Leef in Verbinding biedt je met veel plezier aan:
de nieuwsbrief over de Herfst-Dansen van 2016

De rijke metaforen van de Herfst

Afgelopen week is de Herfst begonnen. De Zomer wandelt nog een stukje met haar mee. Dat begrijpen we heel goed, want de Herfst is zo'n mooi seizoen, wie wil daar nu niet iets van meekrijgen. We wensen je toe dat jij deze Herfst minstens één uitgebreide wandeling mag maken in een kleurrijk loofbos. En als je er toch bent... doe dan de 8-meditatie. Dat is de Dansklooster-wandel-dans-in-aandacht-meditatie (veel van jullie kennen 'm al) Je telt in gedachten op je eigen (wisselende) tempo steeds tot 8. Een set duurt  4 x 8 tellen en je kan zoveel sets achter elkaar plaatsen als je wilt.
- 8 tellen : vooruit wandelen (ruiken)
- 8 tellen : op je plek 360-graden ronddraaien (kijken)
- 8 tellen : vooruit dansen (voelen)
- 8 tellen : op je plek stilstaan met je ogen dicht (horen)


In Oktober / November / December hebben we een bijzondere serie retraite-weekenden. Alle 3 de herfst-retraites vinden in een Klooster plaats. We zijn achtereenvolgens in het Dominicanenklooster in Huissen / Liobaklooster in Egmond / Samaya in Werkhoven
We dansen altijd in harmonie met de seizoenen, dus de metaforen die we je in dans aanreiken gaan over deze vragen (die je jezelf ook kan stellen in dat kleurrijke loofbos)
- Waar ben je dankbaar voor?
- Welke kleuren wil je laten zien?
- Wat mag je loslaten?
- Wat gebeurt er als je naar binnen keert?

Dans & Natuur

Dit jaar hebben we de Dans & Natuur Zaterdagen op Landgoed Stoutenburg geïntroduceerd. Inmiddels zijn we al bij de laatste in serie aangekomen. Drie seizoenen hebben we er al gedanst. En nu is ten slotte de Herfst aan de beurt, daar kijken we nu al naar uit op deze schitterende plek!
Je bent van harte welkom, ook als het je eerste seizoen op Stoutenburg wordt. We hopen volgend jaar opnieuw deze mooie 4-luik aan te bieden op deze fijne centrale plek in het land. Deze laatste dans vindt plaats op 29 oktober* van 10.00 tot 17.00 uur.

Impact van groter...

Met Dansklooster werken we altijd bewust in kleine groepen. Die intimiteit vinden we mooi en waardevol. Maar er is nog zoveel meer moois... en daarom hebben we een nieuw aanbod. Iedere 3e zaterdag van de maand in Alkmaar bieden we Ecstatic Dance. Voel de danskracht van de grote groep, van de lange dansreis, de hoge intensiteit van de muziek. Een nieuwe ervaring!
Copyright © 2016 Dansklooster, All rights reserved.

De volgende nieuwsbrief ontvang je eind november.

 
Email Marketing Powered by Mailchimp