Copy
Wil je ons laatste nieuws blijven ontvangen? Bevestig dan opnieuw je toestemming hiervoor.
Geen goede weergave?
Lees onze nieuwsbrief online
  Beleid       Projecten      Ontwikkeling      Concepten      Training        Contact
Deel
Deel
Tweet
+1
Stuur door

Blijf ons nieuws ook in de toekomst volgen


Beste <<Voornaam>>,


Dank je wel voor het volgen van ons laatste nieuws. We zoeken altijd naar relevante informatie voor jou om te delen en we willen dit in de toekomst blijven doen. Echter ook wij moeten voor 25 mei a.s. voldoen aan de nieuwe wetgeving. Wil je ons nieuws blijven ontvangen? Klik dan op onderstaande link om dit aan ons te bevestigen.

UPDATE JE PROFIEL

Heb je tips voor ons of wil je meer lezen over een bepaald thema in de toekomst, laat het ons dan ook weten. We ontvangen het graag via de mail.

In deze nieuwsbrief, deel ik ook graag met je de laatste ontwikkelingen:


- CBS: brede welvaart stijgt
- Innovatie in Nederland
- Film Facts & Figures of The Netherlands
- EU wil gemeenschappelijke dataruimte
- Nieuwe regels online platforms
- Internationaliseringsagenda Hoger en universitair onderwijs


Nogmaals dank voor het aangeven van je voorkeur voor het ontvangen van onze nieuwsbrief. Ik realiseer mij dat je nu heel veel van dit soort mails tegelijkertijd ontvangt. Heb je nog vragen, neem dan direct contact met mij op.

Hartelijke groet,


 
UPDATE DIRECT JE PROFIEL →

UITGELICHT

CBS: brede welvaart stijgt


Vandaag publiceerde het CBS de eerste editie van de Monitor Brede Welvaart. Op verzoek van het Kabinet publiceert het CBS deze monitor vanaf 2018 jaarlijks. De meeste indicatoren van de 21 welvaartstrends vertonen een stijgende lijn. Denk hierbij aan veiligheid, vertrouwen in de medemens en een gezonde levensverwachting. Dalers zijn o.a. tevredenheid met vrije tijd, en aantal mensen met overgewicht.


 

Innovatie in Nederland

Onlangs publiceerde Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie het jaarlijkse landenrapport over onderzoek en innovatie in Nederland. Het rapport is samengesteld door het Rathenau Instituut. Nederland staat volgens JRC voor vier grote uitdagingen betreffende de toekomstige arbeidsmarkt, steun van alle overheidsniveaus voor (onderzoeks-)investeringen voor maatschappelijke uitdagingen en venture capital voor startups en scale-ups.

 

Feiten, cijfers en trends in de Nederlandse film- en av-industrie

Afgelopen week verscheen de publicatie Film Facts & Figures of the Netherlands. Deze publicatie is een jaarlijkse uitgave van het Nederlands Filmfonds, met veel cijfermateriaal over filmproductie en -consumptie in Nederland. Uit het rapport blijkt: het bezoek en recette stegen opnieuw, de capaciteit breidde verder uit, en het aantal nieuw uitgebrachte films was de afgelopen vijftig jaar niet eerder zo hoog.
 

EU wil gemeenschappelijke dataruimte

#innovatiebeleid
De Europese Commissie (EC) heeft een mededeling uitgebracht over een gemeenschappelijke Europese data-economie. Het betreft een herziening van de richtlijn over het hergebruik van overheidsinformatie, een update van de aanbeveling over de toegang tot en het bewaren van wetenschappelijke informatie, richtsnoeren voor het delen van data uit de particuliere sector en een actieplan voor het delen van gezondheidsdata.

De Europese dataruimte moet EU-landen naadloos met elkaar verbinden zodat bedrijven op een veel grotere schaal dan van een afzonderlijk land, producten en diensten op basis van gegevens kunnen testen en realiseren. Met de genoemde initiatieven geeft de EC invulling aan belangrijke facetten van het Europese data‑ en AI-beleid. Een aanzet tot een integrale visie op dit beleidsterrein geeft een rapport van het Amerikaanse Brookings-instituut.


Nieuwe regels online platforms

#economischbeleid
De Europese Commissie (EC) heeft nieuwe regels gepresenteerd voor online platforms. Hiermee wil ze “een eerlijk, transparant en voorspelbaar ondernemingsklimaat creëren voor kleine bedrijven en ondernemers die online platforms gebruiken.”

Denk aan hotels, webwinkels, app-ontwikkelaars en andere bedrijven die afhankelijk zijn van zoekmachines om bezoekers op hun websites te krijgen


Internationalisering- agenda HO en WO

#onderwijs
Afgelopen maandag presenteerden de universiteiten en hogescholen hun oplossingen voor de problemen die de internationalisering van het hoger onderwijs oplevert. Als het aan de VSNU en de VH ligt, moeten onderwijsinstellingen onder meer de mogelijkheid krijgen een numerus fixus in te stellen voor Engelstalige tracks binnen opleidingen.

Minister van Engelshoven van Onderwijs, die het rapport in ontvangst nam, komt binnenkort met een brief over internationalisering.

Leuk als je onze nieuwsbrief deelt met anderen. Dank je wel!
Deel
Tweet
+1
Deel
Stuur door
FOLLOW #CREATIVEMVMOMENTS AT INSTAGRAM
FOLLOW #CREATIVEMVMOMENTS AT INSTAGRAM


LEES ONZE LAATSTE BLOGS

Direct contact
Bezoek onze site
Je ontvangt van ons berichten omdat je je hebt aangemeld of omdat wij met elkaar samenwerken. Wil je geen enkele nieuwsbrief of blog van CreativeMV missen? Voeg dan info@creativemv.nl toe aan je adressenlijst. Als je geen nieuws meer van ons wilt ontvangen of als je het mailadres wilt aanpassen, dan kun je dat via onderstaande links aangeven.

Contact
Atoomweg 63
3542 AA Utrecht
06 - 813 62 492
 
Copyright © 2018 CreativeMV
 


Aanmelden I update je gegevens I uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp