Copy


Rødt Sagenes bydelsliste er klar

To kvinner topper bydelsutvalgslista til Rødt Sagene ved kommunevalget til høsten, melder lokallaget i en pressemelding.

Aud Karin Bjørn som nå sitter i bydelsutvalget (BU) topper lista, og Thea Borkhus Gabrielsen er ny på 2. plass.

I dag har Rødt Sagene to representanter i BU. På 3. og kampplass stiller Esmail Faraji som tidligere har sittet i BU for Rødt Sagene. Den siste som er kumulert på lista på 4. plass, er Kittil Augunnson Aarnes. Disse fire og resten av de 21 på lista ble valgt på nominasjonsmøtet til Rødt Sagene.

– Vi er svært fornøyd med disse 4 på topp, sier Bjørn O. Bjørnsen, leder i nominasjonskomiteen.

– Og vi har flere sterke navn på lista som f.eks Rama Jama, Harald Øyen, Una Husveg, Henning Strøm, Leah Olafsen og Zahra Eggeh Hassan som alle har et nært forhold til bydelen og kjenner den godt.

Rødt Sagene er nå i gang med å lage et valgprogram for bydelen der fellesnevneren vil være å jobbe for et områdeløft med krav om både statlige og kommunale midler, forteller han videre.

– Noe som trengs i dagens forskjells-Norge med strømpriskrise, økte matvarepriser og økte renter. De som særlig sliter nå er minstepensjonister, sjuke og uføre, arbeidsledige og de som bor aleine med små barn, sier Bjørnsen i pressemeldingen.

SE HELE LISTA OG LES SAKA I SAGENE AVIS


Et giftig debattklima

Innlegg fra Rødt gruppeleder Siavash Mobasheri i Dagsavisen

"På lederplass går Dagsavisen hardt ut mot de i Rødt som mener at man ikke bør sende våpen til Ukraina. Vi i Rødt har forståelse for at folk er usikre og kan være uenige med oss. Debatten om det er riktig å sende våpen og i tilfelle hva slags våpen til Ukraina går også internt i partiet fram mot landsmøtet i april. Vi ser nå at et mange i offentligheten innskrenker meningsmangfoldet i utenrikspolitikken ved å karikere og delegitimere mindretallets syn. Det mener vi er dypt problematisk."

LES INNLEGGET


Husk Rødt Oslos arbeidsprogram – forslagsfrist 3. februar


Det endelige forslaget til Rødt Oslos arbeidsprogram ble sendt ut til lagene 9. desember. Nå er det opp til dere i laga å diskutere og komme med endringsforslag.

Programkomiteens følgebrev peker på noen spørsmål og kapitler som det er viktig at så mange som mulig ser på. I tillegg er det viktig at akkurat DU og DITT lag ser på det som er viktigst for dere.

Endringsforslagene skal leveres inn via møteløsningen MyMeet, og lagslederne får informasjon om dette 18. januar. Det vil også være en reserveløsning for å sikre at alle forslag kommer inn.

 

LES MER


Vil du være med på å lage kvinnemøter?

Rødt Oslo har tidligere arrangert månedlige kvinnemøter. Nå ønsker vil oss flere som kan være med på å lage møtene.

Førstkommende møte blir 15. februar, les mer her. 

Vi ønsker å fortsatte med kvinnemøter en kveld i måneden hvor vi kan møtes, spise suppe og diskutere politikk. Tidligere har vi blant annet hatt temaer som abort, samtykkelov, kurdisk og internasjonal kvinnekamp, menns vold mot kvinner, krigsmotstand med kvinneperspektiv mm. Vi søker nå flere kvinner som vil delta i arbeidet med disse møtene, med alt fra suppelaging, kultur, politisk innhold og mobilisering. Dette er en fin måte å bli kjent med andre Rødt-kvinner på. Hvis dette er noe for deg kan du fylle ut dette skjemaet

 

BLI MED


Nytt tilbud - Rødt på dagtid

«Rødt på dagtid» er tenkt å være et byomfattende initiativ myntet på folk som på grunn av ulike helseproblemer ikke er i jobb (eller jobber deltid), eventuelt er langtidsarbeidsløse. 

Tanken er at vi kan arrangere treff på forskjellige steder i byen, både i sentrum og i ulike bydeler, der vi prater og utveksler erfaringer. Samtidig har vi det hyggelig med eller uten eget håndarbeid, over en kopp kaffe eller andre forfriskninger. Noen ganger kan vi ta for oss et politisk tema, og eventuelt ha en innledning, andre ganger snakker vi bare om løst og fast. Helse- og velferdspolitikk blir selvsagt viktige temaer å ta opp, men vi bør også kunne ta opp helt andre ting som vi er opptatt av.

Er du interessert i å bli med på eller få høre mer om dette initiativet, kan du ta kontakt med Nina Reim (Rødt Gamle Oslo) på e-post: nina.reim@gmail.com, telefon 41237291 eller sende en melding på Messenger.

Hva skjer framover?


20. januar: Nancy Fraser: Crisis of Care, Crisis of Climate – Crisis of Cannibal Capitalism

6. februar: Samenes nasjonaldag

15. februar: Kvinnepolitisk møte om sexkjøpsloven

2. mars: Nasjonal likestillingskonferanse

11. mars: Nasjonal aksjonsdag

18. - 19. mars: Rødt Oslos årsmøte

21. - 23. april: Landsmøte i Rødt
 
Dette er et nyhetsbrev fra Rødt Oslo. Ønsker du å slutte å motta dette nyhetsbrevet? Klikk her. 
Ser denne eposten rar ut?
Les den i nettleser.

Følg Rødt Oslo på Facebook | Følg Rødt Oslo på Instagram

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp