A falta encara de tres mesos per celebrar-se, RallyClassics compta amb 50 inscrits

 
Tots esperen el Rally Costa Brava Històric
 
La XIV edició del Rally Costa Brava Històric es disputarà entre els dies 21 i 23 d'abril de 2017, amb seu a Palamós. La prova serà puntuable per al “FIA Trophy for Historic Regularity Rallies”, el campionat europeu de regularitat que compta amb els millors pilots de l'especialitat.

Actualment, la llista provisional d'inscrits arriba ja als cinquanta equips quan falten encara tres mesos per la disputa del ral·li. D'aquests inscrits, més del 40% són forans, la qual cosa li atorga molt bones perspectives a l'hora de tancar un planter de pilots i màquines molt internacional. La inscripció anticipada permet descomptes i preus reduïts per als pilots fins al proper 14 de febrer, una iniciativa que està donant els seus fruits.Aquesta edició del Costa Brava Històric s'organitzarà entorn de dues etapes, amb recorregut secret fins als últims compassos de la mateixa, encara que hagi transcendit ja per via de l'organitzador, RallyClassics, que l'itinerari serà llarg, de 950 quilòmetres dels quals poc menys de la meitat, 450, correspondran a 29 trams de regularitat, repartits en sis seccions.

Que els inscrits tindran un ral·li intens per davant queda confirmat pel fet que, al llarg dels dos dies de cursa, l'organitzador compartirà la prova amb dues subseus en localitats molt famoses pels seus llacs: Banyoles i Puigcerdà. I és que aquesta no és només una cita competitiva, sinó que l'objectiu és que es passi per paratges preciosos, llocs amb tradició i que ofereixin bona gastronomia per donar a conèixer el país als equips que arriben d’arreu d'Europa… I Palamós hi contribuirà molt com a nova seu.

Hotel Trias, Port Marina i Passeig Marítim de Palamós
El primer dia, 21 d'abril, les verificacions administratives i tècniques començaran a les 10h entre l'Hotel Trias –base de la cursa– i el Port Marina de Palamós, donant la sortida al primer participant a les 15h30 hores en el podi instal·lat en el bonic Passeig Marítim de la població gironina. En aquest mateix escenari acabarà la primera etapa en plena matinada, a les 03h15 de l'endemà. La sortida de la segona jornada es donarà a les 11h30 després del descans dels participants, que afrontaran l'última part d'aquest dur ral·li que acabarà de nou a plena nit, a les 23h45. Amb aquests horaris, el lliurament de premis es farà efectiu en un dia molt significatiu per a Catalunya, el de Sant Jordi, a les 11h en el Passeig Marítim, la qual cosa vaticina comptar amb la presència de nombrós públic.
 
Pensar en els nens i en els aficionats que somien creuar el podi
La de 2017 serà la primera vegada que el ral·li tingui la seva base a Palamós i a més en unes dates molt significatives, la qual cosa propiciarà que la ciutat es bolqui i que s'organitzin moltes activitats lúdiques i culturals per atreure a tot el teixit humà que vulgui participar d'aquest gran esdeveniment. Un exemple el donaran les escoles: les famílies podran contemplar, al llarg del desenvolupament de la cita, l'exposició del concurs de dibuix en el qual tots els alumnes hauran participat.

Respecte als aficionats que tinguin un clàssic i no siguin pilots, aquests també podran viure el ral·li exposant-lo el dissabte 21 en el Passeig Marítim. L'organitzador fa un pas més enllà i permetrà també que visquin de ple un somni de molts: inscriure's en el tram espectacle que ja és conegut que tindrà la prova, podent baixar també del podi com un participant més. La inscripció per participar de l'exposició tindrà un cost realment simbòlic i inclourà el dinar d'aquest dia i un obsequi de record.

Una altra peculiaritat ‘competitiva’ estarà pensada per a les dues rodes: els motoristes podran optar també a fer únicament l'etapa del dissabte, vivint tota una experiència per un import d'inscripció reduït. Cal remarcar que aquesta serà, a més, una cita puntuable per al certamen verd i de regularitat EcoSeries, obrint el calendari de la temporada 2017.

Benvinguda gourmet, pròpia d'una vila de referència gastronòmica
Com a referent gastronòmic que és Palamós a tota la Costa Brava, les activitats paral·leles a la pròpia competició no acabaran aquí. La vila marinera, molt coneguda pel seu producte estrella que és la Gamba de Palamós, organitzarà també el seu propi ‘Walking Tapes Rally’ de benvinguda als participants, el dijous 20 d'abril. Totes les activitats que aporti el ral·li, així com els punts d'atracció de la ciutat, es podran consultar a www.visitpalamos.cat.
 
Cal recordar que l'ajuntament de la vila i RallyClassics han acordat que Palamós sigui la seu central del Rally Costa Brava Històric de les tres properes edicions d'aquesta competició automobilística de gran prestigi, de 2017 a 2019. Entre les firmes que donen suport a aquest ral·li internacional, a més de Palamós hi ha la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i les subseus de Banyoles i Puigcerdà.Més informació a: www.rallyclassics.org / www.visitpalamos.cat

Fotografies de lliure ús: Jaume Palau-Ribes

www.jas.es · jas@jas.es
+34 93 885 22 56
Facebook Twitter
De acuerdo con la Ley vigente, le remitimos esta información de prensa (no comercial) que le llega automatizada a través de nuestro sistema electrónico. Si no desea recibir más notas de prensa emitidas por JAS Info Service, pulse "Darme de baja de la lista".