Copy
A clevelandi Bocskai Rádió hírlevele. Kérjük hallgassa vasárnaponként du. 2 és 5 óra között a 88.7 FM csatornán vagy az interneten. Részletes információk a www.BocskaiRadio.org-on. --- Nem látszik jól a hírlevel? Olvassa böngészőben.

2020.02.09.-i műsorunkból

Bemutatjuk Kuzma Péter KCSP ösztöndíjast


Szabó Éva

2020. 02. 08.

Chicagó Gála Bál 2. rész


Szabó Éva

2020. 02. 08.

Az Úr hangja – clevelandi reflexió


Szabó Éva

2020. 02. 08.

Radiothon adománygyűjtési útmutató


Molnár Zsolt

2020. 02. 08.

Adományok 2020-ra [ RADIOTHON ONLINE FORM ]


Molnár Zsolt

2020. 02. 08.

Meghalt Kirk Douglas, a 103 éves színészlegenda

Ki lesz Trump ellenfele? Iowában mérkőznek a demokraták

Magyarország, az élő hagyományok hazája

Folytatódik az Irinyi Terv

Ukrán miniszter: Nem kivitelez­hetők Szijjártó Péter javaslatai

Javaslatot tett Magyarország az oktatási helyzet megoldására

Marton Máriusz

Katolikus egyház 2020. február 9-i adása

Ady Endre: Farsangi dal

657. honismereti rejtvényjáték – 2020.02.09.

Cserkész Rádió / TV – 2020. február 2-i adása

Tejbegríz rántva

A testmozgás 20 bizonyított előnye

Apróhirdetések

Hirdessen Ön is a Bocskai Rádió weboldalán

Apróhirdetéseket fogadunk a studio@bocskairadio.org címen. Clevelandi nonprofit szervezeteknek és templomoknak ingyenes, mindenki más számára $10. Cégek számára reklám felületet is biztosítunk érdeklődni az előbbi email címen. 

Eseménynaptár

2020. február 9-én.

Február 9-én a Szent Imre Katolikus Templom szervezésében Farsangi Disznótoros Mulatság lesz. Az ebéd menüje: hagyományosan gazdag húsleves, disznótoros sült, hurka, kolbász, párolt sonkás csülök és káposzta, petrezselymes burgonya. Desszert, farsangi hájas tészta. A jó zenét a Harmónia Zenekar szolgáltatja. Ez alkalommal a cserkész Regösök felelevenítik a farsangot búcsúztató Bőgőtemetés hagyományait. Mindenkit sok szeretettel várnak!

2020. február 16-án.

Idén február 16-án és 23-án kerül sor a Bocskai Rádió 2020. évi adománygyűjtő akciójára, amely nem más, mint a RADIOTHON. Mindazok, akik szeretnének bennünket támogatni, e két vasárnap délután az élő adásunk alatt megtehetik. A Radiothon ideje alatt összegyűjtött támogatás a John Caroll Egyetemnek nyújt segítséget a rádió zökkenőmentes működéséhez. Mint tudják, az egyetem ad helyet a Bocskai Rádió adásának, amihez minden évben egyszer szükség van az önök nagylelkű támogatására. Ne feledjék tehát, február 16-án és 23-án várjuk telefonos felajánlásaikat az élő adások alatt, valamint hét közben a Bocskai Rádió weboldalán. Számítunk támogatásukra, és köszönjük szépen!
 

ADOMÁNYOK 2020-RA [ RADIOTHON ONLINE FORM ]

RADIOTHON ADOMÁNYGYŰJTÉSI ÚTMUTATÓ

2020. február 16-án.

2020. február 16-án déli 11:30 -kor ünnepi istentiszteletet szervez a Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Egyház. A szertartás témája a házasság szentségével lesz összekötve. Ez alkalommal az Úr igéje által megáldják a házaspárokat. Az ünnepi ige a következő lesz: 1. Mózes  2:18 ″És mondá az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek neki segítő társat, hozzá illőt” A szertartás után az egybegyűlteket ünnepi ebédre hívják. Az egyház ez alkalommal is sok szeretettel várja a híveket!

2020. február 16-án.

A Walton Hills-i Első Magyar Református Egyház február 16-án, vasárnap 12:30 órai kezdettel tombolával egybekötött ebédet szervez. A menü: rántott hús, káposztás tészta, sütemény és kávé. Előzetes asztalfoglalás szükséges, melyet megtehetnek a fhrcwh@gmail.com e-mail címen vagy az egyházunk hivatalánál a 440-786-7272-es telefonszámon. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

2020. február 20-án.

A Clevelandi Táncház február 20.-án lesz megtartva este 7 órai kezdéssel. Mindenkit nagy szeretettel várnak a Cserkészházba, ahol Balássyné Béres Anikó és Pigniczky Bendegúz vezetésével néptánc oktatást tartanak. Kérik, hogy kényelmes lábbeliben érkezzenek a táncosok, de ne tornacipőben, és a hölgyek lehetőség szerint pörgős szoknyát viseljenek. A jókedv elengedhetetlen kelléke az estnek. A program ingyenes, adományt szívesen fogadnak. Hívják barátaikat ismerőseiket, az esemény a Clevelandi Táncház weboldalon is elérhető és természetesen megosztható.

2020. február 23-án.

A Cserkész Barátok Köre és a clevelandi cserkészcsapatok szeretettel hívják Önt és kedves családját hagyományos ebédjükre amelyre 2020. február 23-án, 12:30-kor a Szt. Imre templom nagytermében kerül sor. A menü a következőképpen alakul: Májgombócleves Erzsi néni módra, alföldi töltött karaj, paprikás krumplipüré, vöröskáposzta, somlói galuska, kávé. Sör, bor, üdítők az est folyamán vásárolhatók. Ebéd jegyért és asztalfoglalásért hívhatják: Globits Zsuzsit du.1-től 6-ig, 440-777-4677 vagy Peller Ildikót este 6-tól 9-ig 440-892-9860 telefonszámokon. Kérjük jelenlétükkel támogassák cserkészeinket!

Cserkészebéd 2020

2020. március 6-8.

A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Austin, Texasba 2020. március 6-8-ig tartandó Kalotaszegi (Mérai) középhaladó néptánc-oktatására! Erre az alkalomra a Kalotaszegi Legénytársulat tagja, Varga Zoltán érkezik párjával táncot tanítani és a 6 tagú Tarsoly Banda húzza majd a talpalávalót! Ezt megelőzően március 5-én énektanulásra is lehet jelentkezni.  Március 7-én egy koncertre és azt követően hajnalig tartó táncházra is sor kerül! Jelentkezni a vercsaj13@gmail.com email címen lehet!

2020. március 7.

Március 7-én, déli 12 és délután 3 óra között csirkepaprikás ebédre  várja az érdeklődőket a Nyugat Oldali Magyar Református Templom. Az ételt  a helyszínen lehet fogyasztani vagy el is lehet vinni. A csirkepaprikás nokedlivel rendelhető. Ezen kívül tetszés szerint választható: töltött káposzta, húsleves és palacsinta. Előrendelés a (216) 476-3736-os telefonszámon lehetséges.

2020. március 8.

A Nyugat Oldali Magyar Református Templom sok szeretettel hívja híveit, a március 8-án vasárnap reggel 9:30 perctől tartandó Nagyböjt-i Ünnepi Istentiszteletre. A húsvét előtti időszak, lelki szemmel nézve a befelé fordulásról és a megbánásról szól. Ez alkalommal lehetőség van Úrvacsora vételre is. A szertartás magyar nyelven lesz megtartva.

2020. március 8.

Március 8-án, a vasárnap déli Istentiszteletet követően, 12:30 - kor a Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Egyház a mára már hagyományossá vált éves közgyűlését tartja. Az összejövetel keretén belül a tisztviselők beszámolnak eddigi tevékenységükről, illetve megvitatásra kerülnek az egyház magyar jellegű programjai és éves tervei. Minden ez ügyben érdekelt személyt sok szeretettel várnak!

Hirdetések

A Kanadai/Amerikai Magyarság elismerten a legnagyobb példányszámú 12 oldalas hetilap, amely 1949 óta szolgálja a Magyarországon kívülre szakadt magyarságot. Közismertebb neve a Kékújság, és minden alkalommal sok ezer olvasóhoz jut el. A lap ma is, akárcsak a múltban, a legfrissebb magyarországi és nemzetközi híreket közvetíti politikai nézetektől függetlenül. Előfizetése egy évre 75.-, fél évre 40.-. Rendelje meg ön is a közkedvelt, információkban gazdag, szórakoztató sajtóorgánumot a 416-656-8361-es számon vagy az info@kanadaimagyarsag.ca címen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2020 Bocskai Rádió, All rights reserved. Minden jog fenntartva.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

leiratkozom - nem kívánom többet kapni ezt a levelet     hírlevél beállítások 

Email Marketing Powered by Mailchimp