Copy
Wat betekent inclusieve innovatie voor inclusieve economische groei? Lees het in Mariël's nieuwe blog.
Geen goede weergave?
Lees onze nieuwsbrief online
  Beleid       Projecten      Ontwikkeling      Concepten      Training        Contact
Deel
Deel
Tweet
+1
Stuur door

INCLUSIEVE INNOVATIE VOOR EEN INCLUSIEVE ECONOMIE


Beste <<Voornaam>>,


Het (trend)woord van politici op dit moment is wat mij betreft ‘inclusief’. Een inclusieve samenleving en een inclusieve economie. In de Verenigde Staten een onderwerp van gesprek tijdens de presidentsverkiezingen en ook in Nederland hebben politieke partijen het woord opgenomen in hun verkiezingsprogramma’s. De OECD startte in 2013 al een project gericht op hoe innovatie kan bijdragen aan het verkleinen van ongelijkheid en het vergroten van groei. Ook Canada voegde daar dit jaar een inclusieve innovatie agenda voor inclusieve groei aan toe.
 

Het zoeken naar de mogelijkheden voor de verkleining van de ongelijkheid tussen mensen en landen is natuurlijk niet nieuw. Echter het plaatsen ervan op een bredere politieke agenda in deze tijd wel. En afgezien van de tijdsgeest, vind ik het interessant om de uitwerking van deze trend nader te onderzoeken. In mijn zoektocht stuit ik op vele onderzoeken en gedachten in diverse landen.

In deze nieuwe blog probeer ik antwoord te geven op de betekenis van een inclusieve innovatie voor de groei van de economie. Ik ga in op het doel, de kenmerken en de huidige voorbeelden en onderzoeken.
Lees mijn blog verder online >>


In deze update, deel ik graag met je de laatste ontwikkelingen:

- Nederland van plaats 13 naar 10 op de Global Entrepreneurship Index
- Boek nu je Kerst- of Nieuwjaarslezing
- Innovate Masterclass
- Blauwe Overheden
- Groeimodellen voor Applied Gaming
- Experts raden VS aan extra te investeren in Robotica
- Brede universiteit heeft gunstige uitgangspositie voor innovatie


Wil je als overheid ook aan de slag met inclusief innovatiebeleid? Of heb je vragen? Neem dan contact met mij op.

Hartelijke groet,


 
LEES MIJN NIEUWE BLOG OVER INCLUSIEVE INNOVATIE ONLINE >

Leuk als je onze nieuwsbrief deelt met anderen. Dank je wel!
Deel
Tweet
+1
Deel
Stuur door

 

NEDERLAND VAN PLAATS 13 NAAR 10 OP GEI 2017

#economischeontwikkeling
#ondernemerschap
Nederland is op de 10e plaats geëindigd op de Global Entrepreneurship Index 2017 van het Global Entrepreneurship and Development Institute (GEDI). De index meet de ‘gezondheid’ van nationale ecosystemen voor ondernemerschap op basis van ondernemende houding, capaciteiten en ambities van de bevolking en sociale en economische ‘infrastructuur’. De VS voert de lijst aan, gevolgd door Zwitserland en Canada.

Op de Global Manufacturing Competitiveness Index van Deloitte staat Nederland op plaats 20 van de wereld. Nu nog bezit China de eerste plaats op deze ranking, maar in 2020 zou dat de VS (weer) zijn. Door de opkomst van geavanceerde productietechnologieën zouden weer veel maakbedrijven in de VS gaan produceren.
 

BOEK JE KERST- OF NIEUWJAARSLEZING

Eind november: 2017 in zicht... Wie het jaar wil afsluiten met een frisse blik op de toekomst, of het nieuwe jaar wil beginnen met een inspirerende visie, boekt nu een trendsessie bij CreativeMV. Kleed de kerst- of nieuwjaarsborrel aan met prikkelende inhoud! Wij bieden op maat trendverhalen tussen de 10 en 60 minuten. Inspirerend, oogstrelend en relevant. Interesse? Mail Mariel@creativemv.nl of kijk op onze site voor een indruk van de onderwerpen en mogelijkheden.

 
UITGELICHT

INNOVATE MASTERCLASS

#keynotes en workshops
Leer ook innoveren in één dagdeel. De Innovate Masterclass gaat in op de benodigde mentaliteit en de aanpak van innovatie. We leren je het gewenste gedrag, de vaardigheden en het vertrouwen om echt te innoveren.
 

BLAUWE OVERHEDEN

#keynotes en workshops
In deze interactieve workshop gaan we in op de principes van de ‘Blue Ocean Strategy’ en hoe je als overheid het economisch beleid onderscheidend vorm geeft met een aantrekkelijke waarde voor de bewoners en bestuurlijke ambities.
 

GROEIMODELLEN VOOR APPLIED GAMING

#creatieveindustrie

Growing Games presenteert de publicatie Groeimodellen voor applied gaming, een bundel van vier whitepapers gericht op zowel (startende) gamebedrijven als potentiële opdrachtgevers die meer met gaming willen doen.

De white papers geven handvatten om met elkaar samen te werken, maar ook scherpe analyses van de kansen en belemmeringen om succesvol op te schalen als applied gamestudio en gamesector als geheel.


EXPERTS: VS INVESTEER EXTRA IN ROBOTICA

#economischbeleid
De boodschap is duidelijk: de VS moet investeren in robotica om gelijke tred te houden met hevige internationale concurrentie. Dat stelt een consortium van roboticadeskundigen in een geactualiseerde routekaart voor robotica.

Het document is bedoeld om het Congres te helpen de huidige stand van robotica te begrijpen, zodat het onderbouwd kan bepalen hoeveel middelen het eraan toewijst.

Het rapport suggereert bijvoorbeeld extra ondersteuning voor studies over mens-robotinteractie. Ook dringt het aan op een sterke focus op techniek- en ict-onderwijs.


BREDE UNIVERSITEIT VOOR INNOVATIE

#onderwijs
Brede universiteiten met veel aandacht voor fundamenteel onderzoek hebben de beste kans om bij te dragen aan economische innovaties, bijvoorbeeld in de life en data sciences. Dat zei hoogleraar Simcha Jong in zijn oratie aan de Universiteit Leiden.

“Mijn onderzoek naar nieuwe industrieën in high-tech clusters rond Amerikaanse universiteiten zoals Silicon Valley laat zien dat uitgerekend fundamenteel onderzoek vaak tot de meest verrassende, commercieel waardevolle doorbraken leidt. Het is dus van belang om daar geld voor te blijven reserveren.”


LEES ONZE LAATSTE BLOGS

Stuur ons een e-mail
Bezoek onze site
Je ontvangt van ons berichten omdat je je hebt aangemeld of omdat wij met elkaar samenwerken. Wil je geen enkele nieuwsbrief of blog van CreativeMV missen? Voeg dan info@creativemv.nl toe aan je adressenlijst. Als je geen nieuws meer van ons wilt ontvangen of als je het mailadres wilt aanpassen, dan kun je dat via deze links aangeven.
 
Copyright © 2016 CreativeMV
 


Aanmelden I update je gegevens I uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp