Copy

Fakkeltog for fred i Ukraina

Lørdag 17. desember klokka 16.00 er det fakkeltog for fred i Ukraina. Rødt Oslo er tilslutta.
 

Klokken 16:00 på Eidsvolls plass for appeller før vi går i fakkeltog forbi utenriksdepartementet og videre til den russiske ambassaden! 

Paroler:
🕊️ Stopp krigen - Russland ut av Ukraina!
🕊️ Julefred– våpenhvile og forhandlinger nå!
🕊️ Klimasatsing, ikke opprustning!

BLI MED!

Ny valgkampsekretær
Rødt Oslo har ansatt Julie Jørgensen som valgkampsekretær og er godt i gang med forberedelsene til valget i 2023.

-Jeg ser fram til å fronte både prioriterte politikkområder og listekandidater, uttaler vår nyansatte, men erfarne valgkampsekretær.

Julie har tidligere jobba med markedsføring og media, erfaringer som kommer godt med i en valgkamp. Da forrige engasjement som valgkampsekretær var over jobba Julie med smittesporing og pandemihåndtering i bydel Grünerløkka, en jobb som gav henne innblikk både i Oslos befolkning og det kommunale helsevesenet. I mars i år svingte hun seg rundt og kom Rødt Oslo til unnsetning, da vår fylkessekretær ble langtidssykemeldt. Det siste halvåret som fungerende fylkessekretær har Julie stadig blitt bedre kjent med medlemmene og fylkesorganisasjonen.
BLI KJENT MED JULIE

Kutt i lovpålagte tjenester og velferd: – Folkevalgte prioriterer seg sjøl
Det smerter å vite at foreldre med multifunksjonshemmede barn ikke får avlastning, at eldre ikke får sjukehjemsplass når de ikke lenger klarer seg sjøl i heimen, at barnehageunger ikke blir sett og møtt slik de har behov for, at skoleelever med tunge tanker og vanskelige hjemmesituasjoner kommer til lukket dør når de har tatt mot til seg for å oppsøke skolens helsesjukepleier.
 

Det skriver leder i Rødt Oslo, og bydelsutvalgsrepresentant i bydel Grorud, Mari Rise Knutsen i dette innlegget som vi anbefaler deg å lese.
LES INNLEGGET

Evaluering av nominasjonsprosessen

Nominasjonsprosessen i Raudt Oslo er no gjennomført, og vi har vald ei svært sterk liste foran neste års kommunevalg. No er tida inne for å lære av prosessen gjennom evaluering.

Organisasjonshandboka til Raudt seier at "En organisasjon som ikke lærer av sine feil, risikerer å måtte gjøre dem om og om igjen. Og på samme måte kan en organisasjon som ikke lærer av sine suksesser risikere at det blir lenge til neste suksess.", som illustrert ved praksishjulet du ser på illustrasjonen.

Fylkesstyret vil over jul velje ei gruppe som skal samanfatte kva vi har lært av årets nominasjonsarbeid, inkludert både prosess og nominasjonsmøte. Denne gruppa vil ta med innspela frå dokker, og sørge for at vi tar lærdommane med oss vidare.

Dokker som var påmeldt nominasjonsmøtet har allereie fått dette skjemaet tilsendt tidlegare, og vi har fått ganske mange svar, men tar gjerne imot fleire.

DEL DINE INNSPEL HER

Johanna Engen: − Vanskelig å ta imot penger

KAMPEN (VG) I årevis løy hun til vennene sine. Til slutt måtte Johanna Engen innrømme det: – Jeg er fattig.

– Nå er det «vanlige folk» sin tur til å bli fattige. Vi snakker om de «nyfattige». Men vi har hatt fattige i Norge i årevis, sier Engen.

I dette veldig fine intervjuet med VG deler Raudt Oslo-aktivist Johanna Engen korleis det er å vera fattig i Oslo.

LES SAKA

God jul!

Vi i Raudt Oslo ønskjer deg og dine ei riktig god jul!

Vi er tilbake med ny På Steingrunn over nyttår.

Dette er et nyhetsbrev fra Rødt Oslo. Ønsker du å slutte å motta dette nyhetsbrevet? Klikk her. 
Ser denne eposten rar ut?
Les den i nettleser.

Følg Rødt Oslo på Facebook | Følg Rødt Oslo på Instagram

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp