virtu.fi-uutiskirje 2/2015
virtu.fi
hyvinvoinnin tukena
uutiskirje ilmestyy
joka toinen kuukausi
Olet tämän viestin vastaanottaja, koska organisaatiosi on tehnyt yhteistyötä Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa. Jos et halua saada näitä viestejä enää jatkossa, voit poistaa itsesi listaltamme viestin alaosassa olevasta linkistä.

Teemailloista neuvoja elämän tuuliin

Mikä neuvoksi, kun vauva pölpöttää yöt ja nukkuu päivät? Tai kun uhmaikäinen paiskoo ruokaa ja riisuu silloin, kun pitäisi pukea? Entä mistä saada tukea, kun läheinen sairastuu tai tekee itsemurhan, tai kun äkillinen kriisi pistää oman elämän sekaisin?

Lapin ensi- ja turvakoti järjestää kevään aikana maksuttomia teemailtoja, joiden aiheina ovat muun muassa pienten lasten unipulmat, vanhemmuus, parisuhteen arki, päihteet ja kriisit. Tilaisuudet ovat 1,5 tunnin mittaisia, ja niihin on vapaa pääsy. Teemailtoihin voi osallistua Virtu-palvelupisteessä kuvapuhelimen välityksellä ja Lapin ensi- ja turvakodin tiloissa Lähteentie 5:ssä Rovaniemellä.
Lue lisää

Verkkoneuvontaa rikoksen uhreille ja läheisille

virtu.fi -verkkopalvelun kautta voi olla yhteydessä Rikosuhripäivystykseen. Palvelu on tarkoitettu rikoksen uhreille, heidän läheisilleen tai rikosasiassa todistaville henkilöille. Siinä ammattilaiset antavat henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta rikosprosessiin liittyvissä asioissa. Palvelun käyttäminen on luotettavaa ja tietoturvallista. Tutustu palveluun
 

Järjestöt antavat tietoa ja tukea Virtu-palvelupisteiden avulla

Lapin Kilpirauhasyhdistys ry on Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen tukemana pitänyt etäluentoja Lapin alueella. Kilpirauhastietoa tarvitsevien nopea tavoittaminen Virtu -palvelupisteen avulla on ollut helppoa ja mahdollistanut pienen yhdistyksen toiminnan laajalla alueella. Yleisten luentoja ja esittelyiden lisäksi toimintatapa mahdollistaa erilaiset vertais- ja ryhmätapaamiset.Yhdistyksen ajatuksena on tarjota tukea ja tietoa mahdollisimman laajalle ympäri Lappia, ja Virtu-palvelupisteiden avulla se onnistuu näppärästi. Tulevaisuudessa yhdistys aikoo jatkaa etämahdollisuuksien hyödyntämistä. Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys kannustaa muitakin järjestöjä hyödyntämään Virtu-palvelupisteiden mahdollisuuksia ja ovat siinä tukena.  
 

Nuorten päihdetyön etäkonsultaatio ammattilaisille

Muistathan, että Lapin nuorisoasema Romppu antaa etäkonsultaatiota ammattilaisille kuvapuhelinyhteydellä. Palvelun tarkoituksena on tarjota tukea tuki-, hoito- ja kuntoutusvaihtoehtojen tarkasteluun tilanteissa, jossa nuorelle aiheutuu erityisesti päihteidenkäyttöön tai pelaamiseen liittyvää haittaa. Lue lisää ja varaa aika etäkonsultaatioon

Jos tarvitset kuvapuhelinpalveluiden käyttöön tai testaamiseen tukea ole yhteydessä Maarit Pirttijärveen

 

Logot

Email Marketing Powered by Mailchimp