Copy
We communiceren altijd en overal. Lees meer over taalgebruik het in Mariël's nieuwe blog 'De kracht van taal'.
Geen goede weergave?
Lees onze nieuwsbrief online
  Beleid       Projecten      Ontwikkeling      Concepten      Training        Contact
Deel
Deel
Tweet
+1
Stuur door

DE KRACHT VAN TAAL


Beste <<Voornaam>>,

De afgelopen maanden kon je niet om de filmpjes met de persiflages van de Amerikaanse president Trump heen. Zijn non-verbale en verbale communicatie was en is gewaardeerd voer voor de talkshows en komedie. Communicatie is niet alleen belangrijk in de politiek, maar op elk moment, voor iedereen. Je communiceert namelijk altijd, ook als je het eigenlijk niet wil.

En hoe bewuster en bekwamer je erin wordt, des te meer zie je. Bijvoorbeeld de hand die op de ander zijn arm wordt gelegd omdat hij of zij het woord wil hebben of behouden. Het spiegelen van de lichaamshouding van de ander om congruent met elkaar te zijn. Het wegkijken als iemand zich voorstelt aan je. Of het naar boven kijken als je een vraag krijgt waarvoor je een herinnering moet bovenhalen (letterlijk). Voorbeelden genoeg. Hierover gaat mijn laatste blog ‘De kracht van taal’.

Lees mijn blog verder online >>


In deze update, deel ik graag met je de laatste ontwikkelingen:

- Inschatten van jezelf leidt tot groter leereffect
- Volg ons op Instagram
- Raad van EU geeft vervolg aan Start-up en Scale-up initiatief
- Het bevorderen van sociale innovatie
- Besturen met inbreng van burgersVeel leesplezier! 
LEES MIJN NIEUWSTE BLOG 'DE KRACHT VAN TAAL' ONLINE >

Leuk als je onze nieuwsbrief deelt met anderen. Dank je wel!
Deel
Tweet
+1
Deel
Stuur door

 

ONTWIKKELING COMPETENTIES

INSCHATTEN VAN JEZELF VERGROOT LEEREFFECT


Afgelopen week waren we bij de beurs voor het onderwijs, het NOT. Op deze beurs wordt van alles voor het onderwijs aangeboden van leermiddelen, cultureel aanbod tot facilitaire middelen. Ook werden er diverse lezingen en workshops gegeven over de ontwikkeling van vaardigheden. Een onderwerp naar ons hart.

In een van de workshops werd verteld over het zichtbaar maken van leren en de resultaten van een nieuw onderzoek. Dit onderzoek onderbouwde precies wat wij al bieden in niet alleen de CreativeScan maar in alle E-Scans: namelijk de mogelijkheid om je eigen ondernemendheid via de Entrepreneurial Index van te voren in te schatten door een cijfer. Na het maken van de scan, ontvang je (gratis) je eigen echt gemeten entrepreneurial index.

Nu blijkt uit dit onderzoek van John Hattie dat het van te voren inschatten van jezelf een aanzienlijk effect heeft op de ontwikkeling. Een mooi voortschrijdend inzicht. Start ook met je ontwikkeling als ondernemer en geef je ondernemendheid van tevoren een cijfer, en start de E-Scan of de CreativeScan (voor creatief ondernemers).
 
UITGELICHT
UITGELICHT

VOLG ONS OP INSTAGRAM

#creativemvmoments

Sinds kort zijn onze activiteiten ook te volgen via Instagram.

We posten regelmatig 'acts, results and pleasures' van ons bedrijf onder #creativemvmoments.
We ontmoeten je graag ook op Instagram :).

PS: deze poster kwamen we tegen op de NOT beurs.

 

RAAD VAN EUROPESE UNIE GEEFT VERVOLG AAN START-UP EN SCALE-UP INITIATIEF

#ondernemerschap
Op een bijeenkomst in Brussel heeft de Raad van de Europese Unie uiteengezet wat hij gaat doen ter ondersteuning van start- en scale-ups.

De Raad gaat zich onder andere inzetten voor een peer review van de regels en praktijken voor start- en scale-ups in alle lidstaten. Ook gaat hij proberen de complexiteit en fragmentatie van het Europese BTW-stelsel aan te pakken en Europese innovatie-ecosystemen met elkaar te verbinden.

We zijn zeer blij te lezen dat ook entrepreneurship en innovation skills nu zijn opgenomen in de zogenaamde 'New Skills Agenda'. Bekijk de volledige presentatie van de Raad.


HET BEVORDEREN VAN SOCIALE INNOVATIE

#innovatie
Er worden stappen gezet op het gebied van sociale innovatie in Europa, maar het gaat langzaam. Zo is er nog steeds discussie over de precieze inhoud van het begrip. Sociale innovatie buiten de sociale sector komt moeizaam van de grond. En het meten van de effecten van sociale innovatie blijft een uitdaging.

Dat constateert de European Parliamentary Research Service (EPRS) in een briefing aan het Europees Parlement.


BESTUREN MET INBRENG VAN BURGERS

#beleid
De Britse denktank Nesta heeft een paper gepubliceerd over besturen met behulp van ‘collective intelligence’. Daarbij maakt de overheid gebruik van de kennis en expertise van mensen van buiten de overheid om planning, beleidsvorming en implementatie van overheidsprogramma’s te verbeteren.

De vooruitgang in digitale technologieën schept volledig nieuwe mogelijkheden hiervoor.
 


LEES ONZE LAATSTE BLOGS


OVER CREATIVEMV


CreativeMV richt zich met haar beleid – en organisatieadvies op het bieden van oplossingen voor vraagstukken op het gebied van strategie, ontwikkeling en uitvoering. Proactiviteit is voor ons hierin het kernwoord.

Wij anticiperen vandaag op nieuwe ontwikkelingen en trends van morgen en vertalen dit voor jouw organisatie naar de toekomstige behoefte van burger, bedrijf en consument, zodat je ook in de toekomst relevant bent.

We leveren: Expertise:
Direct contact
Bezoek onze site
Je ontvangt van ons berichten omdat je je hebt aangemeld of omdat wij met elkaar samenwerken. Wil je geen enkele nieuwsbrief of blog van CreativeMV missen? Voeg dan info@creativemv.nl toe aan je adressenlijst. Als je geen nieuws meer van ons wilt ontvangen of als je het mailadres wilt aanpassen, dan kun je dat via onderstaande links aangeven.

Contact
Atoomweg 63
3542 AA Utrecht
06 - 813 62 492
 
Copyright © 2017 CreativeMV
 


Aanmelden I update je gegevens I uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp