Leef in Verbinding biedt met veel plezier aan:
de vierde Nieuwsbrief van
Dansklooster - april 2013
Leef in Verbinding

Pionier Successen 

In de afgelopen maand hebben we twee bijzondere dansweekenden meegemaakt. Twee maal pionieren met succes. Het weekend van 23-24 maart; ons eerste dansweekend voor deelnemers met en zonder een verstandelijke handicap. 15 mensen hebben in dit weekend ervaren dat het mogelijk is om nauwelijks verschil te ervaren. Samen te dansen, stil te zijn, te eten, theater te spelen, muziek te maken... Ontwapenende momenten waren er tijdens de Djembe workshop waar we allemaal ontzettend moesten lachen om hoe lastig het was om ritme te houden en hoe anderen hun oerdans dansten op de tromslag. Ook de dansmeditatie was memorabel met na afloop een woordenregen over hoe het weekend door iedereen werd ervaren. We gaan dit aanbod jaarlijks in het voorjaar laten terugkomen.

Een tweede pionier succes was de
Dans-Meditatie dag op 6 april in Sittard, in het mooie Mariapark. We wisten dat we naar iets moois gingen. Maar nu weten we één ding zeker... dit is de mooiste danslocatie die we kennen! De mozaïekvloer is verwarmd en perfect van structuur en de wanden zijn van kleurrijk glas-in-lood. De mogelijkheid om op het binnenpleintje even naar buiten te gaan en in de zon (of regen) te staan. Dus hebben we besloten dat het een terugkerend onderdeel wordt. Voortaan met een overnachting in het klooster van de Karmelietessen, op 10 minuten loopafstand van Mariapark. We hebben het weekend van 26 & 27 oktober 2013 gereserveerd en het weekend van 5 & 6 april 2014.

Pinksteren


We voorspellen dat de Pinkster Dansdagen van 17 tot 20 mei, het hoogtepunt worden van ons dans-voorjaar. Misschien wat voorbarig?
Wij kijken er in ieder geval naar uit.
Dat komt door de
mooie samenwerkingen.
We ontvangen opnieuw Lijfmuziek en voor de eerste keer gaat Digna een Biodanza les verzorgen. De basis is vertrouwd deze dagen, Linda geeft de Kundalini Yoga en Coby is de Bodyworker die naar behoefte de lijven masseert. Pinksteren vieren we deze dagen met vurige dansen, zachte stilte en pure natuur. Je kunt komen vanaf 1 dagdeel tot 3 dagen.

Samenwerking

Voor degenen die ons kennen is het bekend dat wij in ieder programma minstens één muzikant of dansdocent uitnodigen.
Waar wij van genieten is dat dit ons mooie contacten opleverd. Onlangs hebben we voor het eerst samengewerkt met Dymphi Adriaanse.  Ze zingt vanuit intuïtieve klanken en begeleidt zichzelf op haar afrikaanse harp. Ook geeft ze stemexpressie. Dan danst je lijf van binnenuit.
In juni komt er weer iets nieuws op ons af; Balfolk. Een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese dansen. Er worden koppeldansen gespeeld maar ook groepsdansen. De basis van de dansen is eenvoudig waardoor je al heel snel lekker mee kan doen. Mathilda gaat leren Trekzak spelen, wie weet is ze op tijd klaar om in juni de dans muzikaal te ondersteunen...
Copyright © 2013 Dansklooster, All rights reserved.