Copy
A clevelandi Bocskai Rádió hírlevele. Kérjük hallgassa vasárnaponként du. 2 és 5 óra között a 88.7 FM csatornán vagy az interneten. Részletes információk a www.BocskaiRadio.org-on. --- Nem látszik jól a hírlevel? Olvassa böngészőben.

2020.01.19.-i műsorunkból

BÚÉK Bocskai Filmklub – Vígjátékkal kezdett újév Clevelandben


Szabó Éva

2020. 01. 18.

Újévre operát ajándékba


Szabó Éva

2020. 01. 11.

Reménykedve indul az új évnek a Miami Magyar Egyház


Szabó Éva

2020. 01. 11.

A Bocskai Rádió 2019-es évértékelője


Molnár Zsolt

2020. 01. 05.

Az USA szerint Magyarország vezet családpolitikában

Megkezdődött az elnök elleni vádemelési eljárás a szenátusban

Már készülnek a tél végére a mohácsi busójárók

A kormány nemcsak beszél, tesz is a klímavédelemért

Fúzióra készül az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt

Bukaresti fiókokban fektetik a székelyföldi címereket

Marton Máriusz

A Hetednapi Adventista Gyülekezet 2020. január 12-i adása

Radnóti Miklós: Sem emlék, sem varázslat

654. honismereti rejtvényjáték – 2020.01.19.

Cserkész Rádió / TV – 2020. január 5-i adása

Baconszeletekbe göngyölt töltött csirkemell

Az állattartás meglepő hatása

Apróhirdetések

Hirdessen Ön is a Bocskai Rádió weboldalán

Apróhirdetéseket fogadunk a studio@bocskairadio.org címen. Clevelandi nonprofit szervezeteknek és templomoknak ingyenes, mindenki más számára $10. Cégek számára reklám felületet is biztosítunk érdeklődni az előbbi email címen. 

Eseménynaptár

2020. január 25-én.

A chicagói Gála Bál az Egyesült Államok közép-régiójának egyik legkiemelkedőbb eseménye, január 25-én este 6 órától kerül megrendezésre a Chicagói Magyar Klub szervezésében. A rendezvény a Concorde Banquets Hall és Konferencia Központban várja a szórakozni vágyókat. A bál tiszteletbeli meghívott vendége Lauer Rice Andrea az Amerikai Magyar Koalíció és Diaszpóra Tanács elnöke, valamint a bál fővédnöke Dr. Bencsik Zita Magyarország chicagói főkonzulja. Színpadra lép a chicagói Borozda Néptánc Együttes,  a jókedvhez és a hangulathoz a talpalávalót a budapesti HTM Band biztosítja. A tombola főnyereménye 4 db. Chicago-Budapest repülőjegy. Jelentkezni és bővebb információt kérni a chicagói Gála Bálról Stétz Andreánál lehet a andreastetz@hotmail.com címen. Részvételi szándékukat kérik január 17-ig jelezzék!

Jegyvásárlás: https://www.hungarianclubofchicago.com/product/gala-ball/

chicagói Gála Bál

2020. január 23-án.

Az Egyesült Magyar Egyletek évi közgyűlésére 2020. január 23-án, csütörtökön kerül sor a Szent Imre templomnál a Cserkészházban. A regisztráció 18:30 órától, a találkozó 7 órától kezdődik. Zord időjárás esetén elhalasztják az ülést egy héttel későbbre, vagyis január 30-án. csütörtökre. Az Egyesült Magyar Egyletek minden tagja két szavazó személy által képviselheti egyesületét vagy egyházát. További kérdéseikkel forduljanak Szentkirályi Endréhez az EME elnökéhez a president@hungariancleveland.org email címen.

2020. január 23-án.

Január 23-án, csütörtökön este 7 órakor, mindenkit nagy szeretettel várnak a felnőtt táncházba, a Cserkészházba ahol Balássyné Béres Anikó és Pigniczky Bendegúz vezetésével néptánc oktatást tartanak. Kérik, hogy kényelmes lábbeliben érkezzenek a táncosok, de ne tornacipőben, és a hölgyek lehetőség szerint pörgős szoknyát viseljenek. A program ingyenes, adományt szívesen fogadnak. Hívják barátaikat ismerőseiket, az esemény a Clevelandi Táncház weboldalon is elérhető.

2020. január 26-án.

A Walton Hills-i Első Magyar Református Egyház január 26-án, vasárnap délután 12:30 órai kezdettel disznótoros ebédet szervez. Menü: kolbász, hurka, töltött káposzta krumplipürével, sütemény és kávé. Előzetes asztalfoglalásaikat megtehetik a fhrcwh@gmail.com e-mail címen vagy az egyház hivatalánál a 440-786-7272-es telefonszámon. Üzeneteket magyarul és angolul is hagyhatnak. Mindenkit szeretettel várnak!

Az Úr hangja

2020. január 26-án.

BOCSKAI FILMKLUB

A Bocskai Filmklub következő eseménye február 2-án lesz, este 6 órától. Figyelem, filmcsere történt! Technikai okok miatt az Apró mesék film vetítését egy későbbi időpontra halasztottuk.

Február 2-án a Bocskai Filmklub bemutatja Az Úr hangja című játékfilmet, amelyet Magyarországon és Kanadában forgattak.

A Stanislaw Lem regénye alapján készült film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. A film főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter (Polgár Csaba), egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. 

A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

A 108 perces dráma, játékfilm vetítésére a John Carroll Egyetem, szuper audio-vizuális termében kerül sor, az Administration Bulding AD226-os szám alatt, a csonka torony melletti épületben. A film magyar nyelvű, angol felirattal!!

2020. február 7-én.

Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a havonta megrendezendő magyar nyelvű dicsőítő alkalomra. Az első alkalom az Első Magyar Református Egyháznál lesz megtartva 2020. február 7-én, péntek este 7 órától. A dicsőítő szolgálat alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak. A templom címe (First Hungarian Reformed Church) 14530 Alexander Road, Walton Hills, OH 44146. További információt a 440-786-7272.

Dicsőítő est

Hirdetések

A Kanadai/Amerikai Magyarság elismerten a legnagyobb példányszámú 12 oldalas hetilap, amely 1949 óta szolgálja a Magyarországon kívülre szakadt magyarságot. Közismertebb neve a Kékújság, és minden alkalommal sok ezer olvasóhoz jut el. A lap ma is, akárcsak a múltban, a legfrissebb magyarországi és nemzetközi híreket közvetíti politikai nézetektől függetlenül. Előfizetése egy évre 75.-, fél évre 40.-. Rendelje meg ön is a közkedvelt, információkban gazdag, szórakoztató sajtóorgánumot a 416-656-8361-es számon vagy az info@kanadaimagyarsag.ca címen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2020 Bocskai Rádió, All rights reserved. Minden jog fenntartva.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

leiratkozom - nem kívánom többet kapni ezt a levelet     hírlevél beállítások 

Email Marketing Powered by Mailchimp