Copy


Nytt kontor

I januar flyttet Rødt sitt sentrale partikontor og dermed også Rødt Oslo fra Dronningens gate 22 til Storgata 33C.

De siste årene har Rødts partikontor og Rødt Oslo holdt hus i Dronningens gate 22. Manglende universell utforming og lokaler som etterhvert passa dårlig med behovene gjorde at det ble bestemt flytting. Etter en god del leting endte det opp med nye kontorer i Storgata 33C. Her har Rødt sentralt, Rød Ungdom og Rødt Oslo felles kontorer i 3. etasje.

Rødt Oslo har et nytt, eget kontor som er litt større enn det gamle, og det er en velkommen oppgradering. I tillegg er det tre møterom i ulik størrelse samt et auditorium, noe som gir gode muligheter for møtevirksomhet både for fylkeslag og lokallag.

Fylkesstyret hadde sitt første møte i de nye lokalene 7. februar, og ga tommel opp!

LES SAKA


Etter skjelvet

Når naturkatastrofer rammer, rammer de hele bygninger, hele byer og nabobyene. De kjenner ikke etnisitet, de kjenner ikke landegrenser. Det bør ikke hjelpen gjøre heller.

Les Seher Aydars innlegg om jordskjelvet.

Hvis du vil bidra til hjelp anbefaler Seher følgende to innsamlinger:

Kurdiske Røde Halvmåne Norge
VIPPS: 21957
Kontono: 1503 40 52953

Alevitiske Trossamfunn i Norge.
https://spleis.no/project/307866

LES INNLEGGET


Bli valgkampaktivist!

Det er nå det gjelder! Rødt ligger an til å gjøre sitt beste valg noensinne i Oslo. Meld deg som valgkampaktivist og bidra.

Målingene peker oppover, men det er valgresultatet som teller. Bli med og bidra til en brakseier!

Meld deg som valgkampaktivist i Rødt Oslo her, så kontakter vi deg om små og store ting du kan hjelpe til med fram til valget. Du avgjør selv hvor mye du vil bidra. Velkommen til en spennende og hyggelig valgkamp!

BLI VALGKAMPAKTIVIST


Møt Seher Aydar på Folk i Storgata


Rødt Oslo har gleden av å invitere til åpent møte med Seher Aydar tirsdag 14. februar fra klokka 19:00 til 21:00 på Folk i Storgata 36J.

Fram mot sommeren arrangerer Rødt Oslo en møteserie om
hvordan Rødt kan påvirke Oslopolitikken.

Vi ønsker å lage et treffpunkt for medlemmer, sympatisører og folkevalgte der vi kan bli bedre kjent med både hverandre og Rødt sin poltikk.

Tirsdag 14. februar er vi så heldige å få med oss Seher Aydar.
Seher er storingsrepresentant for Oslo, hun sitter i Helse- og omsorgskomiteen og i kontroll og konstitusjonskomiteen.

Hun er sterkt involvert og engasjert i nedleggelsen av Ullevål Sykehus og ABC-klinikken. Psykisk helse, antirasisme, kvinnefrigjøring og internasjonal solidaritet.
Seher er en av våre aller tydeligste stemmer og en ekte grasrotaktivist.
 
Vi gleder oss til en kveld fylt med poltikk, debatt og aktivisme, dette er en flott mulighet til å bli bedre kjent med Rødt Oslo, vår politikk og ikke minst stille spørsmål til en av våre stortingspolitikere.

Møtet er åpent for alle, velkommen og vel møtt!

 

FACEBOOKARRANGEMENT


Kvinnemøte om strafferådutvalgets innstilling

Onsdag 15. februar kl. 18.00 blir det nytt møte for alle kvinnelige medlemmer.

Tema for årets første kvinnemøte blir straffelovrådet sin nye innstilling til endring av straffeloven. Rett før jul la straffelovrådet fram innstillingen «NOU 2022: 21 - Strafferettslig vern av den seksuelle selvbestemmelsesretten»

Bli med i diskusjonen, hva skal Rødt mene om sexkjøp og seksuell lavalder?

Millie Linnea Natalia Killi, justispolitisk rådgiver for Rødt sin stortingsgruppe innleder til diskusjon.

For de som er interessert er det mulig å lese innstillingen her. Men det er på ingen måte nødvendig å lese den på forhånd for å delta på møtet eller i diskusjonen.

Møtet vil forgå på Samisk Hus i dronningens gate 8, begynner klokka 18:00 og varer til klokka 20:00, det vil bli servering av vegetarisk suppe i forkant av møte.

Påmelding finner du her

Velkommen og vel møtt!

Rødt Oslo har arrangerer månedlige kvinnemøter. Nå ønsker vil oss flere som kan være med på å lage møtene.

Vi ønsker å fortsatte med kvinnemøter en kveld i måneden hvor vi kan møtes, spise suppe og diskutere politikk. Tidligere har vi blant annet hatt temaer som abort, samtykkelov, kurdisk og internasjonal kvinnekamp, menns vold mot kvinner, krigsmotstand med kvinneperspektiv mm. Vi søker nå flere kvinner som vil delta i arbeidet med disse møtene, med alt fra suppelaging, kultur, politisk innhold og mobilisering. Dette er en fin måte å bli kjent med andre Rødt-kvinner på. Hvis dette er noe for deg kan du fylle ut dette skjemaet

 

MELD DEG PÅ MØTET
FACEBOOKARRANGEMENT


Nytt tilbud - Rødt på dagtid

«Rødt på dagtid» er tenkt å være et byomfattende initiativ myntet på folk som på grunn av ulike helseproblemer ikke er i jobb (eller jobber deltid), eventuelt er langtidsarbeidsløse. 

Tanken er at vi kan arrangere treff på forskjellige steder i byen, både i sentrum og i ulike bydeler, der vi prater og utveksler erfaringer. Samtidig har vi det hyggelig med eller uten eget håndarbeid, over en kopp kaffe eller andre forfriskninger. Noen ganger kan vi ta for oss et politisk tema, og eventuelt ha en innledning, andre ganger snakker vi bare om løst og fast. Helse- og velferdspolitikk blir selvsagt viktige temaer å ta opp, men vi bør også kunne ta opp helt andre ting som vi er opptatt av.

Er du interessert i å bli med på eller få høre mer om dette initiativet, kan du ta kontakt med Nina Reim (Rødt Gamle Oslo) på e-post: nina.reim@gmail.com, telefon 41237291 eller sende en melding på Messenger.


Rødt Oslos årsmøte 2023

Rødt Oslos årsmøte er 18. - 19. mars på Chateau Neuf. 

På fredag 20. januar ble førsteinnkallinga til årsmøtet sendt ut til alle medlemmer og lag. Den ligger også på Rødt Oslos hjemmeside. 

LES INNKALLINGA


Rødts landsmøte 2023

Rødts landsmøte 2023 er i Stavanger 21. - 23. april

Rødt sentralt har laget en landsmøtedebattside der det vil bli lagt ut diverse nyttige ressurser fram mot landsmøte. Først ut er en video med Mailiss Solheim-Åkerblom og Seher Aydar fra uttalelseskomiteen som diskuterer for og i mot våpenhjelp til Ukraina. 

LANDSMØTEDEBATT


Rødt Oslo på sosiale medier

Vil du diskutere med andre Rødt-folk?

Det finnes en egen Facebookgruppe for Rødt Oslos medlemmer, Rødt Oslos aktivitetsgruppe. Og du følger vel allerede Rødt Oslo på Facebook? Rødt Oslo finnes også på Instagram og Twitter

Rødt kommer til å bruke programmet Slack som kommunikasjonskanal for medlemmer i hele landet i valgkampen. Du kan bli med her

RØDT OSLOS FACEBOOKGRUPPE
RØDTS FRIVILLIGSLACK

Hva skjer framover?


14. februar: Åpent møte med Seher Aydar på Folk 

15. februar: Kvinnepolitisk møte om sexkjøpsloven

28. februar: Helsebrølet

2. mars: Nasjonal likestillingskonferanse

7. mars: Minoritetskvinnekamp i krisetid

8. mars: Den internasjonale kvinnedagen

11. mars: Nasjonal aksjonsdag

18. - 19. mars: Rødt Oslos årsmøte

21. - 23. april: Landsmøte i Rødt
 
Dette er et nyhetsbrev fra Rødt Oslo. Ønsker du å slutte å motta dette nyhetsbrevet? Klikk her. 
Ser denne eposten rar ut?
Les den i nettleser.

Følg Rødt Oslo på Facebook | Følg Rødt Oslo på Instagram

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp