Copy

FESTIVAL CLASSIQUE 2014
IN HET TEKEN VAN ONTMOETINGEN

 

PERSBERICHT

Den Haag, 19 maart 2014

FESTIVAL CLASSIQUE IN HET TEKEN VAN ONTMOETINGEN

Van 18 t/m 22 juni staat de achtste editie van Festival Classique in het teken van ontmoetingen. Het eigentijdse festival voor klassieke muziek zoekt, nog meer dan in voorgaande jaren, de ontmoeting met haar publiek, nieuwe presentatievormen van klassieke muziek, bijzondere locaties en bovenal met andere culturele partijen. Door middel van deze ontmoetingen wil het festival een programmering neerzetten die klassieke muziek het beste tot zijn recht laat komen.

Klassiek ontmoet andere kunstvormen
Zo wordt ‘Hét Hofvijverconcert’, geïnspireerd op de werken en rijke historie van het Mauritshuis, theatraal ontwikkeld in samenwerking met het Nationale Toneel. Regisseur Jaap Spijkers werkt voor dit jaarlijkse festivalhoogtepunt o.a. samen met de iLL Skill Squad, die een belangrijke rol tijdens het concert krijgt. Het ‘KinderWaterConcert’ met de titel ‘De reis van de vagebond’ is dit jaar een coproductie met het jeugdgezelschap Maas theater en dans. Hét Hofvijverconcert én het KinderWaterConcert worden gespeeld door het Residentie Orkest onder leiding van dirigent Eivind Gullberg Jensen. En in de setting van een popconcert zoekt het festival met de Nederlandse Eef van Breen Group en de Deense klezmerband Mames Babegenush naar de grenzen van de klassieke muziek tijdens het nieuwste onderdeel van het festival: ‘Underground’.

Het ontmoeten van jong talent en oude bekenden
Het festival wordt op donderdag 18 juni geopend met de Route Jong Talent waarin jonge en talentvolle musici hun muzikale creativiteit de vrije loop mogen laten op uiteenlopende locaties in de stad. Een aantal musici die in eerdere edities van het festival optraden, komen dit jaar terug bij de Radio 4 Miniconcerten van de AVRO in Sociëteit de Witte.

Ontmoeting met het publiek
Festival Classique ontmoet ook dit jaar zijn publiek al vanaf de leeftijd van 6 maanden tijdens de babyconcerten. De baby-, peuter- en kleuterconcerten worden gecombineerd met een gratis muzikale workshop na afloop. Het Plein in Den Haag is de plek voor ontmoetingen tijdens het festival. Van 's ochtends vroeg tot ’s avonds laat is er voor het publiek op het Aegon PleinPodium volop gratis programmering, kunnen bezoekers workshops volgen bij ‘Academie Classique’ en kan men genieten van een hapje of een drankje in het AVRO FestivalCafé.

Festival Classique op de radio en televisie
AVROTROS is vaste partner en initiatiefnemer van Festival Classique. Hét Hofvijverconcert wordt door AVRO op 21 juni uitgezonden op Nederland 2. De Radio 4 Miniconcerten zijn live te horen op Radio 4 en live te zien op festivalclassique.avro.nl.

Op www.festivalclassique.nl staat meer inhoudelijke informatie en zijn de kaarten te koop.
 

Voor meer informatie, perskaarten of interviewaanvragen:

Festival Classique | Leonie Kruisinga
M. 0031-6-41259573
E. leonie.kruisinga@festivalclassique.nl


Beeldmateriaal klik HIER

Copyright © 2014 Festival Classique, All rights reserved.
unsubscribe from this list   
update subscription preferences