virtu.fi-uutiskirje 3/2015
virtu.fi
hyvinvoinnin tukena
uutiskirje ilmestyy
joka toinen kuukausi
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus toivottaa kaikille hyvää kesää. Muistathan, että virtu.fi -palvelut ovat käytettävissä kesän ajan muuten paitsi heinäkuussa yleinen verkkoneuvonta, ammattilaisten verkkokonsultaatio ja työparipyyntö ovat kiinni.

Virtu-palvelupisteen käyttömahdollisuudet

Virtu-palvelupiste on kuntalaisen sähköisen asioinnin paikka, joissa hän voi käyttää kuvapuhelinpalveluita ja muita Internet-palveluita. Palveluiden käyttö on tietoturvallista ja yksityisyys on suojattu. Virtu-palvelupisteitä käytetään monenlaisissa palveluissa. Esimerkiksi Lapin keskussairaala käyttää kuvapuhelinyhteyksiä neurologian ja psykiatrian potilaiden hoidossa, Te-palvelut ja Lapin ensi- ja turvakoti tarjoavat  palvelujaan etäyhteyden kautta. Hyödynnetäänkö teidän kunnassanne tarpeeksi Virtu-palvelupisteitä? Ole yhteydessä projektipäällikkö Maarit Pirttijärveen ja kysy lisää mahdollisuuksista käyttää Virtu-palvelupisteitä palveluissanne.

Virtu-palvelupisteen tietoturva ja luotettavuus

Voit ohjata asiakkaasi turvallisin mielin käyttämään Virtu-palvelupistettä, sillä sen tietoturvaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Kuvapuhelun aikana kuva ja ääni siirtyvät Internetissä salattuina. Tällöin ulkopuoliset eivät pysty kuulemaan tai näkemään kuvapuhelun sisältöä. Yhteys on suojattu H.235-standardin mukaisesti ja Videotunneli.com™-salausta käyttäen. Lisäksi palvelupisteen käyttöön voi tutustua etukäteen ennen palvelun käyttämistä esittelyvideon ja ohjeiden avuilla.

Virtu-palvelupisteen hankinta

Lapin kunnilla on mahdollisuus hankkia Virtu-palvelupiste ja saada tukea sen käyttöönottoon Virtu.fi -hankkeelta. Virtu-palvelupisteitä on tällä hetkellä seuraavissa kunnissä: Enontekiö, Kemijärvi, Pelkosenniemi, Posio, Rovaniemi, Savukoski, Sodankylä, Utsjoki ja Ylitornio. Lue lisää palvelupisteen hankinnasta.

Virtu-palvelupisteen kustannushyödyt kuntalaisille

Osalle kuntalaisia sähköisten palveluiden käyttäminen on helppoa, mutta kaikilla ei ole osaamista tai käytettävissä ei ole laitteita palveluiden käyttämiseksi. Virtu-palvelupisteet mahdollistavat matalan kynnyksen paikan sähköisten palveluiden käyttämiseksi. Lisäksi ne vähentävät matkustamisen tarvetta, kun etäällä olevia sosiaali- ja terveyspalveluita voi käyttää omalta kotipaikkakunnalta. Säästöt syntyvät suoraan matkustusajasta ja kuluista. Kustannushyötyanalyysin esimerkkitapauksessa Enontekiöltä kotoisin olevalla toiseen asteen opiskelijalla on ollut ongelmia opiskelujen kanssa. Opiskelijan tilanteen tueksi opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitaja haluaa tavata opiskelijan yhdessä hänen vanhempiensa kanssa Rovaniemellä. Virtu-palvelupisteen kautta opiskelijan vanhemmat voivat osallistua verkostotapaamiseen 86% edullisemmin. Tutustu kustannushyötyanalyysiin, sivuilla 25-26 on tietoa Virtusta.

Virtu.fi -kuvapuhelinpalvelut olivat mukana case-esimerkkeinä kustannushyötyanalyysissä, jonka toteutti Lapin liiton Sadan megan Itä- ja Pohjois-Suomi -hanke.
Logot

Email Marketing Powered by Mailchimp