Copy
Tim Douwsma presenteert klassiek concert voor kinderen

PERSBERICHT


Den Haag, 12 mei 2014


TIM DOUWSMA PRESENTEERT KLASSIEK CONCERT VOOR KINDEREN

 
Zanger en AVROTROS-presentator Tim Douwsma presenteert op zondag 22 juni een klassiek concert voor kinderen tijdens Festival Classique dat plaatsvindt van 18 t/m 22 juni. Het gaat om het theatrale KinderWaterConcert op het drijvende Hofvijverpodium dat dit jaar de beginnende klassieke muziekliefhebbertjes en hun ouders meeneemt in de kleurrijke wereld van de vagebonden. Het is voor het eerst dat Douwsma iets met klassieke muziek doet.
 
“Muziek betekent voor mij van jongs af aan al heel erg veel. Ook kan ik best van klassieke muziek genieten, maar luister het misschien wel te weinig. Het is dan ook heel leuk om nu een keer een concert te presenteren waarbij kinderen op een speelse wijze kennismaken met klassieke muziek.”
 
Maas theater en dans
Het KinderWaterConcert, het jaarlijkse hoogtepunt van Familie Classique, is voor het eerst een coproductie met het grootste jeugdtheatergezelschap van Nederland: Maas theater en dans. De muziek wordt gespeeld door het Residentie Orkest o.l.v. Eivind Gullberg Jensen en de regie van de voorstelling is in handen van Jolanda Spoel.
 
Er was eens… een concert dat helemaal mis dreigde te gaan. Het orkest staat klaar om te gaan spelen, maar wat gebeurt er?  De boel wordt verstoord door een groep laatkomers! Op allerlei manieren lijken deze vagebonden het concert in het water te laten vallen. Maar doen ze het expres, of dachten ze gewoon dat er heel iets anders aan de gang was? Hoe gaan ze dit nou oplossen op de Hofvijver? Hoe het precies zal aflopen en of deze kakelbonte samenkomst van vagebonden uit allerlei windstreken het concert toch nog weet te redden zul je vanzelf beleven…

Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Een gezelschap dat reist over de wereld, in Nederland en ook veel in Den Haag te zien is. Maas heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium. Jolanda Spoel is programmeur van dit podium, en daarnaast regisseert zij diverse voorstellingen.
 
Familie Classique
Familie Classique groeit al jaren in populariteit. Er zijn voor alle leeftijden geschikte concerten en activiteiten tijdens het festival, waarbij kinderen kennismaken met klassieke muziek. Het gebouw van het Nationale Toneel is dit jaar weer de locatie van de Baby-, Peuter- en Kleuterconcerten tijdens Festival Classique. Op Het Plein kunnen kinderen op de zondag muziekinstrumenten uitproberen. Tot slot is er na het succes van vorig jaar weer een workshop kinderfestivalreporter. Gewapend met smartphone of digitale camera leert een groep kinderen tussen de 9 en 12 jaar op zondag 22 juni alles over het zijn van een reporter. Uiteindelijk mogen ze zelfs verslag doen van het KinderWaterConcert!
 
Familie Classique wordt mede mogelijk gemaakt door de Bernard van Leer Foundation
.

Klik HIER voor het persbericht over Festival Classique 2014.

www.festivalclassique.nl

Voor meer informatie, perskaarten of interviewaanvragen:

Festival Classique | Leonie Kruisinga
M. 0031-6-41259573
E. leonie.kruisinga@festivalclassique.nl


Beeldmateriaal klik HIER

Copyright © 2014 Festival Classique, All rights reserved.
unsubscribe from this list   
update subscription preferences