Copy
A clevelandi Bocskai Rádió hírlevele. Kérjük hallgassa vasárnaponként du. 2 és 5 óra között a 88.7 FM csatornán vagy az interneten. Részletes információk a www.BocskaiRadio.org-on. --- Nem látszik jól a hírlevel? Olvassa böngészőben.

2020.02.23.-i műsorunkból

Adományok 2020-ra [ RADIOTHON ONLINE FORM ]


Molnár Zsolt

2020. 02. 15.

Radiothon adománygyűjtési útmutató


Molnár Zsolt

2020. 02. 15.

Ő lehet az USA új hírszerzési vezetője

Telefonon tárgyalt Donald Tumppal Orbán Viktor

Budapesten találkoznak a diaszpóra pedagógusai

Püspökké szentelték Kovács Gergelyt

Soha ennyi közös építkezés nem zajlott egy időben Magyarország és Szlovákia között

Marton Máriusz

Baptista gyülekezet 2020. február 16-i adása

Nagy László: József Attila!

659. honismereti rejtvényjáték – 2020.02.23.

Cserkész Rádió / TV – 2020. február 2-i adása

Lacikrumpli ahogy én készítem

A testmozgás 20 bizonyított előnye

Apróhirdetések

Hirdessen Ön is a Bocskai Rádió weboldalán

Apróhirdetéseket fogadunk a studio@bocskairadio.org címen. Clevelandi nonprofit szervezeteknek és templomoknak ingyenes, mindenki más számára $10. Cégek számára reklám felületet is biztosítunk érdeklődni az előbbi email címen. 

Eseménynaptár

2020. február 23-án.

Idén február 16-án és 23-án kerül sor a Bocskai Rádió 2020. évi adománygyűjtő akciójára, amely nem más, mint a RADIOTHON. Mindazok, akik szeretnének bennünket támogatni, e két vasárnap délután az élő adásunk alatt megtehetik. A Radiothon ideje alatt összegyűjtött támogatás a John Caroll Egyetemnek nyújt segítséget a rádió zökkenőmentes működéséhez. Mint tudják, az egyetem ad helyet a Bocskai Rádió adásának, amihez minden évben egyszer szükség van az önök nagylelkű támogatására. Ne feledjék tehát, február 16-án és 23-án várjuk telefonos felajánlásaikat az élő adások alatt, valamint hét közben a Bocskai Rádió weboldalán. Számítunk támogatásukra, és köszönjük szépen!
 

ADOMÁNYOK 2020-RA [ RADIOTHON ONLINE FORM ]

RADIOTHON ADOMÁNYGYŰJTÉSI ÚTMUTATÓ

2020. március 1.

A Clevelandi Magyar Bethánia Baptista Gyülekezet szeretettel hívja a kedves érdeklődőket a következő magyar nyelvű dicsőítő alkalomra amelyre 2020. március 1-én, vasárnap este 5 órától kerül sor. A dicsőítő szolgálat alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak.  Ha bővebb információra lenne szükségük, kérjük, keressék Deák Zsolt lelkipásztort: Tel: 440-263-8916 E-mail: zsolt_deak@yahoo.com Legyen Ön is részese egy ökumenikus zenés áhítatnak!

2020. március 6-8.

A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Austin, Texasba 2020. március 6-8-ig tartandó Kalotaszegi (Mérai) középhaladó néptánc-oktatására! Erre az alkalomra a Kalotaszegi Legénytársulat tagja, Varga Zoltán érkezik párjával táncot tanítani és a 6 tagú Tarsoly Banda húzza majd a talpalávalót! Ezt megelőzően március 5-én énektanulásra is lehet jelentkezni.  Március 7-én egy koncertre és azt követően hajnalig tartó táncházra is sor kerül! Jelentkezni a vercsaj13@gmail.com email címen lehet!

2020. március 7.

Március 7-én, déli 12 és délután 3 óra között csirkepaprikás ebédre  várja az érdeklődőket a Nyugat Oldali Magyar Református Templom. Az ételt  a helyszínen lehet fogyasztani vagy el is lehet vinni. A csirkepaprikás nokedlivel rendelhető. Ezen kívül tetszés szerint választható: töltött káposzta, húsleves és palacsinta. Előrendelés a (216) 476-3736-os telefonszámon lehetséges.

2020. március 8.

A Nyugat Oldali Magyar Református Templom sok szeretettel hívja híveit, a március 8-án vasárnap reggel 9:30 perctől tartandó Nagyböjt-i Ünnepi Istentiszteletre. A húsvét előtti időszak, lelki szemmel nézve a befelé fordulásról és a megbánásról szól. Ez alkalommal lehetőség van Úrvacsora vételre is. A szertartás magyar nyelven lesz megtartva.

2020. március 8.

Március 8-án, a vasárnap déli Istentiszteletet követően, 12:30 - kor a Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Egyház a mára már hagyományossá vált éves közgyűlését tartja. Az összejövetel keretén belül a tisztviselők beszámolnak eddigi tevékenységükről, illetve megvitatásra kerülnek az egyház magyar jellegű programjai és éves tervei. Minden ez ügyben érdekelt személyt sok szeretettel várnak!

2020. március 14.

A Clevelandi Magyar Múzeum újabb előadást szervez melynek címe “Ünnepeljük együtt Lehár Ferencet”. Az eseményre március 14-én déli 2 órakor kerül sor. A múzeum vendége ez alkalommal Lázár Andrea a Kapossy Magyar Rádió adás munkatársa. Az összejövetel angol nyelven zajlik. Az előadás előtt és után megtekinthető a legújabb kiállítás is amelynek tematikája a magyar képzőművészet és népművészet. Legyen Ön is részese ennek az érdekes előadásnak, mindenkit szeretettel várnak!

2020. március 15-én.

Március 15-én, vasárnap délután 2 órától az Egyesült Magyar Egyletek sok szeretettel hívja Cleveland magyarságát március 15-ei ünnepi megemlékezésére. A rendezvénynek ez alkalommal a kelet oldali, Első Magyar Református Templom ad otthont. Az ünnepség díszvendége Dr. Bencsik Zita, nagykövet, Magyarország chicagói főkonzulja lesz.  Ünnepi szónoklatot mond Szigeti Tamás, történész a New York University doktorandusza. Program vezető Bocskai Szabó Éva a Bocskai Rádió munkatársa. Dr. Szentkirályi Endre, az Egyesült Magyar Egyletek elnöke, az esemény főszervezője hív mindenkit a közös emlékezésre a nemzeti ünnep alkalmából. A program az ünnepi hangulatot hivatott erősíteni: szavalatokkal, énekkel, néptánccal, gyerek előadásokkal. Emlékezzünk együtt 1848 hőseire!

2020. március 22-én.

A Magyar Evangélikus Egyház a szokásos tavaszi ebédre hívja Önöket. Az időpont március 22. 12:30. A menü a következő lesz: tyúkhúsleves, petrezselymes-krumpli, egybesült töltött fasírt, tavaszi zöldség köret és sütemény. A rendezvény ideje alatt ingyenes viz-üdítő bár áll a kedves vendégek rendelkezésére. Az ebéd alatt és után magyar nóta dalok és régi magyar táncdalok lesznek vetítve, hogy ezáltal is jobb hangulatot teremtsenek a közös együttlétnek. Jelentkezni a következő telefonszámokon lehet  216-213-8414 vagy 216-633-1692.

2020. március 22-én.

A Walton Hills-i Első Magyar Református Egyház március 22-én, vasárnap 12:30 órai kezdettel tombolával egybekötött ebédet szervez. A menü: töltött káposzta, krumpli püré, sütemény és kávé. Előzetes asztalfoglalás szükséges, melyet megtehetnek március 17-ig a az egyházunk hivatalánál a 440-786-7272-es telefonszámon. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

2020. március 22-én.

A Szent Imre Katolikus Templom sok szeretettel hívja a kedves híveit a március 22-én, vasárnap a szentmise után tartandó “Vadász ebédre”. A menü a következő lesz: Vadas előételek, babgulyásleves, vadas őz hús vadrizs és zöldség körítéssel, desszertként Rigó Jancsi sütemény, valamint páronként egy üveg vörös vagy fehér bor.  Aki részt szeretne venni ezen az eseményen, kérik jelentkezzen helyfoglalásért március 18-ig Mészáros Máriánál a 440-331-0391-es vagy Zsula Marikánál a 216-676-5863-as telefonszámon.

Hirdetések

A Kanadai/Amerikai Magyarság elismerten a legnagyobb példányszámú 12 oldalas hetilap, amely 1949 óta szolgálja a Magyarországon kívülre szakadt magyarságot. Közismertebb neve a Kékújság, és minden alkalommal sok ezer olvasóhoz jut el. A lap ma is, akárcsak a múltban, a legfrissebb magyarországi és nemzetközi híreket közvetíti politikai nézetektől függetlenül. Előfizetése egy évre 75.-, fél évre 40.-. Rendelje meg ön is a közkedvelt, információkban gazdag, szórakoztató sajtóorgánumot a 416-656-8361-es számon vagy az info@kanadaimagyarsag.ca címen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2020 Bocskai Rádió, All rights reserved. Minden jog fenntartva.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

leiratkozom - nem kívánom többet kapni ezt a levelet     hírlevél beállítások 

Email Marketing Powered by Mailchimp