Copy


Støtteerklæring til de streikende på Olivia Hegdehaugsveien

De ansatte ved Olivia Hegdehaugsveien streiker for tariffavtale. Rødt Oslo gir sin fulle støtte til de streikende på Olivia Hegdehaugsveien


Det er streik ved Olivia Hegdehaugsveien. Her er Rødt Oslos støtteerklæring, samt oppfordring til streikestøtte:

Fellesforbundet avdeling 10 har fortsatt behov for streikevakter. Ta kontakt på avd10@fellesforbundet.org eller 40675025 om du har mulighet til å stå vakt. Send støtteuttalelser til de streikende til e-post avd10@fellesforbundet.org. Gå gjerne innom de som streiker i Hegdehaugsveien 34.

LES SAKA


Støtte til de streikende i Teisentoppen barnehage!

Barnehagestreik i bydel Alna.

Rødt Oslo støtter de 22 streikende i Teisentoppen barnehage, som gikk ut i streik for en rettferdig og kjønnsnøytral pensjonsavtale, torsdag 16. februar.

De fleste barnehager i Norge er omfatta av en tjenestepensjonsordning som er trygg og livsvarig, mens det NHO tilbyr de ansatte i Teisentoppen og andre medlemsbarnehager er innskuddspensjon som ikke tar høyde for at kvinner lever lengst. Ordninga fører til at damer blir pensjonstapere.

Dette er kanskje en liten streik, men kravet er viktig for at alle barnehageansatte, over hele landet, skal få en trygg og livslang pensjon.

Gi de ansatte i Teisentoppen barnehage pensjon som varer livet ut!

Rødt Oslo oppfordrer alle medlemmer til å støtte de streikende, slik som Rødt Alna har gjort. 

LES SAKA


Sofia Rana om småhusplanen

Innlegg i Vårt Oslo.

Forrige uke besluttet byutviklingsutvalget å oppheve det midlertidige forbudet mot tiltak i småhusområdene. Her er Sofia Rana sine tanker om småhusplanen generelt.

LES INNLEGGET


Leiemarkedet er «Texas» med kraftig økte priser


Rødt Sagene har hatt årsmøte.

På et godt besøkt årsmøte i Rødt Sagene ble det vedtatt at kampen for en ny bolig-politikk for Sagene og Oslo blir en av hovedsakene i det kommende lokalvalget.

Les mer i Sagene Avis.
LES INNLEGGET


Opptakt til kvinnedagen på Kafé Steinbra


Alle er velkommen til Kafé Steinbra på Grorud, 5. mars kl 17 - 19:30 for opptakt til kvinnedagen med musikk og politikk.

Hege Rimestad spiller og synger.
Appeller og allsang.
God mat og drikke fra Birgittes
Årets hovedparole i Oslo:
KVINNE, LIV, FRIHET
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Varmt velkommen!
FACEBOOKARRANGEMENT


Marker kvinnedagen 8. mars med Rødt Oslo!

Rødt Oslo skal som vanlig delta under den internasjonale kvinnedagen i Oslo, og vi oppfordrer medlemmer til å slutte opp om markeringa på Youngstorget og delta i demonstrasjonstoget.

Fylkesstyret har vært representert i 8. marskomiteens arbeidsutvalg, og det ble sendt inn flere paroleforslag på vegne av Rødt Oslo til parolemøtet i begynnelsen av måneden. 

Mange organisasjoner foreslo det som ble vedtatt som årets hovedhovedparole: 
Jin, Jiyan, Azadi - Kvinne, Liv, Frihet, det gjorde også vi i Rødt Oslo. Vi er glade for at vi i år samles bak en forenende parole til støtte for kvinner i andre land som kjemper for retten til liv og frihet. Høsten og vinteren har lært oss at kurdiske, iranske og afghanske kvinner kjemper med sine liv for å bli anerkjent som mennesker.

To av Rødt Oslos paroleforslag til årets 8. mars ble vedtatt som hovedparoler:

Hør barselsbrølet: Bevar ABC-klinikken!
Litt om parola: 
Om to uker avvikles ABC-klinikken, et jordmorstyrt fødetilbud ved Ullevål sykehus, fordi Oslo Universitetssykehus må spare penger. ABC-klinikken har vært et viktig tilbud for fødende kvinner gjennom mange tiår.
Vi krever ØKT satsning på fødsel- og barselomsorg - ikke nedskjæringer! 

Apartheid knuser kvinnefrigjøring. Boikott Israel!
Litt om parola:
Kvinner rammes hardest i krig og konflikt. Under Israels apartheid-regime er palestinske kvinners tilgang på helsehjelp, trygge fødsler, utdanning og arbeid svært begrensa. Mange palestinske kvinner har blitt tvunget til å føde i veikanten ved kontrollposter og sjekkpunkter. Kvinner utsettes for vold og voldtekt, og vi vet at menns vold mot kvinner øker under okkupasjon og konflikt. 
Knus apartheid - ikke kvinnefrigjøringa! Boikott Israel!

Vi gleder oss til å samles bak disse parolene på Youngstorget på den internasjonale kvinnedagen 8. mars, men før det må parolene lages. Vi ber derfor alle lokallag om å bidra med en hjelper på paroleverksted mandag 27. februar kl. 17:30 (send mail til oslo@roedt.no) og/eller en vakt på Youngstorget 8. mars. 

For å få en fin og trygg markering på torget og et kraftfullt tog trengs mange frivillige vakter. Alle som ønsker kan bidra og det kreves ingen forkunnskaper eller erfaring. 

8. marskomiteen arrangerer formøte for vaktene 8. mars kl. 16:30 i Møllergata 24, her blir det informasjon og gratis pizza.
Påmeldingsskjema for vaktene.

Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om hvor dere finner oss på Youngstorget 8. mars, så snart dette er klart. 
 

MELD DEG SOM VAKT
8. MARSINITIATIVET


Bli valgkampaktivist!

Det er nå det gjelder! Rødt ligger an til å gjøre sitt beste valg noensinne i Oslo. Meld deg som valgkampaktivist og bidra.

Målingene peker oppover, men det er valgresultatet som teller. Bli med og bidra til en brakseier!

Meld deg som valgkampaktivist i Rødt Oslo her, så kontakter vi deg om små og store ting du kan hjelpe til med fram til valget. Du avgjør selv hvor mye du vil bidra. Velkommen til en spennende og hyggelig valgkamp!

BLI VALGKAMPAKTIVIST


Nytt tilbud - Rødt på dagtid

«Rødt på dagtid» er tenkt å være et byomfattende initiativ myntet på folk som på grunn av ulike helseproblemer ikke er i jobb (eller jobber deltid), eventuelt er langtidsarbeidsløse. 

Tanken er at vi kan arrangere treff på forskjellige steder i byen, både i sentrum og i ulike bydeler, der vi prater og utveksler erfaringer. Samtidig har vi det hyggelig med eller uten eget håndarbeid, over en kopp kaffe eller andre forfriskninger. Noen ganger kan vi ta for oss et politisk tema, og eventuelt ha en innledning, andre ganger snakker vi bare om løst og fast. Helse- og velferdspolitikk blir selvsagt viktige temaer å ta opp, men vi bør også kunne ta opp helt andre ting som vi er opptatt av.

Er du interessert i å bli med på eller få høre mer om dette initiativet, kan du ta kontakt med Nina Reim (Rødt Gamle Oslo) på e-post: nina.reim@gmail.com, telefon 41237291 eller sende en melding på Messenger.


Rødt Oslos årsmøte 2023

Rødt Oslos årsmøte er 18. - 19. mars på Chateau Neuf. 

På fredag 20. januar ble førsteinnkallinga til årsmøtet sendt ut til alle medlemmer og lag. Den ligger også på Rødt Oslos hjemmeside. 

LES INNKALLINGA


Rødts landsmøte 2023

Rødts landsmøte 2023 er i Stavanger 21. - 23. april

Rødt sentralt har laget en landsmøtedebattside der det vil bli lagt ut diverse nyttige ressurser fram mot landsmøte. Først ut er en video med Mailiss Solheim-Åkerblom og Seher Aydar fra uttalelseskomiteen som diskuterer for og i mot våpenhjelp til Ukraina. 

LANDSMØTEDEBATT


Rødt Oslo på sosiale medier

Vil du diskutere med andre Rødt-folk?

Det finnes en egen Facebookgruppe for Rødt Oslos medlemmer, Rødt Oslos aktivitetsgruppe. Og du følger vel allerede Rødt Oslo på Facebook? Rødt Oslo finnes også på Instagram og Twitter

Rødt kommer til å bruke programmet Slack som kommunikasjonskanal for medlemmer i hele landet i valgkampen. Du kan bli med her

RØDT OSLOS FACEBOOKGRUPPE
RØDTS FRIVILLIGSLACK

Hva skjer framover?


28. februar: Helsebrølet

2. mars: Nasjonal likestillingskonferanse

5. mars: Opptakt til kvinnedagen på kafé Steinbra

7. mars: Minoritetskvinnekamp i krisetid

8. mars: Den internasjonale kvinnedagen

11. mars: Nasjonal aksjonsdag

18. - 19. mars: Rødt Oslos årsmøte

21. - 23. april: Landsmøte i Rødt
 
Dette er et nyhetsbrev fra Rødt Oslo. Ønsker du å slutte å motta dette nyhetsbrevet? Klikk her. 
Ser denne eposten rar ut?
Les den i nettleser.

Følg Rødt Oslo på Facebook | Følg Rødt Oslo på Instagram

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp