Copy
Waarom zijn starters belangrijk voor onze economie? Lees het in Mariël's nieuwe blog.
Geen goede weergave?
Lees onze nieuwsbrief online
  Beleid       Projecten      Ontwikkeling      Concepten      Training        Contact
Deel
Deel
Tweet
+1
Stuur door

Het belang van starters voor de economie


Beste <<Voornaam>>,

 

Jarenlang is het startersbeleid gericht op het stimuleren van meer en beter ondernemerschap. Nu lijkt het tij te keren. Het succes van het beleid lijkt onder te sneeuwen door de discussie rondom het ZZP-schap en een scheiding van het ondernemerschap in Nederland. Een grote misvatting in mijn ogen. Een kleine groep heeft misschien ‘gedwongen’ gekozen voor het ondernemerschap, maar de meerderheid kiest voor het ondernemerschap. En dit is goed voor de economische ontwikkeling in Nederland, in alle tijden.
 

Wanneer het goed gaat met een economie, dan is er voor overheden minder aanleiding om nieuwe, ondernemende bedrijven te stimuleren. De nadruk ligt meer op het behouden en laten groeien van het bestaande. Echter als ondernemerschap wordt gestimuleerd in zowel goede als slechte economische tijden, dan blijven bedrijven uitgedaagd, en moeten ze zich blijven vernieuwen en aanpassen. Startende ondernemers zijn het verse bloed dat er voor zorgt dat de economie gezond blijft, ook al is niet ieder bedrijf even succesvol. En ook daaraan kan het beleid bijdragen.


In deze nieuwe blog ga ik in op het belang van het prioriteren van startersbeleid door de Nederlandse overheid.
Lees mijn blog verder online >>


In deze update, deel ik graag met je de laatste ontwikkelingen:

- Trendrapport 2017 Toerisme en Recreatie
- Begroting Brussel 2017
- What's next
- Team Exploration
- Veertien voorspellingen over het IoT, Big data en de 'cloud' in 2017
- Universiteitsnetwerk The Guild gelanceerd
- Actieagenda Smart Industry


Heb je ondersteuning of advies nodig voor effectief ondernemersbeleid? Of heb je vragen? Neem dan contact met mij op.

Hartelijke groet,


 
LEES MIJN NIEUWE BLOG OVER HET BELANG VAN STARTERSBELEID >

Leuk als je onze nieuwsbrief deelt met anderen. Dank je wel!
Deel
Tweet
+1
Deel
Stuur door

 

TRENDRAPPORT 2016 TOERISME & RECREATIE

#economischeontwikkeling
#toerisme
De toerismesector wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. In 2015 was de sector goed voor bijna 73 miljard euro aan toeristische bestedingen en 3,8 procent van het bruto binnenlands product, vijf jaar eerder was dat nog 3 procent. Vooral het inkomend toerisme is gegroeid. De 15 miljoen buitenlandse toeristen gaven in 2015 bijna 20 miljard euro in ons land uit, ruim 13 procent meer dan in 2014. In het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2016 zijn alle trends en ontwikkelingen door het CBS verzameld.
 

BEGROTING BRUSSEL 2017

Het Europese Parlement heeft met de EU-begroting voor 2017 ingestemd. In totaal 134,5 miljard. De focus van de begroting ligt op slimme en inclusieve groei, werkgelegenheid voor jongeren en het aanpakken van de vluchtelingencrisis.
  • Er is 74,9 miljard euro beschikbaar gemaakt om het voortgaande herstel van de Europese economie te ondersteunen.
  • Er wordt een extra 500 miljoen uitgegeven aan het helpen van jongeren om werk te vinden.
  • Een pakket van 500 miljoen euro ter ondersteuning van veeboeren.
  • Er is 6 miljard beschikbaar voor de Europese aanpak van migratie.
Bekijk de verdeling van het EU Budget

 
UITGELICHT

WHAT'S NEXT

#keynotes en workshops
De technologische ontwikkelingen volgen elkaar heel snel op, denk aan nanotechnologie, robots en 3d printen. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor bedrijven, de maatschappij en het beleid? Krijg een kijk in de toekomst en de scenario’s van onze omgeving in de toekomst. Inspirerend en uitdagend.
 

TEAM EXPLORATION

#keynotes en workshops
Tijdens de ‘Team Exploration’ duik je met het team in de dynamiek en de interacties van je team. Krijg inzicht in je eigen en de denkstijlen van je team. Het onthult de relaties en interacties tussen de teamleden en het beeld, dat teamleden van elkaar en hun kwaliteiten hebben. Ook heel verhelderend voor besturen en directies.
 

VEERTIEN VOORSPELLINGEN OVER HET INTERNET OF THINGS, BIG DATA EN DE 'CLOUD' IN 2017

#TRENDS
De technische en marktontwikkeling van Internet of Things (IoT) en ‘big data’-technologieën zijn enorm toegenomen in 2016. In 2017 zal die ontwikkeling onverminderd doorgaan. Een artikel van Information Age doet 10 voorspellingen, zoals de opkomst van de IoT-architect, hybride architecturen en het tot realiteit komen van ‘deep learning’.

Een tweede artikel van Information Age doet 4 voorspellingen over het gebruik van de ‘cloud’, zowel in de publieke als in de private sfeer: de opkomst van een hybride cloud-aanpak, een integrale aanpak voor security in het bedrijf en de cloud, een hoofdrol voor klantervaring en cio’s die data-initiatieven weer naar zich toetrekken.


UNIVERSITEITSNETWERK THE GUILD GELANCEERD

#onderwijs
Achttien Europese universiteiten hebben The Guild of Research-Intensive Universities gelanceerd. Dit netwerk wil de stem van universiteiten in Europa vergroten en nieuwe manieren van samenwerking realiseren binnen onderzoek, innovatie en onderwijs.

De Nederlandse deelnemende universiteiten zijn Rijksuniversiteit Groningen en de Radboud Universiteit.


ACTIEAGENDA SMART INDUSTRY

#innovatie
Het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid gaan in de komende jaren samenwerken om de brede toepassing van standaarden te stimuleren ten behoeve van Smart Industry. Daartoe hebben ze een Actieagenda standaardisatie opgezet.

Deze agenda moet het gebruik van standaarden in Smart Industry bevorderen en Nederland internationaal beter positioneren bij de ontwikkeling van nieuwe ict- en industriestandaarden.


LEES ONZE LAATSTE BLOGS


OVER CREATIVEMV


CreativeMV richt zich met haar beleid – en organisatieadvies op het bieden van oplossingen voor vraagstukken op het gebied van strategie, ontwikkeling en uitvoering. Proactiviteit is voor ons hierin het kernwoord.

Wij anticiperen vandaag op nieuwe ontwikkelingen en trends van morgen en vertalen dit voor jouw organisatie naar de toekomstige behoefte van burger, bedrijf en consument, zodat je ook in de toekomst relevant bent.

We leveren:
Expertise:
Stuur ons een e-mail
Bezoek onze site
Je ontvangt van ons berichten omdat je je hebt aangemeld of omdat wij met elkaar samenwerken. Wil je geen enkele nieuwsbrief of blog van CreativeMV missen? Voeg dan info@creativemv.nl toe aan je adressenlijst. Als je geen nieuws meer van ons wilt ontvangen of als je het mailadres wilt aanpassen, dan kun je dat via deze links aangeven.

Contact
Atoomweg 63
3542 AA Utrecht
06 - 813 62 492
 
Copyright © 2016 CreativeMV
 


Aanmelden I update je gegevens I uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp