Geen goede weergave?
Lees onze nieuwsbrief online
Deel
Tweet
Deel
+1
Stuur door


Wat is nieuw en voor wie?

Innovatie is een relatief begrip


Beste <<Voornaam>>,

Afgelopen weken heb ik de aanvragen voor de SIA-Take off HBO gelezen. Dit financieringsprogramma geeft studenten, docenten, onderzoekers en lectoren van HBO-instellingen de gelegenheid om een praktijkgericht onderzoek om te zetten in bedrijvigheid en ondernemerschap. Ik zit in de beoordelingscommissie en begin juni zijn de pitches van de aanvragers en wordt beoordeeld welk voorstel financiering krijgt. Door het lezen van de aanvragen, realiseerde ik mij weer twee dingen: ten eerste de interpretatie van innovatie: wat is nu eigenlijk innovatief en voor wie?

En ten tweede hoe lastig het is om bijvoorbeeld ondernemend gedrag te beoordelen op basis van een geschreven plan of voorstel. Niet voor niets bestaat de E-Scan en CreativeScan, juist om inzicht te geven in de eigen ondernemersvaardigheden. Dit inzicht en de vertaalslag van de eigen vaardigheden naar de inzet ervan in de praktijk, is belangrijk om te maken. Belangrijk voor de juiste focus en strategie, het samenstellen van een optimaal team en om bijvoorbeeld een financier te overtuigen. Zeker niet gemakkelijk, daarom hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan nieuwe modules om ondernemers daarin te ondersteunen.

In deze update, deel ik graag met je de laatste ontwikkelingen:
- Nieuwe modules CreativeScan
- Creativefriday op Facebook
- Lerarenregister
- Stichting Cultuur Eindhoven
- Voor de schermen bij CreativeMV
- Inspiratie voor innovatieve steden en stedelijke diensten
- Big data kan de Europese economie fors stimuleren

Wordt het tijd om bij te praten? Laten we dan snel een afspraak maken.

Hartelijke groet, 

NIEUWE MODULES CREATIVESCAN

Afgelopen maand zijn 4 nieuwe modules door Entrepreneur Platform en CreativeScan gelanceerd. De modules zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling als ondernemer via bijv. e-learning en het optimaliseren van het ondernemingsplan.

Groei als ondernemer


Een online e-learning programma dat stap-voor-stap begeleidt en motiveert bij het stellen en behalen van persoonlijke doelen.

Inclusief 3 CreativeScans, zodat de ontwikkeling kan worden gemeten en bijgestuurd.
 

Voor het businessplan


Schrijf een goed en onderbouwd ondernemingsplan met behulp van alle tools in deze module. Het helpt met de profilering van het bedrijf en van de ondernemer.
Inclusief online ondernemingsplan, confrontatietool (SWOT-analyse) en een sterkte-zwakte overzicht.
 
Ga naar alle nieuwe modules en prijzen

#Creativefriday op Facebook

Als je ons volgt via Facebook, dan weet je dat elke vrijdag bij ons #creativefriday is. Inspirerende quotes, video's, foto's, onderzoek en methodes voor de ontwikkeling van creativiteit. Een van de methodes is biomimicry. Dit is de wetenschap en de kunst van het nabootsen van de beste biologische ideeën uit de natuur om menselijke problemen op te lossen. Vraag het aan de natuur :) via de tool van AskNature
 

Lerarenregister

Leraren moeten zich, net als verpleegkundigen, advocaten, artsen en notarissen, inschrijven in een openbaar register, waar hun (bij)scholing wordt bijgehouden. Dat legt het kabinet vast in een wet, die op 25 april naar de Tweede Kamer is gestuurd. De Raad van State is erg kritisch op het register. Dat leraren niet meer voor de klas mogen staan, vindt de raad een buitenproportionele straf.
 

Stichting Cultuur Eindhoven


Vanaf 2016 bepaalt de Eindhovense politiek het cultuurbeleid alleen nog op hoofdlijnen. Cultuur Eindhoven is vanaf dit jaar verantwoordelijk voor het uitvoeren van het cultuurbeleid, het beoordelen van subsidieaanvragen en het beslissen over financieringsaanvragen namens de gemeente. Daarnaast treedt Cultuur Eindhoven op als adviseur en aanjager voor de gemeente en het culturele veld. Lees verder...
 

Voor de schermen bij CreativeMV

Op dit moment schrijven we een strategisch businessplan voor de Open Studio Dagen. Dit unieke jaarlijkse evenement biedt het publiek een kijkje achter de schermen van de radio en tv. Deuren gaan open die normaal gesloten blijven. Het plan is gericht op de verduurzaming en de groei van het evenement.
 

Aftrap project Smart Industry

De eerste bijeenkomst met onder meer HAN, Saxion en 12 bedrijven voor een nieuw project gericht op de kansen van de Smart Industry heeft plaatsgevonden. De deelnemende bedrijven in dit project ontdekken de meerwaarde van nieuwe, slimme integrale technologie voor hun bedrijf, ontwikkelen een strategie en implementeren dit vervolgens in hun bedrijf. De opgedane kennis in het project wordt vastgelegd in innovatiekaarten en is direct toepasbaar voor andere bedrijven.
 

Afronding en handboek Nieuwe Generatie Denkkracht

Op dit moment wordt samen met Cultuurmij Oost het handboek en de eindevaluatie geschreven van Nieuwe Generatie Denkkracht. Het handboek geeft stap-voor-stap aan voor scholen en kunstenaars hoe ze zelfstandig het project kunnen opzetten en biedt tips en trucs voor een goede inbedding en verloop van het project. Alle ervaringen van het afgelopen project worden erin verwerkt. 
 

Sectoradviseur VZZP

Mariël is sectoradviseur Creatieve Industrie geworden van VZZP. VZZP is een ledenvereniging voor ZZP'ers en heeft de Creatieve Industrie als een van de speerpuntsectoren. De komende tijd wordt een programma opgezet vanuit diverse pijlers als beleid, kennis en certificering. Heb je onderwerpen die je graag wilt aandragen, mail het Mariël.

 

Lezingen en workshops

Mariël geeft de komende tijd weer diverse lezingen en workshops over het ontwikkelen van creativiteit, innovatie en ondernemerschap voor interne inspiratiedagen, franchisedagen en diverse branches. Raak ook geïnspireerd, boek Mariël voor jouw event!

 

Innovatieve steden en stedelijke diensten


Het World Economic Forum (WEF) heeft een rapport uitgebracht, geschreven in samenwerking met PwC. Het beschrijft de wijze waarop opkomende technologieën en nieuwe businessmodellen – zoals de deel- en de circulaire economie en digitale integratie van diensten – de manier veranderen waarop steden plannen maken en werken.
Het bevat ook een tienstappen-actieplan voor steden die met deze onderwerpen aan de slag willen gaan of verder willen komen.
 

Big data kan de Europese economie fors stimuleren


Eurocommissaris Elżbieta Bieńkowska (Interne Markt) heeft de resultaten gepresenteerd van een rapport over big data. Dit werd opgesteld door het Strategic Policy Forum on Digital Entrepreneurship. Het rapport kijkt naar de mogelijkheden om met behulp van big data nieuwe waarde te creëren in drie belangrijke sectoren: automotive, gezondheidszorg en werktuigbouw. De mogelijkheden hiervoor blijken aanzienlijk te zijn. Maar ze vergen wel inspanningen van bedrijven, technologie-organisaties en overheden.

Lees onze laatste blogs

Blijf als regio of organisatie ook relevant in de toekomst

Bel ons op 06-81362492 of mail ons.

Ontdek onze meerwaarde voor:
Beleid
Projecten
Ontwikkeling
Concepten


Onze expertise

> Creatieve Industrie
> Economische ontwikkeling
> Ondernemerschap
> Innovatie
> Cultuur & Toerisme
> Onderwijs & Arbeidsmarkt

 
Bezoek onze website
Stuur ons een e-mail


Leuk als je onze nieuwsbrief deelt met anderen. Dank je wel!

Tip een vriend
Deel
Tweet
+1
Deel
Je ontvangt van ons berichten omdat je je hebt aangemeld of omdat wij met elkaar samenwerken. Wil je geen enkele nieuwsbrief of blog van CreativeMV missen? Voeg dan info@creativemv.nl toe aan je adressenlijst. Als je geen nieuws meer van ons wilt ontvangen of als je het mailadres wilt aanpassen, dan kun je dat via deze links aangeven.


Copyright © 2016 CreativeMV