Copy


Årsmøtet i Rødt Oslo er gjennomført!

Det er et offensivt Rødt Oslo som nå gjør seg klare til valgkamp. Årsmøtet 18.-19. mars har valgt klare hovedsaker som Rødt skal kjempe for. Det å få slutt på markedsleie (såkalt gjengs leie) i kommunale boliger er en av toppsakene til partiet.

Årsmøtet vedtok blant annet nytt program og hovedsaker til valgkampen. Jenny Eiksund ble valgt som nye leder av fylkeslaget og fikk med seg et styre bestående av:

Jenny Eiksund (leder)
Jorunn Folkvord (1. nestleder fra 1. august)
Aram Zaheri (2. nestleder)
Fredrik Vaaheim (kasserer)
Miriam Mardan (styremedlem)
Shana Emilie Grut (styremedlem)
Mads Opheim (styremedlem)
Victoria Johanne Opheim Galåen (styremedlem)
Didrik Sten Ingebrigtsen (styremedlem)
Mari Rise Knutsen (styremedlem)
RU-representant (styremedlem)

Idil Ali-Osman (vara)
Sammia Zaeem (vara)
Pål Magnusson (vara)
Rina Wesenberg (vara)

Det jobbes med ferdigstilling av alle dokumenter fra årsmøtet og de vil bli sendt ut så snart de er klare. 

LES PRESSEMELDING


Rødt krever lovlighetskontroll av at Oslo kommune betaler skatteregninga til kjendismilliardær


Et bygg står i veien for nye Skøyen stasjon på Fornebubanen. Byrådet mener at uten denne hårreisende avtalen, så kunne banen blitt flere år forsinka. Derfor har Oslo kommune måttet godta Ringnes' krav om å betale skattegevinsten(!) hans på anslagsvis 53 millioner kroner. Høyresida støtter sjølsagt dette, og bare Rødt var mot i bystyret.

Vi vil nå be Statsforvalteren og Kommunal- og distriktsdepartementet om en lovlighetskontroll av vedtaket.
– Hvis Ringnes nå har åpnet et smutthull i lovverket, kan det koste mange millioner kroner ekstra hver eneste gang kommunen skal skaffe seg tomt til nye skoler, barnehager eller sykehjem. Hvis dette faktisk er lov, vil vi snakke med våre folk på Stortinget om å lukke det hullet en gang for alle. I siste
instans er det velferdstilbudet til kommunens innbyggere dette går ut over. MDGs ansvarlige byråder kunne og burde ha gjort en bedre jobb for kollektivtilbudet for de mange, enn for utekontor for de få, sa Siavash Mobasheri i bystyredebatten.
OM SAKA I NRK
OM SAKA I AVISA OSLO


Rødt Oslos store valgkampaktivistsamling blir søndag 7. mai!

Ta med deg resten av kameratene i lokallaget ditt og meld deg på, for dette blir bra!

Søndag 7. mai arrangerer Rødt Oslo valgkampseminar for alle som vil være aktive i valgkampen.

Rødt Oslo trenger toppskolerte aktivister for å gjøre et historisk valg og doble oppslutningen vår i bystyret! Her vil du møte aktivister og kandidater fra hele byen. Vi vil lære deg alt du trenger å vite om Rødt Oslos hovedsaker og ruster deg med verktøyene du trenger til å overbevise velgere.

Det blir skolering i Rødts politikk og gode tips og triks for å overbevise usikre velgere (og naboen). Du får erfaringer fra valgkampsuksesser, praktiske workshops for å bli bedre velgermagneter, og lynkurs i hvordan svare på vanskelige spørsmål. Du vil kjent med Rødt Oslos planer for valgkampen, og ikke minst møte andre aktivister fra hele byen. 

Sammen skal vi gjennomføre en historisk valgkamp og kjempe mot høyrevinden. Vi håper du har lyst til å komme!

Seminaret finner sted på Røde Kors sitt Konferansesenter (se kart her) fra 10.00 – 17:00. Det blir servert enkel lunsj og store mengder kaffe gjennom dagen.

 

PÅMELDING


Digital forberedelse til landsmøte


Rødt Nordland inviterer til digitale forberedelsesmøter til landsmøtet. 

Til alle kamerater i Rødt som vil lære mer og diskutere politiske saker som skal opp på landsmøtet så vil jeg anbefale dere å melde dere på Rødt Nordlands møteserie på zoom (det fine er at dere kan delta fra sofaen hjemme)

Studieutvalget i Rødt Nordland inviterer til en møteserie på fire møter om imperialisme, NATO, nedrustning og våpen til Ukraina. Møtene er lukket for andre enn medlemmer. Lenke sendes til deg ved påmelding via lenka her.
PÅMELDING


Innføring i Karl Marx' økonomikritikk

Marxistisk senter har lagt ut fire videoer av forelesninger på siden sin, hvor det også ligger en rekke andre ressurser.

De skriver: Marxistisk senter har laget studieheftet Kapital og arbeid. Gjennom fire forelesninger tar Oscar Dybedahl oss gjennom de ulike temaene. Her kan du se alle foredragene og laste ned tilhørende materiell. For de som ønsker å gå mer i dybden har vi laget en supplerende tekstsamling, med tekster fra Grossman, Knolle-Grothusen og Sandleben.

LES SAKA


Bli valgkampaktivist!

Det er nå det gjelder! Rødt ligger an til å gjøre sitt beste valg noensinne i Oslo. Meld deg som valgkampaktivist og bidra.

Målingene peker oppover, men det er valgresultatet som teller. Bli med og bidra til en brakseier!

Meld deg som valgkampaktivist i Rødt Oslo her, så kontakter vi deg om små og store ting du kan hjelpe til med fram til valget. Du avgjør selv hvor mye du vil bidra. Velkommen til en spennende og hyggelig valgkamp!

BLI VALGKAMPAKTIVIST


Nytt tilbud - Rødt på dagtid

«Rødt på dagtid» er tenkt å være et byomfattende initiativ myntet på folk som på grunn av ulike helseproblemer ikke er i jobb (eller jobber deltid), eventuelt er langtidsarbeidsløse. 

Tanken er at vi kan arrangere treff på forskjellige steder i byen, både i sentrum og i ulike bydeler, der vi prater og utveksler erfaringer. Samtidig har vi det hyggelig med eller uten eget håndarbeid, over en kopp kaffe eller andre forfriskninger. Noen ganger kan vi ta for oss et politisk tema, og eventuelt ha en innledning, andre ganger snakker vi bare om løst og fast. Helse- og velferdspolitikk blir selvsagt viktige temaer å ta opp, men vi bør også kunne ta opp helt andre ting som vi er opptatt av.

Er du interessert i å bli med på eller få høre mer om dette initiativet, kan du ta kontakt med Nina Reim (Rødt Gamle Oslo) på e-post: nina.reim@gmail.com, telefon 41237291 eller sende en melding på Messenger.


Rødts landsmøte 2023

Rødts landsmøte 2023 er i Stavanger 21. - 23. april

Rødt sentralt har laget en landsmøtedebattside der det vil bli lagt ut diverse nyttige ressurser fram mot landsmøte. Først ut er en video med Mailiss Solheim-Åkerblom og Seher Aydar fra uttalelseskomiteen som diskuterer for og i mot våpenhjelp til Ukraina. 

LANDSMØTEDEBATT


Rødt Oslo på sosiale medier

Vil du diskutere med andre Rødt-folk?

Det finnes en egen Facebookgruppe for Rødt Oslos medlemmer, Rødt Oslos aktivitetsgruppe. Og du følger vel allerede Rødt Oslo på Facebook? Rødt Oslo finnes også på Instagram og Twitter

Rødt kommer til å bruke programmet Slack som kommunikasjonskanal for medlemmer i hele landet i valgkampen. Du kan bli med her

RØDT OSLOS FACEBOOKGRUPPE
RØDTS FRIVILLIGSLACK

Hva skjer framover?


29. mars: Lagsledersamling

21. - 23. april: Landsmøte i Rødt

1. mai: Arbeidernes internasjonale kampdag

6. mai: Nasjonal aksjonsdag

7. mai: Valgkampaktivistsamling for Rødt Oslo

Rødt Oslos årsplan
Dette er et nyhetsbrev fra Rødt Oslo. Ønsker du å slutte å motta dette nyhetsbrevet? Klikk her. 
Ser denne eposten rar ut?
Les den i nettleser.

Følg Rødt Oslo på Facebook | Følg Rødt Oslo på Instagram

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp