Bekijk deze mail online of op onze website
De Monsterkamer organiseert op 5, 19 en 26 maart inspirerende kennissessies over Letterpress & Foliedruk.

Traditionele druktechnieken staan weer helemaal in de belangstelling en kunnen klein maar ook heel grootschalig worden toegepast. Voor iedere sessie hebben we een papierleverancier, een drukker en een ontwerper/producent uitgenodigd, die hun kennis en ervaring met je delen aan de hand van voorbeelden. 

Graag tot dan, De Monsterkamer
Papierfabriek Gmund leidt ons door hun collectie en leert ons papier herkennen aan z'n eigenschappen. Welke papiersoorten zijn geschikt voor letterpress en welke juist voor verpakkingen?
Delux Delicious Design vertelt over ontwerpen voor modemerk PAUW Amsterdam en over de productie van kunstedities in gelimiteerde oplage. Hoe kun je ideeën tot leven brengen door de juiste snaar te raken met beeld, vorm en gevoel?
Drukkerij Aeroprint drukt voor grote modemerken, zoals Tommy Hilfiger en Karl Lagerfeld. Wat voor meerwaarde geeft de combinatie van oude en nieuwe druktechnieken in hoge oplages? 
Oscar Flier neemt ons mee in het avontuur om vanuit creatie en concept de meest optimale vertaling te maken naar een tastbare verpakking in druk. Hoe werkt het, wat kom je tegen en hoe kom je tot het mooiste resultaat? 

 
Meer info en aanmelden
We laten je graag kennismaken met de fluweelzachte ‘touch’ van 100% katoenpapier van papierfabriek Zuber Rieder uit Frankrijk. Hoe wordt katoenpapier gemaakt en waarom is dit zo uitermate geschikt voor letterpress? 
Drukkerij Douma uit Dokkum zijn makers van speciaal drukwerk sinds 1902. Pregen (ook wel blinddrukken genoemd) is het aanbrengen van reliëf in papier met behulp van een stempel. Ook 3D pregen is mogelijk. Hoor van hen over de do's en don'ts.
Thomas Gravemaker is grafisch vormgever en typograaf en oprichter van LetterpressAmsterdam, een kleine, maar goed uitgeruste typografische werkplaats in het centrum van Amsterdam. Hij gaat spreken over de geboorte van 'deep letterpress'.
Repro Hermans uit Rotterdam produceert geëtste magnesium en gegraveerde messing stempels. Hiermee wordt de gewenste tekst, vorm of tekening in het papier geperst. Kom meer te weten over de ongekende mogelijkheden!
Meer info en aanmelden
Een visitekaartje kan een klein juweeltje zijn dat je achterlaat bij een ontmoeting. Papierspecialist en producent van exclusieve visitekaartjes Christiaan Janssen laat de mogelijkheden zien. Papiersoorten, letterpress, boekdruk, foliedruk, pregen, pms en cymk kleuren. Alles komt aan bod. Neem je loupe mee!
KURZ is producent van folies en wereldleider in hotstamping- en transfer coating technologie. In deze inspirerende sessie wordt uitleg gegeven over de verschillende soorten folies van KURZ en de toepassing daarvan op grafische producten.
Atelier Bulk uit Bordeaux (Frankrijk) maakt high-end drukwerk en gebruikt hierbij ambachtelijke en traditionele technieken en machines. Speciaal voor deze bijeenkomst komen ze naar Nederland om spectaculaire voorbeelden van hun werk laten zien en te vertellen over hun samenwerkingsprojecten waarbij posters en notebooks zijn geproduceerd. 
Meer info en aanmelden

Programma maart
TURN THE PAGE!
Kennissessies Letterpress & Foliedruk 
 
05 maart 2020 
Mode & Verpakkingen
met: Gmund Paper, Drukkerij Aeroprint,
Delux Delicious Design, Oscar Flier Quality Graphics


19 maart 2020
Katoenpapier en speciaal drukwerk
met: Zuber Rieder, Drukkerij Douma,
Thomas Gravemaker, Repro Hermans

26 maart 2020

Visitekaartjes, wenskaarten, notebooks en posters
met: Christiaan Janssen, KURZ en Atelier Bulk (FR)


Kosten
Enkele ticket: € 50,-
Passepartout (3 bijeenkomsten): € 120,-
Inclusief drankjes en papiercollecties/lookbooks.

Max. 25 deelnemers per datum.
Taal: Nederlands en Engels.

Klik hier voor alle kennissessies
De Monsterkamer is een onafhankelijk platform voor papier en drukwerk, opgericht om de betrokkenheid op het thema papier te verhogen en in stand te houden. Kennisdeling, inspiratie en uitwisseling staan centraal. Iedereen die drukwerk wil laten produceren is welkom voor gratis papieradvies in onze studio aan het IJ in Amsterdam.

Deelnemende bedrijven 2019:
Papier groothandels- en fabrieken:
Antalis, Arctic Paper Benelux, Christiaan Janssen, FedrigoniG.F SmithGmund, Igepa Nederland, Koninklijke Moorman Karton, Lahnpaper, LectaMohawk Fine Paper, MetapaperMondiThe Navigator Company, Zuber Rieder Covermaterialen: Balacron International, Jansen-Wijsmuller & Beuns, Van Heek Textiles, WifacWinter&Company Boekbinderijen: Boekbinderij Brepols, FopmaWier boekbinderij Drukkerijen: Drukkerij Aeroprint, Drukkerij DoumaDrukkerij Raddraaier|SSPDrukkerij Tielen, JubelsLenoirschuringLibertas Pascal, NPN drukkers, robstolk®, TuijtelZwaan Printmedia Enveloppen: Keiren Kartonnage: DrukGoed Amsterdam Lithografen: Colour & Books, Marc Gijzen beeldbewerking en digitale lithografie Folie/koudfoliedruk: Drukkerij DoumaGrafische Groep Matthys, KURZ, Repro Hermans Laserstansen: Point to Paper Grafische begeleiding: Jos Morree FINE BOOKS, Platform P
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Papierdatabase
Papierdatabase
De Monsterkamer
Loods 6, KNSM-laan 231
1019 LC Amsterdam

info@monsterkamer.nl
0031 (0)20 6204213
www.monsterkamer.nl
www.papiervoorontwerpers.nl


Papieradvies (op afspraak)
Woensdag t/m vrijdag 10.00–18.00 u.