13 i 14 de març: Sortida oficial a Lloret; les dues etapes,
el centre neuràlgic i l'arribada tindran lloc a Girona


Rally Costa Brava: Retorn als orígens

Més internacional que mai, amb 102 equips dels quals 29 són estrangers i de 15 nacionalitats diferents


El Rally Costa Brava FIA té lloc, el 2015, els dies 13 i 14 de març i celebra la 63 edició. El ral·li més antic d’Espanya serà de nou el gran esdeveniment de la velocitat i la regularitat per a vehicles clàssics, amb un itinerari que agrada a participants i a públic, la qual cosa es tradueix en una inscripció de luxe i en molta expectació a les cunetes, un fet que atorga una gran salut a la prova organitzada per RallyClassics. Aquest any la cita torna als seus orígens en ser la que inaugura el prestigiós FIA European Historic Sporting Rally Championship.

Aquests són els punts bàsics d’aquesta 63 edició del Rally Costa Brava:

1. Antiguitat:

• El Rally Costa Brava arrenca el 1953. Amb 63 anys d’història, és el més antic de quants se celebren a Espanya, i compta amb un cotitzat palmarès (es pot consultar a les fulles que tanquen aquest comunicat) en el qual figuren els millors pilots del continent.

2. Puntuabilitat:

En Velocitat:
• Campionat d’Europa FIA de Ral.lis Històrics. Novetat 2015: Primera cita del calendari
• Campionat d’Espanya de Ral.lis de Velocitat per a Vehicles Històrics
• Copa de Catalunya de Grup Històrics FIA (6 primers trams de la 2a etapa, amb coeficient 8)
• Copa de Catalunya de Grup Històrics Legend (6 primers trams de la 2a etapa, amb coeficient 8)

En Regularitat:
• Trofeu FIA de Regularitat per Ral.lis Històrics
• Campionat d’Espanya de Conductors de Ral.lis de Regularitat per a Vehicles Històrics
• Campionat d’Espanya de Regularitat Sport
• Copa de Catalunya de Regularitat Súper Sport (6 primers trams de la 2a etapa, amb coeficient 8)
• Copa de Catalunya de Regularitat Sport (6 primers trams de la 2a etapa, amb coeficient 8)

3. Recorregut

El 63 Rally Costa Brava constarà de 12 trams cronometrats, dissenyats per carreteres d’asfalt de les comarques de la Selva, el Gironès i Osona. Cinc d’aquests trams són diferents, tres d’ells s’efectuaran dues vegades (Els Àngels, Santa Pellaia i Espinelves-Collsaplana) i els dos restants (Osor i Cladells), es disputaran tres vegades; Osor és de pujada i Cladells de baixada. A diferència de la passada edició, la primera etapa serà més llarga, realitzant-se un bucle de dos trams en comptes d’un, a realitzar dues vegades. Aquests són els horaris resumits del ral·li:

• 1a etapa, divendres, 13 de març de 2015
9.00h a 14.00h: Verificacions al Pavelló Municipal Girona-Fontajau
17.00h: Cerimònia de sortida (podi Passeig Marítim de Lloret de Mar)
17.48h i 20.37h: Els Àngels 1 i 2 (15,10 km)
19.15h a 20.10h: Reagrupament i assistència (pàrquing de la Copa, Girona)
18.28 i 21.17h: Santa Pellaia 1 i 2 (11,83 km)
22.00h: Assistència a La Devesa (Girona)
22.20h: Final d’etapa i parc tancat (pàrquing de la Copa, Girona)

• 2a etapa, dissabte, 14 de març de 2015
09.00h: Cerimònia de sortida 2a etapa (pàrquing de la Copa, Girona)
09.05h: Assistència a La Devesa (Girona)
10.08h, 13.57h i 17.46h: Osor 1, 2 i 3 (12.17 km)
10.51i14.40h: Espinelves-Collsaplana 1 i 2 (23,02 km)
11.34, 15.23h i 18.14h: Cladells 1, 2 i 3 (14,13 km)
12.34 a 13.09 i 16.23h a 16.58h: Reagrupaments+Assistències (pàrquing de la Copa, Girona)
19.00h: Assistència a La Devesa (Girona)
19.30h: Final del ral·li (pàrquing de la Copa, Girona)
22.30h: Lliurament de premis a l’Auditori de Girona

4. Resum

– Total recorregut: 567,35 km
– Contra el cronòmetre: 178,80 km (12 trams, 31,50%)

5. Altres dades d’interès

• 13 i 14 de març, village i zona comercial a la plaça de la rotonda del Rellotge de Girona.

Direcció de cursa, base i sala de premsa: Hotel Gran Ultònia (Passeig Jaume I s/n, Girona).

Informació contínua a @RallyClassics, @JASInfoService i al facebook de totes dues firmes.

Descàrrega de documents, informació i fotografies a: www.rallycostabrava.com i www.jas.esEl Rally Costa Brava atreu equips de 15 països diferents

Amb l’atractiu de ser la prova que inaugura el calendari europeu de velocitat i regularitat de ral.lis històrics, la inscripció del 63 Rally Costa Brava manté la tònica de les últimes edicions i fins i tot incrementa l’origen dels seus participants. 102 equips s’han inscrit en el ral·li, amb dos aspectes a tenir molt en compte: la qualitat de les màquines participants i la nacionalitat dels seus tripulants, de fins a 15 països diferents: Espanya, França, Àustria, Japó, Itàlia, Antiga i Barbados, República Txeca, Grècia, Liechtenstein, Luxemburg, Finlàndia, Suècia, Hongria, Noruega i Bèlgica.

Els Lancia Delta HF Integrale de dos veterans tàndems com ‘Pedro’-Emanuele Baldaccini o ‘Lucky’-Fabrizia Pons, tornaran a rugir al relaxant parc de la Devesa de Girona, espectaculars muntures que també pilotaran Patrick Canavese-Pascal Serre, Carlo Falcone-Pietro Ometto o els espanyols Gonzalo Ambit-Carlos Guisset. Igual que ‘Pedro’, guanyador de l’europeu i d’aquesta prova FIA, també hi ha inscrit Valter Ch. Jensen que, amb Erick Pedersen i un Porsche Carrera RS, faran vibrar al públic. El guanyador del Tour de Corse Històric 2014, Christophe Vaison, prendrà part amb un bonic Lancia Rally 037, així com Claudio Covini-Andrea Brega i Serge Cazaux-Nicolas Klinger.

Kenjiro Shinozuka (Mitsublishi Lancer 1600), famós per les seves victòries en el WRC i al París-Dakar, participarà dins de l’apartat Regularitat FIA a bord d’un dels dos vehicles del projecte “TeamGO”, de la Universitat de Tòquio, amb un sèquit de 20 estudiants desplaçats des de Japó. Dins d’aquest projecte, un altre tàndem japonès: Yasuhito Yoshino-Kohei Kusaka, amb Toyota Corolla Levin. Raymond Horgnies (Porsche 911), Christian Crucifix amb Joseph Lambert (Ford Lotus Cortina)... La llista de pilots il·lustres estrangers és llarga.

Seat, Cotxe oficial, amb Salva Cañellas i ‘Mia’ Bardolet
La presència de pilots i cotxes mítics és nombrosa i important, també a l’apartat nacional, amb una majoria de Porsche de diferents models, on predominen els 911, seguits de Ford, BMW, Peugeot, Lancia, Volkswagen i SEAT. Precisament la firma catalana –un any més Cotxe Oficial del Rally Costa Brava–, a través de la divisió de Cotxes Històrics, ha inscrit quatre unitats (un Ibiza, dos 124 i un 127), els volants del qual cedeix a periodistes del motor, així com a dos coneguts pilots, l’exCampió d’Espanya, Mia Bardolet, que farà tàndem amb Eloi Alsina, o el mític Salvador Cañellas, al que acompanyarà el seu copilot de sempre, Daniel Ferrater.Són molts els noms de la regularitat espanyola a destacar, com Jordi Prenafeta (guanyador de les RallyClassics Sèries), amb Porsche i Guifré Pujol com a copilot; Carles Miró, guanyador de moltes proves de clàssics, entre elles el Rally Costa Brava FIA de 2010 i 2013, i el Rally Costa Brava Històric de 2011, aquest any amb Iván Matavacas i el seu habitual Porsche 924; Francesc Gutiérrez, un dels grans de la resistència i GT, amb Alex García i un Ford Sierra RS Cosworth; Miguel Otegui-Giovanni Breda, amb Porsche; Kim Vilatarsana-Yoya Yrla, guanyador de diferents proves de regularitat amb clàssics, entre elles el Ral.li d’Andorra, que participarà amb el seu Renault 5 Copa Turbo; Daniel Alonso-Salvador Belzunces, amb Ford Sierra RS Cosworth i un gran etcètera d’estrelles de l’especialitat.

Aquestes són algunes de les brillants credencials d’aquesta propera edició del Rally Costa Brava, però la llista d’inscrits sencera es pot consultar a www.rallycostrabrava.com, fins a completar els 102 equips.

Dossier de premsa i palmarès del Rally Costa Brava:


Fotografies dossier d'ús lliure: Adrià Masferrer, Ramon Puig, Xavier Capella, Jordi Jubany, Jaime Palau-Ribes

Galeria fotogràfica de la presentació oficial del 63 Rally Costa Brava a Girona


Foto 1: Carles Puigdemont, Alcalde de Girona; Álex Romaní, President de RallyClassics; Antoni Guinó, Diputat d'Esports de la Diputació de Girona; Ivan Tibau, Secretari General de l'Esport
Foto 2: Ivan Tibau
Foto 3: Seat, Cotxe Oficial del 63 Rally Costa Brava


Fotografies Presentació d'ús lliure: Ramon Puig

Informació complementària sobre aquest ral.li europeu en el web, Facebook i Twitter de RallyClassics.

De acuerdo con la Ley vigente, le remitimos esta información de prensa (no comercial) que le llega automatizada a través de nuestro sistema electrónico. Si no desea recibir más notas de prensa emitidas por JAS, pulse "Darme de baja de la lista".

D'acord amb la Llei vigent, li enviem aquesta informació de premsa (no comercial) que li arriba automatitzada a través del nostre sistema electrònic. Si no desitja rebre més notes de premsa trameses per JAS, premi "Darme de baja de la lista".