weizen Paviljoen werd genoten van een 'pilske', 'sjoeske' en 'hauf-om', maar natuurlijk werd er ook een lekker kopje koffie geschonken.
 
 
Column Miss Oktoberfeest
Column Miss Oktoberfeest
Wat was het ontzettend leuk bij Rimpelpop gisterenmiddag! Zo gezellig en zo'n lieve mensen. Ik ben met heel veel mensen op de foto gegaan en soms kreeg ik er als dankjewel zelfs een kus of knuffel voor terug. Daarna heb ik genoten van de Kölsche Aovend, maar tussendoor ben ik ook even gaan kijken bij Roy Donders in het Yellow Rental Paviljoen. Ik ben zelfs backstage even een praatje met hem gaan maken. Kei leuk! Kortom, het was weer een geweldige dag. Vanavond ben ik weer in het Brand Weizen Paviljoen te vinden bij o.a. de Isartaler Hexen en Chris Roberts. Ik kijk er nu al weer naar uit! De tijd vliegt voorbij, nog maar twee dagen!

Els van der Geeren
 
 
Gaudi Dienstag
Gaudi Dienstag
met o.a. DJ Joseph und Sepp,
Die Batseklatsers, Peter Kunkels en
Alpen Power
13.00 uur | gratis
Kom zét diej klok mér stil, want de Vlaamse Maaskanters Maurice Beckers & Danny Peeters verlossen je van welke depressie dan ook. Check van te voren wel even of er een dokter in de tent aanwezig is, want de Tirolmuziek en melodieën van die Vlotte Fingerl Harmonika van Die Batseklatsers krijg je anders niet meer uit je hoofd!
 
Grote Schlager Party Abend
Grote Schlager Party Abend
met o.a. de Isartaler Hexen,
Chris Roberts en Vicky Leandros
19.30 uur | € 17,50
Bijna 50 jaar na het verschijnen van haar eerste singel heeft deze Griekse schone muziekgeschiedenis geschreven. Door haar onmiskenbare stem, meer dan 55 miljoen verkochte albums en haar zege op het Eurovisie Songfestival met Après toi staat met Vicky Leandros een ware muziekgodin op de bühne. Haar stroom aan hits is eindeloos: Die Bouzouki klang durch die Sommernacht, Ich hab die Liebe gesehn, Ich liebe das Leben, L'amour est Bleu en de absolute knaller Theo, wir fahr'n nach Lodz.
 
 
Hinter die Kulissen
Hinter die Kulissen
Vanaf 23 april dit jaar zijn Mark Mies en Roger Bormans, eigenaren van buro 046, al bezig met de kaartverkoop van het Oktoberfeest in Sittard. Sinds enkele jaren verzorgen zij met hun mediaburo, dat vooral ook bekend is van het UIT magazine en de Miss Oktoberfeestverkiezing, de complete ticketing. Zij managen zowel de online verkoop als ook de lokale en landelijke voorverkoopadressen, de Duitse en Belgische resellers en de dagkassa tijdens het Oktoberfeest. Daarvoor maken zij gebruik van het Paylogic systeem, een ticketing systeem dat gespecialiseerd is in piekverkopen, speciaal voor grote evenementen. "Ook de tickets voor bijvoorbeeld het Amsterdam Dance Event en de concerten van Andre Rieu worden met dit systeem verkocht" vertelt Mark.
Roger: "Tijdens het Oktoberfeest zijn we op een avond met zo'n 17 mensen aan het werk. Zo'n 10 man scannen de tickets, 6 man bemensen de kassa en één iemand fungeert als 'runner' voor als er ergens snel iets geregeld moet worden." Deze mensen, van de voetbalclub en schutterij van Limbricht, verdienen op deze manier iets bij voor de clubkas van hun vereniging. "We werken al jaren samen met deze verenigingen, omdat zij betrokken en betrouwbaar zijn."
 
 
Dit jaar is het vooral heel druk bij het scannen, omdat de paviljoens op een groot deel van de avonden uitverkocht zijn. "We merken dat het Oktoberfeest ieder jaar groeit. De Frühe Vogel passe-partouts waren dit jaar bijvoorbeeld binnen 24 uur uitverkocht, maar ook steeds meer mensen van buiten de provincie en Amerikanen, Duitsers en Belgen weten hun weg naar Sittard te vinden. En dat is natuurlijk geweldig voor de promotie en levendigheid van de stad."
 
 
Oktoberfest Fieber!
Oktoberfest Fieber!
Op de Oktoberfeest Sittard Wiesn kom je bijzondere creatievelingen tegen in kleine houten huisjes. Neem eens een kijkje op de original Deutsche Hantwerksleute Markt voor bijvoorbeeld met de hand gevlochten armbandjes, ambachtelijke worst of handgemaakte sieraden.
 
Arrangement met die Orginal Südtiroler Spitzbuam
Arrangement met die Orginal Südtiroler Spitzbuam
18.30 uur | € 42,50
Speiß, Trank und Musik garantieren eine super Stimmung! Kalte Platte, Reibekuchen, Bayerische Backhendl en gegrild Eisbein met Pommes, saus en mayonaise en als 'toetje' Currywurst, vergezeld door de Gute-Laune-Band Südtiroler Spitzbuam: Ein Prosit der Gemütlichkeit!
 
Wiesn Wetter
Weerbericht Oktoberfeest Sittard dinsdag 14 graden regen
 
Tip van de dag
Tip van de dag
Oktoberfeestselfie
Wil jij het mooiste uitzicht over de Oktoberfeest Sittard Festwiese? Een selfie met op de achtergrond de feestpaviljoens en de Oktoberfeestkermis? Duik dan in het grootste mobiele Oktoberlabyrinth. Zoek de weg in het 1,3 km lange labyrinth en ga op zoek naar de uitzichttoren! Niet zo'n goed richtingsgevoel, stap dan in het Oktoberfeestreuzenrad. Topuitzicht gegarandeerd, zowel over de Festwiese als ook over nieuwbouwproject de Ligne!
 
Oktoberfest Dance Party
Oktoberfest Dance Party
met o.a. Yellow Claw,
Billy the Kid en Ben Bastion
19.00 uur | € 7,50
Het allermooiste feestje bouw je natuurlijk met Yellow Claw! DJ's Jim Aasgier, Nils and MC Bizzey vormen samen één van de meest creatieve en innovatieve DJ groepen. Verrassend, verfrissend en super dansbaar, dus schudden met die Krokobil!
 
Oktoberfeest lokroepjes
Meedoen? SMS naar 06-43018065 of Twitter met #oktoberfeestlokroep
Bombensjtimmung in
de Brand Weizen tent!
 
Ihr seid spitze!
 
Ik denk dat ik mijn Lederhose
iedere dag ga dragen!
Dat ding zit nog fijn ook.
 
De sjtum is weg, de sjtumming nog lang niet. Op noa Rimpelpop!
 
Oktoberfeest, je was weer leuk. (Bankrekening haat me weer eens).
 
Een groots evenement wat Sittard
in de gehele benelux
op de kaart heeft gezet!
 
IN Sittard-Geleen
www.insittardgeleen.nl alles over vrije tijd, winkelen, ondernemen, studeren en wonen in Sittard-Geleen.
 
de Poel Nederland
 
 
Ein Wort vom Chef
Ein Wort vom Chef
Is het Oktoberfeest de vervanger van vastelaovend? Onzin, ieder feest heeft zijn eigen 'roots' en dat moeten we zo houden. Und gestern waren wir Brüder. Wat een geweldige Kölsche Aovend. Maar ook Rimpelpop en de L1 Stube waren feest, feest en nog eens feest. Der Chef is 'muig' maar voldaan. Vandaag ff naar Rosa en Gemma kijken en dan zal de storm ons hopelijk ontwijken. Kijk op onze website voor de laatste ontwikkelingen. 'Pès dadelijk, es God bleif'.

Grüsse, der Chef
 
 
Programma van vandaag
Grote Oktoberkermis | binnenstad | 13.00 uur
Mega Miniatuurkermis Expo | Mariapark, Oude Markt | 13.00 uur | gratis
Gaudi Dienstag | L1 Stube | 13.00 uur | gratis
Brauhaus Brand Arrangement | Brauhaus Brand |
18.30 uur | Reserveren niet meer mogelijk
Oktoberfest Dance Party | Yellow Rental Paviljoen | 19.00 uur | € 7,50
Grote Schlager party-abend | Brand Weizen Paviljoen | 19.30 uur | € 17,50
 
 
Biercultuur in Sittard
Biercultuur in Sittard
Brouwerij Thissen

Mouter Jos Arnoldts (1867) trouwde met dochter Marie Antoinette Thissen (1867) en nam de brouwerij van zijn schoonvader over. Brouwerij Thissen lag aan de Begijnenhofstraat. Vanuit een oude boerenhoeve werd het bier gebrouwen en verkocht in een groot afzetgebied, zelfs over de grens, getuige
 


de vermelding van "Exportbier". Net als veel brouwerijen had ook deze een eigen proeflokaal aan de achterzijde aan het Kerkplein; het huidige Sjterfhoes. Het enige wat nog herinnert aan de vestiging van deze brouwerij, zijn twee figuurtjes in stuc, welke een brouwer en een hop-boer uitbeelden.
 
 
Kermis
Kermis
Schwenkhutte Grosse Schwenkgrill
Steaks, spareribs en natuurlijk, onmisbaar tijdens het Oktoberfeest, de halve meter Bratwurst!
 
DJ Dirndl
DJ Dirndl
DJ Dirndl
Unbeschreiblich Weiblich! DJ Dirndl! Zij weet als geen ander een Festzelt om te turnen tot een kolkende feestende massa. Sinds het Oktoberfeest in Sittard het levenslicht zag, is zij de resident DJ van dit 6 daags durend evenement. De absolute got-to-have DJ als het gaat om Duitstalige muziek. Van Kult-Schlager tot Neue Deutsche Welle, van Volkstümlich tot Rammstein, bestimmt eine Superparty!
 
 
Wiesn Flirttips
Wiesn Flirttips
Spezial für die Mädl
Ondanks dat het inmiddels 2014 is, zijn er nog steeds mannen die schrikken van vrouwen die het initiatief nemen, dus een meer onopvallende flirttechniek is vaak 'the way to go'. Een beetje tricky is deze tip wel, maar oefening baart kunst! Probeer eens iemand te spiegelen: Bub'n vertrouwen je namelijk sneller wanneer ze denken iets van zichzelf in jou te herkennen. Dit gevoel kan je bereiken door iemands bewegingen te spiegelen. Pakt hij zijn glas op om een slokje te nemen, doe datzelfde net iets daarna, gaat hij verzitten, doe dat dan ook. Pas wel op dat het niet te ‘obvious’ wordt, en blijf vrouwelijk. Dus kiep geen pul bier achterover, omdat hij dat ook doet!
 
 
 
 
 
Alle informatie in deze uitgave is zo nauwkeurig mogelijk vermeld en alle rechthebbenden van het beeldmateriaal zijn geprobeerd te achterhalen. De uitgever is niet aansprakelijk voor foutieve informatie.
© 2014, Gemeente Sittard-Geleen

Redactie en samenstelling: Tessa Reijnders
Teksten: Tessa Reijnders
(item biercultuur René Haustermans)
Fotografie: Robert Notermans, Euregionaal Historisch Centrum, Joska Muijtjens, Hub Hamers
Ontwerp: Zobve Media & Design

i.s.m. Gemeente Sittard-Geleen
 
Oktoberfeest Sittard tickets
oktoberfeestsittard.nl/tickets