Arriba el Rally Costa Brava Històric

•82 vehicles inscrits: 75 automòbils i 7 equips amb motocicletes
•3 etapes distribuïdes en 2 dies complets de conducció
•Primera prova puntuable per les ECOseries, amb els Mercedes Campions de 2015 i dos BMW en mans de l'actor de l’exitosa sèrie de TV3 ‘Merlí’, Adrián Grösser, i el pilot Dani Clos 
Poc més de cinc dies després del final de la versió de velocitat FIA, arriba la versió cent per cent de Regularitat del Rally Costa Brava Històric, la prova reina de la regularitat en carretera oberta del nostre país i una de les més seguides d'Europa. Aquesta XIII edició tindrà sortida a l'exclusiu OneOcean Club, el club privat del Port Vell de Barcelona, encara que el seu epicentre i base d'operacions estarà situat a Lloret de Mar, vila en la qual pivotaran totes les etapes.

Puntuable per al trofeu europeu de Regularitat de la FIA, la gran cita dels clàssics mostra les millors rutes i la millor gastronomia de la Costa Brava i de Catalunya, amb un recorregut de més de 1.000 km dividits en 3 etapes, amb la meitat del seu quilometratge corresponent a trams de regularitat.

Un total de 82 vehicles (set d'ells equips de dues motocicletes) han cursat la inscripció per aquesta prova de RallyClassics, 25 d'ells estrangers i un bon nombre dels del nostre país provinents de diverses comunitats autònomes. Tots els cotxes i motos participants tenen una edat de 30 anys o més, cosa que permetrà veure un elenc inigualable de muntures, per al delit del públic
.


 
En una prova d'aquesta envergadura, la presència de les millors tripulacions de la regularitat en clàssics és un fet habitual. Per aquest motiu i per ser la primera de les vuit proves puntuables per al ‘FIA Trophy for Historic Regularity Rallies’, campionat amb molt seguiment a Europa, els especialistes s'han apuntat en gran quantitat. Al capdavant de tots hi ha l'actual tàndem Campió d'Europa, els italians Paolo Marcattilj-Francesco Giammarino (Porsche 911 2.0, 1968), al que sens dubte presentaran batalla equips tan importants com els belgues Raymond Horgnies-Christophe Hayez (Porsche 911, 1967; guanyadors el 2010) i Yves Deflandre-Joseph Lambert (Porsche 911, 1972; guanyadors el 2013); els finlandesos Sampo Tairamo-Jari Päivänurmi (Sunbeam Avenger 1600 GT, 1977); els britànics David Mustarde-William Cabe (Alfa Romeo Giulietta TI, 1961); els francesos Henri Minard-Nicole Philibert (Ford Capri 260 RS, 1972); els portuguesos Joao de Brito-Suzana de Brito (Toyota Celica 185 4WD, 1990); entre molts d’altres.

Entre els representants espanyols la llista de favorits és molt extensa, amb diversos guanyadors de la prova com Carles Miró-Iván Matavacas (Porsche 924, 1979) i Salvador Tallada-Toni Bagó (VW Golf GTI, 1980) i alguns equips de gran qualitat en la modalitat: Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé, 1979), Xavier Faixedas-Joan Jordan (Seat 124-1600, 1978), Sergi Giralt-Marcos Domingo (Mercedes 250 CE, 1969), Josep M. Montaner-Josep Freixa (VW Golf GTI, 1979), Jordi Renú-Núria Bergel (BMW 325i, 1985), Dani Mesalles-Albert Sánchez (Mercedes 190E 2.3, 1986), etc. 
En motocicletes, l'únic equip 100% femení
Esment especial per les motocicletes amb equips formats per dues muntures que oferiran gran qualitat i valentia, entre els que destaca l'únic equip femení Susanna Permanyer-Pili Jiménez (Montesa Enduro 250 H7), Jordi Martí-Xavi Tibau (Fona Africa Twin 650) o Oriol Nubiola-Joan Carles Gallart (Honda Dominator 650).

Estrena de les ECOseries, amb un actor de la sèrie de TV3 ‘Merlí’ a les seves files
El XIII Rally Costa Brava Històric és la primera prova puntuable per les ECOseries, de manera que en aquesta prova es veuran per primera vegada una sèrie d'automòbils d'última generació que tenen com a distintiu les seves poques emissions, amb l'equip actual Campió, el Mercedes Quadis, que en aquest debut de temporada alinearà a dos vehicles: Albert de la Torre-Josué Sánchez (Mercedes Clase A 200 CDI) i Magda Oliver-Fina Miralles (Mercedes Clase C 220 CDI), tots dos en la categoria ECO2, que hauran de lluitar contra uns rivals cada vegada millor preparats, com és l'equip Mazda de Joan Mussull-Eloi Alsina o Miquel Martín-Josep M. Carbonell, a bord de models MX 5, per citar alguns. En total, les ECOseries s'estrenaran amb deu vehicles a la sortida, que realitzaran els 400 km de que es compondrà la segona etapa. 
BMW i Adrián Grösser, un tàndem mediàtic
Precisament en l'estrena de les ECOseries, BMW s'ha implicat i aporta dos vehicles Serie 1 ‘Eco’ que pilotaran Dani Clos i Adrián Grösser. El primer, reconegut pilot i el segon és l'actor que interpreta a Marc a l’exitosa sèrie de TV3 ‘Merlí’ i que pròximament es veurà en cadenes d’Atresmedia.

SEAT, amb el Rally Costa Brava Històric
Igual que en el passat 64 Rally Costa Brava FIA, SEAT tornarà a prestar la seva ajuda a RallyClassics cedint la flota de vehicles que serà utilitzada per l'organització del XIII Rally Costa Brava Històric. El fort equip que va alinear la marca espanyola en el passat Costa Brava va aconseguir com a principal botí el magnífic triomf de Mia Bardolet-Eloi Alsina (Seat Ibiza) en la categoria possiblement més complicada de Regularitat, la del Campionat d'Espanya Sport 70, mentre que la resta d'equips, tots en el nacional de 50, van acabar molt bé: 3r els alemanys Tim Westermann-Alexander Voigt (Seat Ronda Crono), 4t Máximo Sant-Beatriz Oltra (Seat 127), 6è Rodrigo Fernández-Pablo Cofán (Seat Ibiza) i 8è Salvador Cañellas-Daniel Ferrater (Seat 124-2000).

Altres patrocinadors del XIII Rally Costa Brava són Lloret de Mar i EsportsCat de la Generalitat de Catalunya, Barcelona, Moritz i Blunik.

Timing XIII Rally Costa Brava Històric
 
Dijous, 17 de març
18 a 20h     Verificacions administratives i tècniques opcionals, Hotel Evenia Olympic Palace
 
Divendres, 18 de març
9 a 12h  Verificacions administratives i tècniques a l’OneOcean Club (Port Vell, Barcelona)
13.30h   Parc tancat a l’OneOcean Club (Port Vell, Barcelona)
15.00h   Sortida 1a etapa i del ral.li (OneOcean Club, Port Vell, Barcelona)
 
Dissabte, 19 de març
03.15h   Arribada 1a etapa (Passeig Marítim, Lloret de Mar)
11.00h   Sortida 2a etapa (Passeig Marítim, Lloret de Mar)
20.15h   Arribada 2a etapa (Passeig Marítim, Lloret de Mar)
22.30h   Sortida 3a etapa (Passeig Marítim, Lloret de Mar)
 
Diumenge, 20 de març
03.30h   Arribada 3a etapa i del ral.li (Passeig Marítim, Lloret de Mar)
11.30h   Repartiment de premis (Podi del Passeig Marítim, Lloret de Mar)
 
Palmarès del Rally Costa Brava Històric
2015 – XII – Víctor Sagi Sr-Víctor Sagi Jr (Porsche 911 S)
2014 – XI – Lluís Pallí-Guillem Buscarons (Innocenti Mini Cooper 1.3)
2013 – X – Yves Deflandre-Joseph Lambert (Porsche 911 2,7 L)
2012 – IX – José Lareppe-Joseph Lambert (Bèlgica/Opel Ascona)
2011 – VIII – Carles Miró-Jesús Arriezu (Espanya/Porsche 911)
2010 – VII – Raymond Horgnies-Christophe Hayez (Bèlgica/Porsche 911)
2009 – VI – Joao Mexia-Nuno Sales (Portugal/Porsche 911)
2008 – V – Salvador Tallada-Toni Bagó (Espanya/VW Golf)
2007 – IV – Carlo Fiorito-Luigia Fiorito (Itàlia/Autobianchi A112)
2006 – III – Carlo Fiorito-Luigia Fiorito (Itàlia/Autobianchi A112)
2005 – II – Antonio Zanini-Gloria Zanini (Espanya/Porsche 911)
2004 – I – Jaume Tobella-Alex Santacatalina (Espanya/Porsche 911)

 
Informació de temps on-line a: www.rallyclassics.org

Fotografies llliures de drets: Jaime Palau-Ribes, Ramon Puig i Adrià Masferrer

De acuerdo con la Ley vigente, le remitimos esta información de prensa (no comercial) que le llega automatizada a través de nuestro sistema electrónico. Si no desea recibir más notas de prensa emitidas por JAS, pulse "Darme de baja de la lista".

D'acord amb la Llei vigent, li enviem aquesta informació de premsa (no comercial) que li arriba automatitzada a través del nostre sistema electrònic. Si no desitja rebre més notes de premsa trameses per JAS, premi "Darme de baja de la lista".