Laatste nieuws van CreativeMV: Docentenscan is live!
Geen goede weergave?
Lees onze nieuwsbrief online

 


Onderwijs en cultuur in beweging


Beste test,

De aandacht voor de kwaliteit van het onderwijs en de benodigde vaardigheden voor de toekomst is groot. En terecht. De wereld verandert en ons onderwijs moet daarop inspelen. Vasthouden aan oude structuren past niet bij de vereiste flexibiliteit en vaardigheden van deze tijd. De ontwikkeling van een ondernemende attitude en culturele vaardigheden als bijvoorbeeld creërend, onderzoekend en reflecterend vermogen zijn van belang, voor leerling en docent. Deze vaardigheden zijn ook onderdeel van de nieuwe docentenscan, die we net hebben gelanceerd.

In deze update, deel ik graag met je de laatste ontwikkelingen:
- Lancering van de online docentenscan
- Update Nieuwe Generatie Denkkracht
- Eindcongres Innovatiehub
- WRR verkenning: Cultuur herwaarderen
- Congres Kwaliteit voor Onderwijs

 

Wordt het tijd om bij te praten? Laten we dan snel een afspraak maken.

Hartelijke groet,

Mariël Voogel

Docentenscan live!

Afgelopen maanden hebben we met veel plezier gewerkt aan de ontwikkeling van de online docentenscan. Deze culturele competentiescan, speciaal voor docenten, meet 6 culturele vaardigheden en geeft inzicht in het cultuurprofiel. Ga naar docentenscan.nl voor meer informatie.

Nieuwe Generatie Denkkracht van start

Sinds vorig jaar werken we samen met Cultuurmij Oost aan het project Nieuwe Generatie Denkkracht. Dit project verbindt onderwijs, bedrijven en kunstenaars en wordt financieel ondersteund door provincie Gelderland. Leerlingen van 5 Atheneum gaan voor hun Profielwerkstuk Beeldend onder meer aan de slag met een onderzoeksvraag van ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk. De uitkomsten van het onderzoek worden uitgewerkt in een beeldend werk, dat een plek in het ziekenhuis krijgt.

De geselecteerde kunstenaars zijn: Frank ter Beek, Suzanne Caerteling en Monique van Stokkum. CreativeMV begeleidt de intervisiebijeenkomsten voor de kunstenaars.

Eindcongres Innovatiehub

Kom op 26 maart a.s. naar DokH2O in Deventer voor het eindcongres van het SIA-RAAK project Hightech Innovatiehubs. De afgelopen twee jaar is er geëxperimenteerd met 7 innovatiehubs van verschillende aard om te kijken wat wel en niet werkt voor het organiseren van innovatie. Met als resultaat: de uitkomsten van een onderzoek naar succesfactoren, continuïteit in innovatieprocessen, nieuw talentvol personeel en een win winsituatie voor iedereen. Innovatie wordt betaalbaar en kennis wordt gedeeld. Op 26 maart worden de resultaten gedeeld en gaan we op ontdekkingstocht naar de Innohub 3.0. Meer info en aanmelden.
Share
Tweet
Share
+1
Forward

WRR: Cultuur herwaarderen


Op 5 maart presenteert de WRR de Verkenning Cultuur herwaarderen. In de Verkenning analyseert de WRR ontwikkelingen in het culturele veld en de betekenis daarvan voor het cultuurbeleid. Ook is er gekeken naar de manier waarop deze ontwikkelingen spelen in het buitenland. Lees meer

Congres Kwaliteit voor Onderwijs


Op 25 juni vindt een debat plaats over de kwaliteit van het onderwijs. Voorafgaand aan het congres verschijnt een essaybundel en is er een digitale dialoog tussen essayisten, schaduwraad en deelnemers. Het congres is gericht op verdieping en aanscherping in themabijeenkomsten. Info en aanmelden

Lees onze laatste blogs

CreativeMV voor beleid, projecten en ontwikkeling

Bel ons op 06-81362492 of mail ons.

Ontdek onze meerwaarde voor:
Beleid
Projecten
Ontwikkeling
Bedrijfsconcepten
Ondernemerschap
Volg ons ook via:

                

Copyright © 2015 CreativeMV
 
Vertel verder! (Dank je wel)

Tip een vriend
Je ontvangt van ons berichten omdat je je hebt aangemeld of omdat wij met elkaar samenwerken. Wil je geen enkele nieuwsbrief of blog van CreativeMV missen? Voeg dan info@creativemv.nl toe aan je adressenlijst. Als je geen nieuws meer van ons wilt ontvangen of als je het mailadres wilt aanpassen, dan kun je dat via deze links aangeven.