Copy
Hoe ziet de toekomst eruit in 2040? Lees meer over de verkenningen en opkomst van technologie als blockchains.
Geen goede weergave?
Lees onze nieuwsbrief online
  Beleid       Projecten      Ontwikkeling      Concepten      Training        Contact
Deel
Deel
Tweet
+1
Stuur door

De toekomst tegemoetBeste <<Voornaam>>,

In het rapport ‘De toekomst tegemoet’ (december 2016) verkent het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) de toekomst van vijf domeinen van het dagelijks leven: leren, werken, zorgen, samenleven en consumeren. Het rapport voorspelt onder andere dat talent over veertig jaar een stuk belangrijker is dan opleidingsniveau. De ‘war on talent’ zal daardoor intensiever worden.

Ook gaat het rapport er vanuit dat robots en computers bepaalde vaardigheden nooit kunnen ontwikkelen. Ik vraag mij af of dat inderdaad zo zal zijn. Vaardigheden als creativiteit zijn inmiddels ook door een robot te ontwikkelen. De moeilijkheid van dit soort verkenningen is dat er vaak wordt gekeken naar de toekomst vanuit de bril en beperkingen van nu. 

Dat in ogenschouw nemend, constateert het SCP-rapport dat op het gebied van innovatie en technologie de overheid en de politiek ervoor moeten zorgen dat deze goed uitpakken voor de samenleving. Dat gaat namelijk niet vanzelf. En daar ben ik het mee eens. Naast een solidariteitsvraagstuk legt het rapport de vraag op tafel hoe Nederland de omslag naar een duurzame samenleving kan maken.

Eerder las ik het boek 'Econoshock 2.0' van econoom Geert Noels. In dit boek volgt Noels het proces, op zoek naar een duurzamere maatschappij. Een interessant boek als voorloper op dit rapport, waarin hij een zestal schokken beschrijft, die volgens hem een sterke impact hebben op ons bestaan.

 

In deze update, deel ik graag met je de laatste ontwikkelingen:

- De beste kant voor je profielfoto. De wetenschap vertelt het je.
- De centrale thema's van de innovatiestrategie in 2017

- Boek nu je voorjaarslezing
- Succesvolle projectplannen
- Visie- en strategieontwikkeling
- Maak kunstonderwijs standaard
- Technologie bepaalt steeds meer ons leven
- De toekomst van Blockchains


Wil je ook aan de slag met innovatie of anticiperen op de technologie van morgen? Of wordt het weer eens tijd om bij te praten? Neem dan contact met mij op.

Hartelijke groet, 

Leuk als je onze nieuwsbrief deelt met anderen. Dank je wel!
Deel
Tweet
+1
Deel
Stuur door

 

NEUROMARKETING
DE BESTE KANT VOOR JE PROFIELFOTO

Maakt het uit welke foto je gebruikt voor je profielfoto voor linkedin of voor persberichten?
Het antwoord is ja. In dit artikel worden 11 elementen besproken voor de meest effectieve foto. Wetenschappelijk onderzocht.
Da Vinci wist het al, jij nu ook.
 

INNOVATIE

THEMA'S INNOVATIETIJDPERK

Er zijn heel veel instrumenten om innovatieprocessen te versnellen, maar de organisatorische basis om hiervan optimaal gebruik te maken ontbreekt vaak. Daarom worden platforms, ecosystemen en gebruikerservaringen komend jaar de centrale thema’s van de innovatiestrategie van bedrijven en organisaties, voorspelt een artikel van Innovation Excellence.

CreativeMV is gespecialiseerd in deze instrumenten. Hoe innoveert jouw organisatie? Neem contact met ons op voor een oriëntatiegesprek.
 

Keynotes en Workshops
BOEK JE VOORJAARSLEZING

De laatste sneeuw valt, de krokussen laten zich al snel zien: het voorjaar is in zicht... Een goed moment om te investeren in een frisse blik op de toekomst, of een inspirerende creativiteitssessie om je innoverend vermogen los te maken.

Boek nu een van onze keynotes of workshops bij CreativeMV. Kleed jouw event aan met prikkelende inhoud! Wij bieden op maat trendverhalen tussen de 10 en 60 minuten en workshops van 1 of 2 dagdelen. Inspirerend, oogstrelend en relevant. Interesse? Mail Mariel@creativemv.nl of kijk op onze site voor een indruk van de onderwerpen en mogelijkheden.


 
UITGELICHT

Succesvolle projectplannen


Nieuwe projecten ontwikkelen is een van onze passies. We bedenken niet alleen, maar schrijven ook in opdracht. Wat in jouw hoofd zit, vertalen wij in korte tijd naar een effectief plan.

Wij schrijven plannen ter ondersteuning van onderwijsmanagers, besturen en communicatie- en beleidsafdelingen. Concrete plannen voor de uitrol van nieuwe programma's, events en concepten. We hebben tevens ervaring en succes behaald met zowel Europese als nationale subsidieaanvragen. Neem contact op.

 

Visie- en strategieontwikkeling


Beleid voeren is vooruitzien, en vooruitzien kan niet zonder visie en strategie. Heeft jouw organisatie behoefte aan een samenhangende visie op bijvoorbeeld economische ontwikkeling of de impact van nieuwe technologie

Via toekomstverkenningsstudies, gedegen analyse en de begeleiding van regio’s in ‘slimme specialisatie’ met het eigen dna als uitgangspunt, helpt CreativeMV overheden, sectororganisaties en bedrijven op weg naar de economie van morgen.
 

MAAK KUNSTONDERWIJS STANDAARD

#creatieveindustrie
In een artikel van de Boston Globe wordt het belang van kunstonderwijs onderschreven. Kunstonderwijs verbetert de prestaties van studenten in meerdere disciplines en heeft een positief effect op andere indicatoren als betrokkenheid bij de familie, verzuim, en de cultuur op school.
 


TECHNOLOGIE BEPAALT STEEDS MEER ONS LEVEN

#trends2017
Ontwikkelingen in de technologie bepalen steeds meer ons maatschappelijke en persoonlijke leven. Een artikel van Mashable noemt 22 technologische innovaties uit 2016 die het leven een beetje mooier maken. Zoals eetbare verpakkingen en maatwerkprotheses binnen twee uur. Ook de Nederlandse Boyan Slat met zijn 'Ocean cleaner' is opgenomen in de lijst.

Een artikel van FastCo.Design noemt 12 technologietrends die onze manier van leven, werken en spelen in 2017 gaan veranderen. Het artikel baseert zich op een rapport van design- en strategiebedrijf Frog.

Een artikel van The Guardian noemt 7 technologietrends voor 2017, zoals AI, zelf-rijdende auto's en e-sporten.

Een overzicht van de belangrijkste innovaties op de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas geeft ook een beeld van wat ons op technologisch gebied komend jaar te wachten staat.


TOEKOMST VAN BLOCKCHAINS

#trends2017
Een artikel van SmartBiz vertelt welke trends we in 2017 kunnen verwachten op het gebied van blockchain, het systeem dat de betrouwbaarheid van communicatie en transacties via het internet kan waarborgen. “We kunnen misschien zelfs een revolutie verwachten”, denkt SmartBiz.

Als je een recent onderzoek van Deloitte mag geloven, heeft 1 op 2 bedrijven die de blockchain kennen in 2017 ook een blockchain-applicatie lopen. Meer dan de helft van de ondervraagden zei dat de blockchain een competitief voordeel kan opleveren.

Een artikel van Harvard Business Review is minder hoopvol gestemd: omdat er nog veel ontwikkelingstijd nodig is, moeten we bij grootschalige toepassing eerder denken aan decennia dan aan jaren.

Volgens een artikel van NEWSBTC speelt er rond blockchain nog een probleem: bedrijven vragen er zoveel octrooien op aan, dat dit de ontwikkeling steeds meer frustreert.

#Creativefriday op Facebook


Als je ons volgt via Facebook, dan weet je dat elke vrijdag bij ons #creativefriday is. Inspirerende quotes, video's, foto's, onderzoek en methodes voor de ontwikkeling van creativiteit.

Ook in 2017 posten we elke vrijdag berichten over creativiteit.


LEES ONZE LAATSTE BLOGS

Direct contact
Bezoek onze site
Je ontvangt van ons berichten omdat je je hebt aangemeld of omdat wij met elkaar samenwerken. Wil je geen enkele nieuwsbrief of blog van CreativeMV missen? Voeg dan info@creativemv.nl toe aan je adressenlijst. Als je geen nieuws meer van ons wilt ontvangen of als je het mailadres wilt aanpassen, dan kun je dat via onderstaande links aangeven.

Contact
Atoomweg 63
3542 AA Utrecht
06 - 813 62 492
 
Copyright © 2017 CreativeMV
 


Aanmelden I update je gegevens I uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp