Copy
Focus op Vrouwen is de nieuwsbrief van het themateam Vrouwenrechten - Amnesty International Vlaanderen vzw
Focus op Vrouwen
Beste Amnesty-supporter,

Vorige week lanceerde Amnesty International een nieuwe actie tegen verkrachting in België. Daarmee roepen we de toekomstige federale en regionale overheden om de strijd tegen verkrachting serieus te nemen.

De federale overheid lanceerde op 14 februari 2014 een nieuwe website hulpnaverkrachting.be om slachtoffers van verkrachting over te halen klacht in te dienen. Een positieve stap vindt Amnesty, maar er is meer nodig. Want momenteel worden de slachtoffers nog altijd geconfronteerd met heel wat problemen, zowel bij politie, justitie als bij de medische en psychosociale opvang. Ook inzake preventie en sensibilisering kan er nog veel gebeuren.

Verkrachting is zo’n ernstig misdrijf en heeft zo’n ingrijpende gevolgen voor het slachtoffer dat er een doortastende, effectieve en gecoördineerde actie nodig is op de verschillende beleidsniveaus. Daarom moet de strijd tegen verkrachting bovenaan de politieke agenda komen.

Lees meer over onze actie op onze website.
De impact van het leven als vluchteling op Syrische vrouwen
 

De impact van het leven als vluchteling op Syrische vrouwen

Het leven in een vluchtelingenkamp schudt de verhouding tussen mannen en vrouwen binnen de Syrische cultuur door elkaar.

Lees meer op onze website
Vrouwenrechten in 2013
 

Vrouwenrechten in 2013

2014 is alweer twee maanden oud. Hoog tijd dus voor een aantal opmerkelijke vrouwenrechten-momenten uit 2013.

Bekijk het overzicht op onze website