Copy
Rusland: decriminaliseren huiselijk geweld is crimineel

Rusland: decriminaliseren huiselijk geweld is crimineel


Aan het begin van de twintigste eeuw ontpopte de nieuwe Russische socialistische staat zich als een van de voortrekkers inzake vrouwenrechten. Later veranderde die vrouwvriendelijke toon meermaals en werden vooruitstrevende wetten teruggeschroefd.

Ook vandaag zien we hoe Rusland vrouwenrechten wil inperken. In februari werd in Rusland een nieuwe wet ondertekend die huiselijk geweld gedeeltelijk legaliseert. De nieuwe wet is een aanslag op de veiligheid van vrouwen en geeft een verkeerd signaal in een land waar elke veertig minuten een vrouw aan huiselijk geweld sterft. Lees meer »»
Nieuws en acties

Bescherm de vrijheid van meningsuiting in Maleisië: 1 jaar cel voor filmvertoning


Voor het vertonen van een film werd mensenrechtenverdediger Lena Hendry tot 1 jaar cel veroordeeld of het betalen van een hoge boete. Vraag aan de Maleisische overheid alle beschuldigingen tegen Lena te laten vallen en de vrijheid van meningsuiting te respecteren. Kom in actie »»

'She decides': haar lichaam, haar rechten


'She decides' is een internationale conferentie en een crowdfundingplatform.  Het initiatief zoekt financiële en politieke steun voor seksuele gezondheid en familieplanning wereldwijd. Aanleiding? Donald Trump die de Global Gag Rule terug wil invoeren. Lees meer »»

Seksueel geweld tegen mannen in conflicten: tijd om de stilte te doorbreken


Ongeveer 1 op de 5 mannen ervaart partnergeweld, maar vermoedelijk ligt het cijfer nog hoger. Toch blijft dit probleem vaak onbesproken. Ook bij seksueel geweld tijdens conflicten wordt amper gesproken over mannelijke slachtoffers. Lees meer »»

Kalender Genderteam - Mei


Een overzicht van seminaries, manifestaties, ... rond gender in mei. Lees meer »»
Facebook
Twitter
Instagram
www.aivl.be
E-mail
Amnesty International Vlaanderen
Nieuwsbrief van het themateam Gender en Mensenrechten
bij Amnesty International Vlaanderen
Bekijk deze e-mail online
Uitschrijven | Gegevens aanpassen