Els millors pilots de regularitat d'Europa en el XIV Rally Costa Brava Històric


• Del 20 al 23 d'abril, quatre dies de ral·li amb epicentre a Palamós
• Prop de 90 equips inscrits, una tercera part d'ells estrangers
• Diverses motocicletes i vehicles Eco formen part de la inscripció
• Es disputarà un eslàlom puntuable al Passeig del Mar
Banyoles, Puigcerdà i Viladrau, municipis col·laboradors

 
Palamós (Girona), 13 d'abril de 2017. A una setmana de la seva celebració, la XIV edició del Rally Costa Brava Històric, prova internacional de regularitat que aquesta temporada serà la segona de les sis puntuables per al Trofeu FIA de Ral·lis Històrics de l'especialitat, compta a dia d'avui amb prop de 90 equips inscrits (el termini es tanca el dia 17), i demostra un any més l'acceptació que aquesta prova té entre els seguidors de la regularitat en carretera oberta. En la prova estan admeses les motocicletes i hi ha un apartat reservat als vehicles Eco, que disputaran el dissabte la primera prova de les ECOseries.


L'alcalde de Palamós, Lluís Puig, amb Álex Romaní (RallyClassics) i regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Emili Colls, a la presentació del Rally Costa Brava Històric

Tot apunta al fet que la participació serà extraordinària, per quantitat però principalment per qualitat. L'actual Campió d'Europa d'aquesta disciplina, l'equip luxemburguès Christian Crucifix-Joseph Lambert (Porsche 911, 1985) encapçala l'àmplia representació forana, en la qual també figura una forta presència belga formada per Jose Lareppe-Lieven David (Opel Ascona, 1975), Yves Deflandre-Patrick Lienne (Porsche 911, 1972), Raymond Horgnies-Christophe Hayez (Porsche 911, 1967) i Jacques Evrard-Christian Bernard (Porsche 911, 1972).

La representació local és immillorable, amb Víctor Sagi-Víctor Sagi (Porsche 911, 1968), Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911, 1981), Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta, 1979), Josep Lluís Marcó-Mónica Pérez-Zorrilla (Porsche 911, 1970), Sergi Giralt-Marcos Domingo (VW Golf, 1983), Dani Mesalles-Albert Sánchez (Mercedes 190, 1986), Juan Luis Redó-Toni Moragas (Volvo Amazon, 1969), Josep Maria Molas-Laura Pedrosa (Ford Escort, 1978), Xavier Faixedas-Joan Jordan (Seat 124, 1978), Juli Ureña-Angel Iraberri (Seat 1430, 1974), etc.
Aquesta gran cita continental tindrà el nucli central a Palamós i es disputarà entre els dies 20 i 23 d'abril. Comptarà amb un total aproximat molt proper als 1.000 km dividits en dues etapes en els quals s'intercalaran 29 trams de regularitat que sumaran gairebé la meitat del recorregut, configurant així una prova de gran selectivitat, tot això per carreteres de Girona i Barcelona. L'itinerari decidit es manté secret fins al mateix dia de la sortida per evitar els entrenaments i igualar les possibilitats dels equips estrangers.

Encara que tota la base i infraestructura està centrada a Palamós, el XIV Rally Costa Brava Històric compta amb els municipis de Banyoles, Puigcerdà i Viladrau com a col·laboradors, en els nuclis urbans dels quals el ral·li efectuarà una parada durant el seu recorregut.

El repartiment de premis tindrà lloc a les 11h del diumenge 23 d'abril en el podi del ral·li, una jornada que coincideix amb Sant Jordi, motiu pel qual hi haurà animacions musicals i altres fets festius, tant abans com després del repartiment, per tant és previsible que els participants de fora de les nostres fronteres tornin als seus països d'origen amb roses i llibres.


 

Concentració i Eslàlom en el Passeig del Mar
A més d'acollir totes les sortides i arribades d'etapa, en el Passeig del Mar es disputarà dues vegades un eslàlom puntuable per a la classificació, que tindrà lloc el divendres a les 15.30h (només donar-se la sortida del ral·li) i el dissabte a les 11.30h (en arrencar la segona etapa). El muntatge que requerirà aquest eslàlom a nivell de control i seguretat serà aprofitat perquè també el realitzin tots els afeccionats amb clàssics que ho desitgin (i que no participin en el ral·li), per a això hauran d'inscriure's en la Concentració-Eslàlom. El timing per a aquest programa paral·lel se centrarà en una concentració i exposició de clàssics a partir de les 11h del dissabte i, una vegada hagi sortit l’últim participant del ral·li, podran pujar al podi i realitzar l'eslàlom, concloent l'experiència amb un dinar, tot això organitzat per RallyClassics.

Exposició fotogràfica Rally Costa Brava
La història del Rally Costa Brava serà recordada en una exposició fotogràfica que podrà visitar-se a l'Hotel Trias, en el Passeig del Mar de Palamós, establiment on estarà basada la seu administrativa, l'organització i l'allotjament d'una bona part dels participants i de l’organització. El Passeig del Mar es convertirà aquests quatre dies en un enclavament del ral·li, ja que també acollirà el village amb botigues i ofertes per als amants dels clàssics. Les verificacions tècniques trobaran acomodament en el Port Marina de Palamós.

Tota la informació de Palamós
Palamós oferirà el millor de la seva vila a participants i afeccionats, amb moltes possibilitats turístiques i gastronòmiques. Totes les activitats que aporti el ral·li, així com els punts d'atracció de la ciutat, es poden consultar a www.visitpalamos.cat. Cal recordar que Palamós serà la seu central del Rally Costa Brava Històric en les tres properes edicions, de 2017 a 2019.

A més de Palamós-Costa Brava, els patrocinadors principals del XIV Rally Costa Brava Històric són Fecotur (Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós), el Port Esportiu Marina Palamós i Brugarol (Explotacions Agrícoles i Forestals Brugarol). Moritz segueix col·laborant amb RallyClassics i serà la cervesa oficial del Rally Costa Brava Històric. A més, Moritz estarà present al Village per oferir entreteniment i animació al públic de forma paralel·la al ral·li, duent-hi a terme accions per ambientar el Passeig del Mar de Palamós com el photocall 600 Moritz.

 
Nota de premsa

Programa XIV Rally Costa Brava Històric

Dijous, 13 d'abril
10.30h         Presentació oficial del ral·li en el Museu de la Pesca de Palamós
 
Dijous, 20 d'abril
18 a 20.30   Verificacions administratives (Hotel Trias) i Tècniques (Port Marina)
21h               Benvinguda als participants en el Museu de la Pesca de Palamós

Divendres, 21 d'abril
10 a 12.30   Continuen les verificacions en els mateixos llocs del dia anterior
13.30h         Entrada de vehicles al parc tancat (Passeig del Mar, Palamós)
15.30h         Sortida 1r participant, 1a etapa i del ral·li (Passeig del Mar, Palamós)

Dissabte, 22 d'abril
02.55h         Arribada 1er participant 1a etapa (Passeig del Mar, Palamós)
11.30h         Sortida 1er participant 2a etapa (Passeig del Mar, Palamós)

Diumenge, 23 d'abril
00.00h         Arribada 1er participant 2a etapa i del ral·li (Passeig del Mar, Palamós)
11.00h         Lliurament de premis (podi Passeig del Mar, Palamós)


Més informació a: www.rallyclassics.org / www.visitpalamos.cat

Fotografies de lliure ús: Jaume Palau-Ribes, Adrià Masferrer i Ramon Puig

www.jas.es · jas@jas.es
+34 93 885 22 56
Facebook Twitter
De acuerdo con la Ley vigente, le remitimos esta información de prensa (no comercial) que le llega automatizada a través de nuestro sistema electrónico. Si no desea recibir más notas de prensa emitidas por JAS Info Service, pulse "Darme de baja de la lista".