Fijne feestdagen en een gelukkig, ondernemend en creatief 2016!
Geen goede weergave?
Lees onze nieuwsbrief online


Believe in yourself


Beste test,

Believe in yourself, een nummer gezongen door Dee Dee Bridgewater in de Broadway musical The wiz (1975). De musical is gebaseerd op het door L. Frank Baum geschreven boek The Wonderful Wizard of Oz (1900) en volgt de avonturen van de hoofdrolspeelster Dorothy, die terecht komt in het land van Oz. De tekst van het nummer is treffend, vind ik, voor de ondernemer en zijn ondernemerschap, en ook mijn eigen ondernemerschap.

Inmiddels is het bijna exact vijf jaar geleden dat ik voor mijzelf begon. Ik heb mijn baan opgezegd en ik ben ‘gewoon’ gestart. Dit was ook voor mij een moment voor zelfreflectie en bezinning. Wat wil ik nu echt en waar word ik blij van? Onder begeleiding van een energiecoach, ben ik weer terug gegaan naar mijn buikgevoel, mijn intuïtie. En heb ik herontdekt waar ik energie van krijg en waar mijn zogenaamde ‘lek’ zit. Het klinkt nu misschien wat zwaarder dan het is, maar het is, naar mijn mening, als ondernemer essentieel om een goede verbinding te hebben met je buikgevoel. En dit ook te volgen. Daarnaast vertrouwen te hebben in jezelf, en je grenzen te verleggen. Het vertrouwen krijgen van anderen is ook belangrijk, zowel van je klanten als van je naasten.

Ook heb ik gaandeweg ontdekt dat het belangrijk is dat je weet wie een geschikte samenwerkingspartner voor je is. Bij de één kom je tot bloei en groei en met de ander tot letterlijk niks. Dit geldt in loondienst en in het ondernemerschap. Inzicht in jezelf en de ander is daarvoor van essentieel belang. In mijn praktijk gebruik ik daarvoor de denkstijlen van de CreativeScan. Het geeft je perfect inzicht in hoe je onderneemt en wie bij je past.

Het herkennen van gedrag is ook van essentieel belang in het onderwijs. Dit is de reden dat ik samen met Martijn Driessen van Entrepreneur Scan in opdracht van Cultuurmij Oost, begin dit jaar de docentenscan heb ontwikkeld. In de docentenscan staan zes vaardigheden centraal, die kenmerkend zijn voor cultuureducatie en inmiddels behoren tot de zogenaamde 21st century skills. Speciaal voor docenten om inzicht te krijgen in hun eigen culturele competenties en het vervolgens te kunnen herkennen en te ontwikkelen bij hun leerlingen.

Gelukkig is er nu ook vanuit de overheid weer aandacht voor nieuwsgierigheid en het stellen van vragen. Twee elementen die aan de basis staan van de ontwikkeling van creativiteit en oplossingsgericht denken, zoals in de wetenschap en de kunsten plaatsvindt. Het onderwijs kan leren van hun werkwijze en dit breed implementeren in de lesmethodes. En naast het onderwijs is het stellen van vragen nu meer dan ooit van belang voor bedrijven. Traditionele businessmodellen voldoen niet meer en het is meer dan ooit van belang weer vragen te stellen en je te verwonderen. Over je dienst, je product, je klanten, je kernwaarden, je wensen, je ergernissen etc. Om ook morgen relevant te zijn, heb ik diverse bedrijven en organisaties afgelopen jaar kunnen helpen met het stellen en beantwoorden van die vragen, door advies, met concrete plannen, door workshops en door inspiratiesessies. Trots en dankbaar kijk ik terug op de projecten die CreativeMV afgelopen jaar heeft gedaan en ik verheug mij op de activiteiten voor komend jaar.

Ik wens je fijne feestdagen en een gelukkig, creatief en ondernemend 2016!


Believe In Yourself
If you believe
Within your heart you'll know
That no one can change
The path that you must go

Believe what you feel
And know you're right, because
The time will come around
When you say it's yours

Believe there's a reason to be
Believe you can make time stand still
You know from the moment you try
If you believe
I know you will

Believe in yourself, right from the start
You'll have brains
You'll have a heart
You'll have courage
To last your whole life through

If you believe in yourself
If you believe in yourself
If you believe in yourself
As I believe in you
 
Share
Tweet
Share
+1
Forward

Arbeidsmarktdashboard


In opdracht van de triple helix regio’s in Zuidoost-Nederland en de provincies Noord-Brabant en Limburg is een arbeidsmarkt dashboard ontwikkeld. Het heeft als doel de arbeidsmarkt transparanter te maken en economische groei te bevorderen. Het online dashboard ontsluit arbeidsmarktinformatie naar thema’s en regio’s. In de periode 2016-2017 zal het arbeidsmarkt dashboard per provincie opgeschaald worden tot landelijk niveau.

Nieuwste kennis van sociale innovatie


De belangstelling voor sociale innovatie blijft stijgen. Maar de theorie blijft achter bij de praktijk. Een gratis te downloaden boek van de Britse denktank Nesta probeert een deel van deze achterstand goed te maken. Het bevat theoretische hoofdstukken en beschrijvingen van empirische studies. Het boek is bedoeld voor studenten, onderzoekers, beleidsmakers en andere geïnteresseerden.

Top #5 van best gelezen blogs in 2015

  1. Wat is creativiteit?
  2. Waar ontmoeten kunst, creativiteit en innovatie elkaar?
  3. De impact van 3D-printen
  4. Ondernemerschapsonderwijs werkt!
  5. Trends in 2015: The proof of the pudding of the pioneers and gatekeepers

Wil jij als regio of organisatie ook relevant blijven in de toekomst?

Bel ons op 06-81362492 of mail ons.

Ontdek onze meerwaarde voor:
Beleid
Projecten
Ontwikkeling
Concepten

Huur ons in voor onze expertise over:
Creatieve Industrie
Economische ontwikkeling
Ondernemerschap
Innovatie
Cultuur & Toerisme
Onderwijs & Arbeidsmarkt

 
Volg ons ook via:

                

Copyright © 2015 CreativeMV
 
Vertel verder! (Dank je wel)

Tip een vriend
Je ontvangt van ons berichten omdat je je hebt aangemeld of omdat wij met elkaar samenwerken. Wil je geen enkele nieuwsbrief of blog van CreativeMV missen? Voeg dan info@creativemv.nl toe aan je adressenlijst. Als je geen nieuws meer van ons wilt ontvangen of als je het mailadres wilt aanpassen, dan kun je dat via deze links aangeven.