NMF Nieuwsbrief - Januari 2017
View this email in your browser
Concerten die u niet wilt missen!
Dagelijks spelen vele NMF-musici met de prachtige NMF-instrumenten op de Nederlandse podia. Zo kunt u de collectie van het NMF op de voet volgen. Daarom organiseren wij zelf ook een behoorlijk aantal concerten, zo'n 80 per jaar. In samenwerking met andere stichtingen, goede doelen en particulieren. In deze nieuwsbrief een greep uit de agenda voor de komende tijd!

Maria-Paula Majoor presenteert nieuw & oud

NMF-violiste Maria-Paula Majoor, primarius van het Matangi Quartet, bespeelt normaal gesproken een ruim driehonderd jaar oude Jacobs-viool van het NMF. Tijdens het gratis lunchconcert in het Muziekgebouw aan 't IJ (2 maart 2017) presenteert zij daarnaast voor een tv-programma een nieuwbouwviool die dan nét af is. Iedereen is welkom om daarbij te zijn!
Lees meer >

Aanschouw de Jonge Meesters Wilp

In de Dorpskerk van Wilp (Gelderland) krijgen Jonge Meesters dit seizoen naast een podium, ook een intensief coachingsprogramma. De serie is een nieuw initiatief en het NMF werkt met plezier samen. Namens het NMF zal het Delta Piano Trio op 12 februari een concert geven, met werken van Haydn, Schumann en Auerbach. Er zijn nog kaarten beschikbaar!
Lees meer >

Concerten met hart, ziel en appeltaart

Dit jaar is het NMF een samenwerking aangegaan met Stichting Appeltaartconcerten. De stichting maakt de mooiste en best uitgevoerde muziek toegankelijk voor mensen die niet (meer) vanzelfsprekend in contact komen met klassieke muziek. Enkele NMF-musici speelden in januari in Amsterdam en Utrecht een nieuwjaarsconcert voor een warm en enthousiast publiek.
Lees meer >

NSO weer voorzien van NMF-instrumenten

Sinds 2011 heeft het NMF een unieke samenwerking met het Nederlands Studenten Orkest. Om de klank van het orkest te verbeteren, krijgen enkele strijkers de kans op een instrument van professionele kwaliteit te spelen. Hiermee geven ze tien concerten in Nederland, daarna toeren zij een week door Engeland. Voor het NMF een kans om nieuw publiek kennis te laten maken met het fonds.
Lees meer >

Onze evenementen

 
ZO
12 feb

2017
Jonge Meesters Wilp
Dorpskerk, Wilp
Lees
meer >
 
ZO
19 feb
2017
Noa Eyl & friends
De Meerpaal, Dronten
Lees
meer >
 
DO
2 mrt

2017
Lunchconcert
Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
Lees
meer >

Naar de NMF Evenementenagenda >
Heeft u oor voor muziek en hart voor musici? Steun ons! Rekeningnummer: NL58 ABNA 0555 0286 66


Copyright © 2017 Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, All rights reserved.


  


aanmelden | afmelden | gegevens wijzigen