Copy
Bildebeskrivelse: Maren Rismyhr, Siavash Mobasheri og Sofia Rana

Rødt styrker Oslo-budsjettet

Tirsdag formiddag blei Rødt og byrådspartia Ap, MDG og SV enige om Oslo-budsjettet for 2023. Til sammen har Rødt styrka velferden i Oslo med omtrent 200 millioner i tillegg til byrådets forslag.
 

Vi har fått mange gjennomslag i forhandlingene, vi kan trekke fram blant anna

 • Som et hastetiltak er vi enige om å gi 2 millioner til frivillige og ideelle organisasjoner som gir gaver, mat og klær til de som sliter økonomisk før jul
 • Vi stopper ytterligere velferdskutt i bydelene 
 • Vi styrker ressurser til spesialpedagoger i barnehager
 • kompensere Gamle Oslo, Grünerløkka, Sagene, Bjerke, Grorud, Stovner, Alna og Søndre Nordstrand for det reduserte tilskuddet til fritidstilbud for barn og unge etter endringer fra staten.
 • Rødt åpner endelig Hagegata 30 for tredje boligsektor!
 • Stopper prisøkning og kutter i egenandel i TT (Tilrettelagt Transport)-tilbudet for eldre og bevegelseshemmede
 • og mange andre saker
Les meir i lenka, som leder til våre nettsider. Der finner du også mange oppslag i mediene om budsjettet. Vi i Rødt Oslo takker bystyregruppa for solid forhandlingsinnsats og et godt resultat!
LES ALT OM BUDSJETTET HER
Bildebeskrivelse: Sofia Rana, Siavash Mobasheri og Mari Rise Knutsen som smiler til kamera. I bakgrunnen står det Rødt Oslos nominasjonsmøte. Foto: Hildur Guðrún Ágústsdóttir

Bystyrelista er klar!
Torsdag 17. november blei Rødt Oslo sitt nominasjonsmøte avholdt på Samfunnssalen. Møtet hadde 166 deltakere fra hele byen.
 

-Jeg takker partiet for tilliten. Nå er vi klare for å fortsette å kjempe for et mer rettferdig og solidarisk Oslo. Titusener er arbeidsledige i Oslo, særlig i Groruddalen og Søndre Nordstrand, og veldig mange sliter med å skaffe seg et eget sted å bo. I en tid hvor mange tusen familier må hoppe over måltider fordi de har dårlig råd, så trengs det et sterkere Rødt i Oslo for å sikre vanlige folk velferd og trygghet, sier Siavash Mobasheri.


Nominasjonsmøtet valgte denne kvintetten på topp:
 1. Siavash Mobasheri, lærer og gruppeleder for Rødt Oslo.
 2. Sofia Rana, kabinansatt og rådgiver, bystyrerepresentant for Rødt Oslo.
 3. Mari Rise Knutsen, pedagogisk leder i barnehage og leder for Rødt Oslo.
 4. Sareedo Adam Roble Ali, 1997, Sagene, student og rådgiver Antirasistisk senter
 5. Ylva Holm Torsteinson. 1988, Grünerløkka, ansatt i aktivitetsskolen
SE HELE LISTA HER

Rødt søker organisasjonssekretær for Oslo
Vi søker etter en vikar for vår organisasjonssekretær i Oslo i 100% stilling fra 1. januar til 30. september 2023. Rødt er et parti i svært sterk vekst og med ambisiøse mål. Vi søker en person med erfaring fra og teft for organisasjonsarbeid som kan fylle denne nøkkelrollen i valgåret 2023.

Våre regionale organisasjonssekretærer arbeider med å følge opp og styrke lokalorganisasjonen. Viktige arbeidsoppgaver er å bidra til små og store arrangementer, legge til rette for skolering, valgkamp og kampanjer, kontakt med lokallag og medlemmer, svare på henvendelser og oppdatere medlemsregisteret.

Søknadsfrist: 4. desember 2022

Tiltredelse: Snarest

Del gjerne utlysninga med folk du tenker kan være aktuelle - eller søk sjøl!
LES UTLYSNINGA OG SØK HER
Fornøyde deltakere på nominasjonsmøtet i Rødt Alna. Foto: Rødt Alna

Entusiastisk stemning på Rødt Alnas nominasjonsmøte

23. november holdt Rødt Alna nominasjonsmøte foran neste års BU-valg på bydelshuset ved Furuset senter. Det ble svært god stemning på dette møtet og stor tro på valgframgang neste år.

Rødts liste har 21 navn med stor alders- og yrkesspredning og god fordeling mellom del-bydelene i Alna. På de kumulerte øverste 4 plassene står Arne Rolijordet, Eva Elida Skråmestø, Silke Pahlke og Siraj Kore.

Rødt har framover nominasjonsvalg i alle Oslos bydeler. Det kommer informasjon fra ditt lokallag når det nærmer seg. Merk at du kan delta på møtet der du bor, sjøl om du er medlem i et annet Rødt-lag.

Ungdommer som koser seg med musikk på Fyrhuset

Bevar fritidstilbudet i Bydel Grorud!

Det er budsjettsesong i bydelene, og ikke alt som foreslås er like bra. I bydel Grorud foreslås det store kutt til ungdommene. Det kan vi ikke akseptere.

Dette skriver Grorud Ungdomsråd:
Nå har bydelsadministrasjonen med bydelsdirektøren kommet med et budsjettforslag hvor mye av pengene til aktivitetsenheten blir kuttet. Dette vil si at hvis budsjettforslaget blir vedtatt, så vil ungdommene i bydel Grorud miste følgende tilbud;

 • Søndagskaféen på Romsås
 • Ekstra klubbkvelder Etter skole-tilbud med leksehjelp
 • Alle midlene til dialogarbeid
 • Alle midlene til gruppevirksomhet
 • Fire deltidsstillinger på Fyrhuset (tilsvarende 800 000kr)
 • Ferieklubben vil bli begrenset
 • Jobb for ungdom

Dette kan vi ikke la skje! Vi i bydel Groruds ungdomsråd (URG, et utvalg ungdommer fra de ulike ungdomsskolene og fritidsklubbene i bydelen) har derfor lagd både en digital underskriftskampanje, og en underskriftskampanje i papirform som kan finnes på alle klubbene.

SKRIV UNDER FOR Å BEVARE UNGDOMSTILBUDET
Dette er et nyhetsbrev fra Rødt Oslo. Ønsker du å slutte å motta dette nyhetsbrevet? Klikk her. 
Ser denne eposten rar ut?
Les den i nettleser.

Følg Rødt Oslo på Facebook | Følg Rødt Oslo på Instagram

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp