Copy
Festival Classique 14 t/m 23 juni

PERSBERICHT


Den Haag, 17 juni 2013


Eerste uitverkochte weekend Festival Classique groot succes


Corpus Acrobatics verbaast het publiek op muziek van Bach tijdens de openingsact van de Nach van Bach | Foto: Festival Classique - Joeri van Eldijk

Festival Classique kijkt terug op een geslaagd eerste weekend van haar zevende editie. Alle 25 concerten die plaatsvonden van vrijdag tot en met zondag waren uitverkocht. Tijdens de traditionele ‘Nach van Bach’, gemaakt door Karel de Rooij en Krijn van Driel,  trok het publiek langs verschillende plaatsen door het oude centrum van Scheveningen om zo,  op muzikale en theatrale wijze, kennis te maken met de werken van Bach. In het gebouw van het Nationale Toneel konden baby’s, peuters en kleuters van verschillende klassieke muziekvoorstellingen genieten. Per boot en historische bus werd publiek naar Druivenkwekerij Sonnehoeck gebracht voor de druivenkasconcerten en de illegale huiskamerconcerten uit de tweede wereldoorlog, Clandestiene Concerten, herleefden in historische huiskamers van Den Haag. Eten bestelservice Tante Bep en de musici van  Duo Dwars, bezorgden de eerste zes Thuisbezorgdconcerten door heel Den Haag.

Festival Classique duurt nog tot en met 23 juni en telt in totaal ruim honderd concerten,
muziekvoorstellingen en workshops. Van vrijdag 21 t/m zondag 23 juni bereikt het festival haar hoogtepunt wanneer het Festivalhart wordt geopend op het Plein in het centrum met gratis concerten, live radio-uitzendingen en een  gezellig festivalcafé.

In dit weekend wordt ook Hét Hofvijverpodium toegevoegd aan de concertlocaties en is de plek van vier verschillende Hofvijverconcerten: De filmische avond ‘At The Movies’, een sprookjesachtig ballet tijdens ‘Dans Classique’, een avontuurlijke voorstelling voor het hele gezin tijdens Het KinderWaterConcert en het reeds uitverkochte Hofvijverconcert dat ook live wordt uitgezonden bij de AVRO op Nederland 2.  
 
www.festivalclassique.nl


U kunt zich nog accrediteren voor de resterende programmering:

Klik HIER voor de uitnodiging volwassen programmering
Klik HIER voor de uitnodiging familieprogrammering

Festival Classique | Leonie Kruisinga
M. 0031-6-41259573
E. leonie.kruisinga@festivalclassique.nl

Beeld eerste weekend:
Nach van Bach klik HIER Foto: Festival Classique - Joeri van Eldijk
Clandestiene Concerten klik HIER Foto: Festival Classique - Joeri van Eldijk
Babyconcerten klik HIER Foto: Festival Classique - Esther van der Wallen

Algemeen beeld Festival Classique
Foto Hofvijver klik HIER Foto: Schreurs
Foto Hofvijver 2 klik HIER Foto: Theo Bos
Foto Plein klik HIER Foto: Theo Bos

Copyright © 2013 Festival Classique, All rights reserved.
unsubscribe from this list   
update subscription preferences