Copy
Festival Classique 14 t/m 23 juni

PERSBERICHT


Den Haag, 23 juni 2013


Festival Classique trekt ruim 36.000 bezoekers


Festival Classique trok dit weekend tijdens haar zevende editie ruim 36.000 bezoekers. Ondanks het onstuimige weer op vrijdag en zaterdag kwam het publiek weer in grote getale genieten van vele klassieke muziekvoorstellingen, concerten en workshops op uiteenlopende locaties in Den Haag. In vergelijking met het voorgaande jaar was het aantal bezoekers van de gratis buitenprogrammering én aan de kade tijdens de Hofvijverconcerten lager dan vorig jaar. Daarentegen waren bijna alle betaalde concerten uitverkocht. Eén van de hoogtepunten was ook dit jaar Hét Hofvijverconcert op zaterdagavond dat live werd uitgezonden bij de AVRO op Nederland 2. Ruim 430.000 mensen keken naar de theatrale en spectaculaire voorstelling met muziek van het Residentie Orkest onder leiding van de Britse dirigent Rumon Gamba.

Foto Rogier Chang: Twee flyboarders sloten op spectaculaire wijze zaterdagavond het Hofvijverconcert af.

Vier smaken op de Hofvijver
Op het Hofvijverpodium waren nog drie ´smaken´ klassieke muziekvoorstellingen te zien. Zo presenteerde Victoria Koblenko de filmische en symfonische avond ‘At the Movies’. Cabaretière Lenette van Dongen verzilverde tijdens dit concert de prijs die ze won bij het AVRO programma Meastro en dirigeerde één nummer de musici van het Residentie Orkest. Choreografen Thom Stuart en Rinus Sprong zorgden voor een sprookjesachtige Hofvijver tijdens ‘Dans Classique: Grimm’. Leopold Witte maakte op de Hofvijver weer een avontuurlijke familievoorstelling tijdens het ‘KinderWaterConcert’ gespeeld door het Nederlands Theater Orkest onder leiding van Jules van Hessen.


Familie Classique
Naast het KinderWaterConcert voor kinderen van 7 tot 12 jaar was er traditiegetrouw een uitgebreide familieprogrammering vol baby- peuter en kleuterconcerten. Deze concerten, die gehouden werden in het gebouw van het Nationale Toneel, waren binnen korte tijd uitverkocht. Festival Classique bereikt hiermee haar doel, ook kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek.

Tien dagen op unieke locaties
Festival Classique duurde dit jaar voor het eerst tien dagen van 14 t/m 23 juni. Er vonden vele concerten plaats op bijzondere locaties in en rond Den Haag. Zo werd publiek per boot en historische bus naar Druivenkwekerij Sonnehoeck gebracht voor de druivenkasconcerten en de illegale huiskamerconcerten uit de tweede wereldoorlog, Clandestiene Concerten, herleefden in historische huiskamers van Den Haag. Eten bestelservice Tante Bep en de musici van Duo Dwars, bezorgden in totaal vijftien Thuisbezorgdconcerten door heel Den Haag. De ‘Nach van Bach’, gemaakt door Karel de Rooij en Krijn van Driel,  nam het publiek mee langs verschillende plaatsen door het oude centrum van Scheveningen om hen zo, op muzikale en theatrale wijze, kennis te laten maken met de werken van Bach.

 
www.festivalclassique.nl


Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Festival Classique | Leonie Kruisinga
M. 0031-6-41259573
E. leonie.kruisinga@festivalclassique.nl

Beeld Festival Classique 2013:

Klik HIER voor alle foto's van 2013

Algemeen beeld Festival Classique voorgaande edities
Foto Hofvijver klik HIER Foto: Schreurs
Foto Plein klik HIER Foto: Theo Bos

Copyright © 2013 Festival Classique, All rights reserved.
unsubscribe from this list   
update subscription preferences