Bekijk deze mail online

In deze nieuwsbrief: 

  • WINTER & COMPANY maakt gecoat recyclebaar papier CORVON® PURE MANO

  • Met Old Mill opent FEDRIGONI de deur naar een wereld vol mogelijkheden 

  • CHRISTIAAN JANSSEN: dit keer vraagt COLORPLAN iets van jou

  • THE NAVIGATOR COMPANY investeert in een duurzame toekomst met nieuwe zonne-energiecentrale

  • Lakepaper Extra van GMUND, geoptimaliseerd voor het volgende decennium

WINTER & COMPANY maakt
gecoat papier recyclebaar met CORVON® PURE MANO

CORVON® PURE MANO combineert duurzaamheid met een zachte matte look. Dit nieuwe gestreken papier van WINTER & COMPANY wordt zonder latex geproduceerd en het basispapier bevat meer dan 50% post-consumer waste. De testresultaten van het Centre Technique du Papier in Grenoble zijn duidelijk: CORVON® PURE MANO kan gerecycled worden zoals elk ander oud papier.

Het gecoate materiaal is veelzijdig, gemakkelijk te verwerken en kan worden afgewerkt met foliedruk, zeefdruk of blinddruk. Deze collectie geeft boeken, verpakkingen en draagtassen een gedenkwaardige zachte touch. CORVON® PURE MANO is uit voorraad leverbaar in 11 veelzijdige kleuren zoals Almond, Pencil Gray en Aruba. Een papiercollectie voor een gedurfd statement.

Klik hier voor meer informatie

Met Old Mill opent Fedrigoni de deur naar een wereld vol mogelijkheden 

Fedrigoni's Old Mill is een assortiment ongestreken papier en karton gemaakt met FSC-gecertificeerde, milieuvriendelijke ECF-pulp (Elemental Chlorine Free), aan beide zijden voorzien van een viltmarkering. Door de goede stijfheid en omvang is Old Mill een ideale ondersteuning voor publicaties en luxe edities, maar ook voor commercieel drukwerk zoals brochures, jaarverslagen en monografieën.

Het product is volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Verkrijgbaar in drie kleuren: Premium White, Bianco en Avorio. Gramgewichten oplopend van 100 tot en met 350
g/m².
 
Tevens verkrijgbaar:

  • Recycled variant (Bianco) geproduceerd met 40% PCW om aan de milieu-eisen te voldoen.

  • Stucco variant (aan beide zijden licht gecoat), voor een superieure printkwaliteit en glans

Neem contact op voor meer informatie

Christiaan Janssen: dit keer vraagt Colorplan iets van jou

Je leest het goed, ze willen wat van jou. G.F Smith, de makers van ondermeer Colorplan, zijn bezig een bibliotheek te vullen met voorbeelden van drukwerk op één van hun papieren. Drukwerk dat laat zien dat je gerust PMS 614U kunt drukken op Colorplan Cobalt, of elegante uitnodigingen die in full color en letterpress gedrukt zijn op een 700 g/m² papier.

GF Smith wil die informatie beschikbaar maken voor iedereen die geïnteresseerd is in mooi en bijzonder drukwerk. Ze nemen jouw drukwerk op in de digitale bibliotheek en willen er dan alles over weten. Bijvoorbeeld wie de ontwerper was, wie verantwoordelijk was voor het drukken en de afwerking, welke technieken er werden gebruikt, en welke papiersoorten van G.F Smith.

Lijkt het je leuk om mee te doen en een internationale uitstraling te krijgen? Reageer op dit bericht en Christiaan Janssen neemt contact met je op. Onder de deelnemers worden 2 G.F Smith Collecties (t.w.v. € 50,-) en 1 publicatie The World’s Favourite Colour Report (t.w.v. € 95,-) verloot.

Reageer en deel jouw drukwerk

The Navigator Company investeert in een duurzame toekomst met nieuwe zonne-energiecentrale

The Navigator Company, fabrikant van Soporset, Navigator en Discovery, heeft recentelijk een grote zonne-energiecentrale in gebruik genomen op hun industriële complex in Figueira da Foz, Portugal. Het is hun vierde project in duurzame en hernieuwbare energiebronnen, en is wederom een investering die zal bijdragen aan hun decarbonisatiestrategie.

Het papier- en pulpproductiebedrijf heeft in totaal al meer dan 4,7 miljoen euro geïnvesteerd in de installatie van 17.200 panelen op een oppervlakte van 28.500 m2. Het nieuwe zonnecentrum in Figueira da Foz heeft een geïnstalleerd vermogen van ongeveer 2,6 MW en omvat 7700 panelen waarmee het de uitstoot van 1.296 ton CO2 per jaar helpt te voorkomen. 

The Navigator Company produceert jaarlijks ongeveer 2,5 TWh elektriciteit (meer dan 60% uit biomassa). Het bedrijf wil tegen 2035 al haar industriële complexen klimaatneutraal maken en investeert hiervoor in totaal 154 miljoen euro, waarvan in 2019 en 2020 reeds 55 miljoen euro is geïnvesteerd.

Klik hier voor meer informatie

Lakepaper Extra van Gmund, geoptimaliseerd voor het volgende decennium

Gmund staat sinds 1829 synoniem voor papiercultuur en de ecologische productie van unieke communicatiemedia gemaakt van natuurlijk papier. Haar veelzijdige en populaire alleskunner Lakepaper Extra behoort al jaren tot de bestverkochte speciaal papiersoorten ter wereld.

Nu maken twee nieuwe oppervlakken, nieuwe gramgewichten en een grotere keuze aan formaten dat assortiment nog gebruiksvriendelijker. De nieuwe kwaliteiten zijn Lakepaper Extra White Diamond en Lakepaper Extra White Pure Protect. Nieuwe B6-enveloppen maken het Lakepaper Extra-assortiment compleet.

Lakepaper Extra in één oogopslag:

  • Zes oppervlakken

  • Gramgewichten: 90 - 350 g/m²

  • FSC-gecertificeerd (net als alle andere Gmund-papiersoorten)

Vraag hier samples aan
De Monsterkamer is een onafhankelijk platform voor papier en drukwerk, opgericht om de betrokkenheid op het thema papier te verhogen en in stand te houden. Kennisdeling, inspiratie en uitwisseling staan centraal. Iedereen die drukwerk wil laten produceren is welkom voor gratis papieradvies in onze studio aan het IJ in Amsterdam.

Deelnemende bedrijven 2021:
Papier leveranciers- en fabrieken:
Antalis, Arctic Paper Benelux, Christiaan Janssen, FedrigoniG.F SmithGmund, Igepa Nederland, Koninklijke Moorman Karton, Lahnpaper, Mohawk Fine Paper, MetapaperMondiThe Navigator Company, Zuber Rieder Covermaterialen: Balacron International, Jansen-Wijsmuller & Beuns, Van Heek Textiles, WifacWinter&Company Boekbinderijen: Boekbinderij Brepols, FopmaWier boekbinderijBinderij van Wijk Drukkerijen: die KeureDrukkerij Aeroprint, Drukkerij DoumaDrukkerij Raddraaier|SSPDrukkerij Tielen, Grafische Groep Matthys, GraphiusJubelsKartonnage AmsterdamLibertas Pascal, NPN Drukkers, Platform Probstolk® amsterdam, TuijtelZwaan Lenoir Enveloppen: Keiren Kartonnage: Kartonnage Amsterdam Lithografen: Colour & Books, Marc Gijzen beeldbewerking en digitale lithografie Folie/koudfoliedruk: Drukkerij DoumaFinishing TouchGrafische Groep Matthys, KURZ, Repro Hermans Laserstansen: Yart Factory Grafische begeleiding: Jos Morree FINE BOOKS, Platform P
Maak een afspraak voor papieradvies
Instagram
Instagram
Website
Website
Database
Database
Webshop
Webshop
De Monsterkamer
Loods 6, KNSM-laan 231
1019 LC Amsterdam

info@monsterkamer.nl
0031 (0)20 6204213
www.monsterkamer.nl

Papieradvies (op afspraak)
Dinsdag, donderdag en vrijdag 10.00–18.00 u.