Copy
A clevelandi Bocskai Rádió hírlevele. Kérjük hallgassa vasárnaponként du. 2 és 5 óra között a 88.7 FM csatornán vagy az interneten. Részletes információk a www.BocskaiRadio.org-on. --- Nem látszik jól a hírlevel? Olvassa böngészőben.

2020.02.02.-i műsorunkból

Felhívás és felvételi tájékoztató a diaszpórában élő magyar fiataloknak induló új képzésről


Bocskai Rádió

2020. 02. 01.

Chicagó Gála Bál 1. rész


Szabó Éva

2020. 02. 01.

A clevelandi Egyesült Magyar Egyletek választói közgyűlése


Bocskai Rádió

2020. 02. 01.

A magyar kultúra napján Demény Péter, erdélyi íróval, költővel beszélgettünk


Szabó Éva

2020. 01. 25.

Egészségügyi vészhelyzetet hirdettek az Egyesült Államokban

Böjte Csaba és Orbán Viktor is Év embere Amerikában

A magyarok támogatása a Kárpát-medence fejlődését segíti

Elhunyt Andorai Péter, a nemzet színésze

Ismerjük meg a Kárpát-medencét!

Ismét meghirdették a középiskolások részére a Stádium-díjat

Marton Máriusz

Református felekezet 2020. február 2-i adása

József Attila: Ime, hát megleltem hazámat

656. honismereti rejtvényjáték – 2020.02.02.

Cserkész Rádió / TV – 2020. február 2-i adása

Szalontüdő – göcseji verzió

Hivatalosan is gyógyító eszköz lett a zene

Apróhirdetések

Hirdessen Ön is a Bocskai Rádió weboldalán

Apróhirdetéseket fogadunk a studio@bocskairadio.org címen. Clevelandi nonprofit szervezeteknek és templomoknak ingyenes, mindenki más számára $10. Cégek számára reklám felületet is biztosítunk érdeklődni az előbbi email címen. 

Eseménynaptár

2020. január 30-ig.

Farsangi Fánkot készítenek a Szent Imre Egyházközség asszonyai a templom javára. Egy tucat, vagyis 12 darab, 12. dollár.  Rendeléseikkel január 30-ig hívják következő hölgyek egyikét: Zsula Marikát a 216-676-5863 vagy Mészáros Máriát a 440-331-0391 számokon. A kész fánkokat fel lehet venni február 2-án, vasárnap, a Szent Imre templom konyháján Mise után. Ugyanakkor „Farsangi Fánk uzsonnára” hívnak szeretettel mindenkit az 1 órás szentmise után a Szent Imre templom dísztermébe. Az uzsonna adomány 4. dollár.

Az Úr hangja

2020. január 26-án.

BOCSKAI FILMKLUB

A Bocskai Filmklub következő eseménye február 2-án lesz, este 6 órától. Figyelem, filmcsere történt! Technikai okok miatt az Apró mesék film vetítését egy későbbi időpontra halasztottuk.

Február 2-án a Bocskai Filmklub bemutatja Az Úr hangja című játékfilmet, amelyet Magyarországon és Kanadában forgattak.

A Stanislaw Lem regénye alapján készült film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. A film főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter (Polgár Csaba), egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. 

A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

A 108 perces dráma, játékfilm vetítésére a John Carroll Egyetem, szuper audio-vizuális termében kerül sor, az Administration Bulding AD226-os szám alatt, a csonka torony melletti épületben. A film magyar nyelvű, angol felirattal!!

2020. február 6 és 20-án.

A Clevelandi Táncház február 6-án és 20.-án lesz megtartva a jövő hónapban. Mindkét este 7 órai kezdéssel. Mindenkit nagy szeretettel várnak a Cserkészházba, ahol Balássyné Béres Anikó és Pigniczky Bendegúz vezetésével néptánc oktatást tartanak. Kérik, hogy kényelmes lábbeliben érkezzenek a táncosok, de ne tornacipőben, és a hölgyek lehetőség szerint pörgős szoknyát viseljenek. A jókedv elengedhetetlen kelléke az estnek. A program ingyenes, adományt szívesen fogadnak. Hívják barátaikat ismerőseiket, az esemény a Clevelandi Táncház weboldalon is elérhető és természetesen megosztható.

2020. február 7-én.

Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a havonta megrendezendő magyar nyelvű dicsőítő alkalomra. Az első alkalom az Első Magyar Református Egyháznál lesz megtartva 2020. február 7-én, péntek este 7 órától. A dicsőítő szolgálat alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak. A templom címe (First Hungarian Reformed Church) 14530 Alexander Road, Walton Hills, OH 44146. További információt a 440-786-7272.

Dicsőítő est

2020. február 8-án.

A Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Egyházközség tagjai szeretettel hívnak és várnak mindenkit a 2020. február 8-án este 6 órától rendezett hagyományos “Álarcos Farsangi Mulatságra”! A menü a következő lesz: zöldborsó leves, túrós csusza marhapörkölttel és sütemény. Töltsünk el együtt, egy nagyszerű estét a magyar hagyományok jegyében!

2020. február 8-án.

A Clevelandi Magyar Múzeum újabb rendhagyó előadást szervez február 8-án, szombaton déli 2 órától. Ez alkalommal a téma: “Magyar Szerelmes Versek”. Meghívott vendég Dr. Pereszlényi Pintér Márta a John Carroll Egyetem, klasszikus - modern nyelvek és kulturális szak professzorasszonya. Az előadás előtt és után a legújabb kiállítás is megtekinthető melynek címe ”Képzőművészet és Népművészet”. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

2020. február 9-én.

Február 9-én a Szent Imre Katolikus Templom szervezésében Farsangi Disznótoros Mulatság lesz. Az ebéd menüje: hagyományosan gazdag húsleves, disznótoros sült, hurka, kolbász, párolt sonkás csülök és káposzta, petrezselymes burgonya. Desszert, farsangi hájas tészta. A jó zenét a Harmónia Zenekar szolgáltatja. Ez alkalommal a cserkész Regösök felelevenítik a farsangot búcsúztató Bőgőtemetés hagyományait. Mindenkit sok szeretettel várnak!

2020. február 16-án.

2020. február 16-án déli 11:30 -kor ünnepi istentiszteletet szervez a Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Egyház. A szertartás témája a házasság szentségével lesz összekötve. Ez alkalommal az Úr igéje által megáldják a házaspárokat. Az ünnepi ige a következő lesz: 1. Mózes  2:18 ″És mondá az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek neki segítő társat, hozzá illőt” A szertartás után az egybegyűlteket ünnepi ebédre hívják. Az egyház ez alkalommal is sok szeretettel várja a híveket!

2020. február 16-án.

A Walton Hills-i Első Magyar Református Egyház február 16-án, vasárnap 12:30 órai kezdettel tombolával egybekötött ebédet szervez. A menü: rántott hús, káposztás tészta, sütemény és kávé. Előzetes asztalfoglalás szükséges, melyet megtehetnek a fhrcwh@gmail.com e-mail címen vagy az egyházunk hivatalánál a 440-786-7272-es telefonszámon. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

2020. február 23-án.

A Cserkész Barátok Köre és a clevelandi cserkészcsapatok szeretettel hívják Önt és kedves családját hagyományos ebédjükre amelyre 2020. február 23-án, 12:30-kor a Szt. Imre templom nagytermében kerül sor. A menü a következőképpen alakul: Májgombócleves Erzsi néni módra, alföldi töltött karaj, paprikás krumplipüré, vöröskáposzta, somlói galuska, kávé. Sör, bor, üdítők az est folyamán vásárolhatók. Ebéd jegyért és asztalfoglalásért hívhatják: Globits Zsuzsit du.1-től 6-ig, 440-777-4677 vagy Peller Ildikót este 6-tól 9-ig 440-892-9860 telefonszámokon. Kérjük jelenlétükkel támogassák cserkészeinket!

Cserkészebéd 2020

2020. március 6-8.

A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Austin, Texasba 2020. március 6-8-ig tartandó Kalotaszegi (Mérai) középhaladó néptánc-oktatására! Erre az alkalomra a Kalotaszegi Legénytársulat tagja, Varga Zoltán érkezik párjával táncot tanítani és a 6 tagú Tarsoly Banda húzza majd a talpalávalót! Ezt megelőzően március 5-én énektanulásra is lehet jelentkezni.  Március 7-én egy koncertre és azt követően hajnalig tartó táncházra is sor kerül! Jelentkezni a vercsaj13@gmail.com email címen lehet!

Hirdetések

A Kanadai/Amerikai Magyarság elismerten a legnagyobb példányszámú 12 oldalas hetilap, amely 1949 óta szolgálja a Magyarországon kívülre szakadt magyarságot. Közismertebb neve a Kékújság, és minden alkalommal sok ezer olvasóhoz jut el. A lap ma is, akárcsak a múltban, a legfrissebb magyarországi és nemzetközi híreket közvetíti politikai nézetektől függetlenül. Előfizetése egy évre 75.-, fél évre 40.-. Rendelje meg ön is a közkedvelt, információkban gazdag, szórakoztató sajtóorgánumot a 416-656-8361-es számon vagy az info@kanadaimagyarsag.ca címen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2020 Bocskai Rádió, All rights reserved. Minden jog fenntartva.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

leiratkozom - nem kívánom többet kapni ezt a levelet     hírlevél beállítások 

Email Marketing Powered by Mailchimp