Leef in Verbinding biedt met veel plezier aan:
de vijfde Nieuwsbrief van
Dansklooster - juni 2013
Leef in Verbinding

De Zomer van Dansklooster

Deze zomer bieden we 3 verschillende programma's. We hopen dat er iets voor je bij zit want dansen in de zomer, ja dat is eigenlijk het aller fijnste.... We leggen je uit wat volgens ons bijzonder (aantrekkelijk ;)) is in deze 3 zomerse programma's

1. Swingend Zomerweekend - 3 dagen in Egmond Binnen - 28 tot 30 juni
2. Dancing Voices - 6 dagen in Egmond Binnen - 20 tot 25 juli
3. Theater & Dans - 1 week in de Belgische Ardennen - 3 tot 10 augustus

Tijdens het Swingend Zomerweekend kan iedere danssessie naar buiten worden verplaatst als de zon ons roept. De vrijheid van de dans in het veld is zo fijn dat we die zeker zullen opzoeken. Primeur in dit weekend is dat we op zaterdagmorgen een Balfolk workshop aanbieden. Het wordt gegeven door Balfolk-expert Louise Marius en haar muzikant Wouter Kuyper. Van de 3 programma's is dit de enige waarbij Linda 's ochtends Kundalini Yoga geeft en Coby aanwezig is om massages te geven. 

Dancing Voices is een 6-daagse vakantie voor de dansliefhebber die van zingen houdt. Deze week organiseert Dansklooster in samenwerking met Symphonia. Iedere dag is er 1 dansdagdeel en 1 zangdagdeel. De rest van de dag vul je zelf in. De zee is op loopafstand, je kan in de omgeving heerlijk fietsen en de tuinen rondom nodigen je uit om te gaan liggen met je boek... Vorig jaar al bleek de combinatie zang en dans een succes en dit jaar zijn er nog maar een paar plaatsen beschikbaar...

De meest onvoorspelbare week is de Theater& & Dans week in de Belgische Ardennen. We zijn daar te gast bij Vakantie Anders, zij bieden 8 weken een creatieve vrije camping. Je kan kiezen om je eigen tent mee te brengen of een Tipi te huren. Dansklooster verzorgd verdeeld over vijf ochtenden een Theater & Dans cursus. Alle overige tijd ben je welkom bij workshops die door anderen worden gegeven. Maar je hoeft helemaal niets. 's Avonds is er altijd kampvuur en.... er wordt voor je gekookt. 

Dansichtkaart

Deze week komt de derde dansichtkaart van Dansklooster uit. Het is typisch onze stijl van werken. We kleden graag alles mooi aan en vinden schoonheid belangrijker dan efficiëntie. Toch gaat ergens de schoen wringen als je doorkrijgt dat je werkwijze niet helemaal dat brengt wat je hoopt. De dansichtkaarten worden door wie wij kennen heel positief gewaardeerd. Maar, heeft het ook effect op nieuwe mensen? Dat hebben we nog niet kunnen zien. Daarom is deze derde versie naast mooi ook doelgericht geworden. Hij levert de ontvanger die nog niet eerder bij Dansklooster is geweest een leuke korting op... Dus stuur ze vooral naar vrienden met wij jij een keer een dansje wilt maken. Je kan een pakketje van 5 kaarten gratis bij ons bestellen door een email te sturen met jouw adresgegevens.

Voel het Ritme

We zijn inmiddels zo ver, dat er tradities worden geboren. Eén daarvan is het weekend in september voor mensen met en zonder een auditieve handicap. We noemen dit weekend: Voel het Ritme. Vorig jaar is dit begonnen omdat Jacob Jan Voerman ons niet losliet. Hij wilde heel graag dat we een dansweekend zouden aanbieden voor mensen met een auditieve handicap. Hij heeft zelf een kunstoor en hoort daardoor heel anders, genieten van muziek lukt niet meer. Terwijl het verlangen naar dansen er wel is. Nou, dat hebben we geweten. In samenwerking met de band Lijfmuziek en met Amara's Djembee's hebben we de muziek kunnen voelen. Bijzonder was dat mensen met een auditieve handicap, zich niet gehandicapt voelden en dat mensen zonder een handicap zich niet anders behandeld voelden. Het draaide om het contact door de dans en die taal spreken we allemaal. 
Copyright © 2013 Dansklooster, All rights reserved.

De volgende nieuwsbrief ontvang je begin september.

Email Marketing Powered by Mailchimp