Copy
A clevelandi Bocskai Rádió hírlevele. Kérjük hallgassa vasárnaponként du. 2 és 5 óra között a 88.7 FM csatornán vagy az interneten. Részletes információk a www.BocskaiRadio.org-on. --- Nem látszik jól a hírlevel? Olvassa böngészőben.
Kitűnő angol könyv, akár karácsinyi ajándékként!

2019.12.01.-i műsorunkból

Bemutatjuk Kiss Katinkát közép-floridai #KCSP ösztöndíjast


Szabó Éva

2019. 11. 30.

Nt. Krasznai Csaba református lelkész beszámol a IX. Magyar Diaszpóra Tanács


Szabó Éva

2019. 11. 28.

Interjú Deák Zsolt baptista lelkésszel


Szabó Éva

2019. 11. 28.

Mély fájdalommal tudatja családja, hogy Pintér Antal – Tóni teremtőjéhez költözött


Szabó Éva

2019. 11. 27.

Trump újabb frontot nyitott Kínával

Az USA terroristává nyilvánítaná a mexikói drogkartelleket

Idén is rekordokat dönt a magyar turizmus

Szijjártó: Diplomáciai akadémia nyílik

Érvénytelenítették az iskola újralétesítésére vonatkozó rendeleteket

Orbán Viktor: Legyen ismét a világ közepe Baranya és Szlavónia!

Marton Máriusz

Evangélikus felekezet 2019. november 24-i adása

József Attila: Tél

647. honismereti rejtvényjáték – 2019.12.01.

Cserkész Rádió / TV – 2019. december 1-i adása

Somlói galuska (gluténmentes, laktózmentes recept)

5 étel, amit sose melegíts fel a mikróban, mert mérgezővé válhat

Apróhirdetések

Hirdessen Ön is a Bocskai Rádió weboldalán

Apróhirdetéseket fogadunk a studio@bocskairadio.org címen. Clevelandi nonprofit szervezeteknek és templomoknak ingyenes, mindenki más számára $10. Cégek számára reklám felületet is biztosítunk érdeklődni az előbbi email címen. 

Eseménynaptár

2019. december 4.

A Nyugat Ohioi Magyar Kulturális Központ ünnepi töltött káposztát kínál elvitelre. A káposzta tekercsek megrendelhetők: 2019 DECEMBER 4-ig. A csomagok felvehetők December 10-én délután 2 és 5 óra között a következő helyszínen: St. John (Byzantine) Templom, 36125 Aurora Rd. Solon. További információk a következő telefonszámon 440-248-4530.

2019. december 5.

December 5-én, csütörtökön este 7 órára, mindenkit nagy szeretettel várnak a felnőtt táncházba, a Cserkészházba ahol Balássyné Béres Anikó és Pigniczky Bendegúz vezetésével néptánc oktatást tartanak. Kérik, hogy kényelmes lábbeliben érkezzenek a táncosok, de ne tornacipőben, és a hölgyek lehetőség szerint pörgős szoknyát viseljenek. A jó kedv elengedhetetlen kelléke az estnek. A program ingyenes, adományt szívesen fogadnak. Hívják barátaikat ismerőseiket, az esemény a Clevelandi Táncház weboldalon is elérhető és természetesen megosztható.

2019. december 8.

A Nyugat-oldali Magyar Evangélikus Egyház szeretettel hívja és várja kedves híveit és vendégeit a 2019. december 8-án vasárnap 11:30 órakor kezdődő Istentiszteletére és az azt követő Mikulás napi ebédre. Menü: húsleves, székelykáposzta, hurka, sütemény, kávé. Ebédadomány felnőtteknek 15$, gyermekeknek ingyenes. Az ebédre jelentkezni lehet legkésőbb november 30-ig a 216 (213-8414) telefonszámon.

A Mikulás december 14-én du. 2 órától a Clevelandi Magyar Múzeumba látogat

2019. december 14.

December 14-én  a clevelandi magyar múzeum sok szerettel várja a kedves érdeklődőket gyerek programjára, a magyar hagyományok ünneplésére.  Ajánlott adományok: 10 $ felnőtteknek és 5 $ tanulóknak. A Mikulás bácsi ellátogat a Magyar Múzeumba, hogy örömet szerezzen a gyermekek számára. Az idei rendezvény a magyar népművészet és kézműves motívumok bemutatására szolgál mint például: festés, sablonozás, ráfűzött csipkézés. stb.

2019. december 14.

December 14-kén, déli 12 óra és délután 3 óra között csirkepaprikás ebédre  várja az érdeklődőket a Nyugat Oldali Magyar Református Templom. Az ételt a helyszínen lehet fogyasztani vagy el is lehet vinni. A csirkepaprikáson kívül tetszés szerint választható: töltött káposzta, húsleves és palacsinta.

2019. december 15.

December 15 - én déli 11 órától Adventi Áhítat és koncert lesz a Szent Erzsébet katolikus templomban. A koncerten fellép Jártó-Kocsis Emőke énekművész, az idei Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa. A programban egyházi jellegű énekek fognak elhangzani mint például Giulio Caccini Ave Maria, Andrew Lloyd Webber Pie Jesu. A zenés misét egy csirkepaprikás ebéd követ. Mindenkit szeretettel várnak!

2019. december 20.

December 20-án, szerdán este 7:30 -tól a Szent Imre Templomban, Karácsonyi Ünnepségre hívja a kedves szülőket, vendégeket a Clevelandi Magyar Cserkészszövetség. A nyitó imát Tamásy Éva evangélikus lelkész asszony mondja. Az ünnepi műsorban a cserkészek Betlehem-i történetet adnak elő. A programnak része a különböző hangszereken mint például: hegedű, zongora és az énekkar által előadott karácsonyi dalok. A zenés részeket szavalatok fogják színesebbé tenni. A záró imát Ft. Mezei András katolikus atya szolgáltatja. Mindenkit szeretettel várnak!

2019. december 22.

December 22 -én, vasárnap este 6 órától karácsonyi Istentisztelettel  egybekötött koncertre hívja a kedves híveit és az érdeklődőket a Nyugat Oldali Evangélikus Egyház. Az esemény helyszíne a Good Soil Evangélikus Templom, amely a 20300 Hilliard Bulevárdon található. Ünnepi igét mond Nt. Tamásy Éva lelkészasszony. A gyertyafényes karácsonyi műsorban fellépnek az evangélikus magyar iskola tanulói akik egy “Bethlehemest” adnak elő. Az Istentisztelet alatt a Kis Magyar Kórus teljesít szolgálatot Nt. Tamásy Zoltán és Jártó - Kocsis Emőke Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas vezetésével. A repertoárban elhangzanak közismert karácsonyi dalok - mint például “Szálljatok le angyalok”,  “The Herald Angel Sing”. További részletekért a következő telefonszámon lehet érdeklődni: (216)213-8414.

2019. december 24.

December 24-én, Karácsony szentestéjén, ünnepi Áhítat és Mise lesz a Szent Imre templomban. Az áhítat este 10:30 - kor kezdődik, aminek kapcsán közös karácsonyi éneklésre kerül sor. A programban hagyományos karácsonyi énekek szerepelnek, mint például: Csendes éj, Mennyből az angyal. Ezt követi  11 órától a szentmise. Minden hívőt és érdeklődőt szeretettel várnak!

2019. december 31.

December 31-én, este 8 órakor Szilveszteri Mulatságra hívja a Szent Imre Templom kedves vendégeit. A rendezvény a templom dísztermében kerül megrendezésre. A HARMONIA ZENEKAR fogja szolgáltatni a hangulatos zenét.  Érkezéskor pálinkás köszöntő és hideg előételek várják az egybegyűlteket. A vacsora menüje a következő: salátabár, hideg előételek, főmenüként borjúpaprikás nokedlivel valamint cigánypecenye petrezselymes burgonyával. Desszert magyaros ízvilágú sütemények, kávé, tea.  Éjfélkor pezsgőbontás, majd lencsefőzelék Debrecen-i kolbásszal vagy virslivel. Ára $50. A helyszínen szeszes ital is vásárolható. Az estet tovább színesíti a tombolában való részvétel. Helyfoglalás legkésőbb december 27-ig lehetséges, a következő telefonszámokon Zsula Marika 216-676-5863 vagy Mészáros Mária 440-331-0391.

Hirdetések

A Kanadai/Amerikai Magyarság elismerten a legnagyobb példányszámú 12 oldalas hetilap, amely 1949 óta szolgálja a Magyarországon kívülre szakadt magyarságot. Közismertebb neve a Kékújság, és minden alkalommal sok ezer olvasóhoz jut el. A lap ma is, akárcsak a múltban, a legfrissebb magyarországi és nemzetközi híreket közvetíti politikai nézetektől függetlenül. Előfizetése egy évre 75.-, fél évre 40.-. Rendelje meg ön is a közkedvelt, információkban gazdag, szórakoztató sajtóorgánumot a 416-656-8361-es számon vagy az info@kanadaimagyarsag.ca címen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Bocskai Rádió, All rights reserved. Minden jog fenntartva.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

leiratkozom - nem kívánom többet kapni ezt a levelet     hírlevél beállítások 

Email Marketing Powered by Mailchimp