Copy
A clevelandi Bocskai Rádió hírlevele. Kérjük hallgassa vasárnaponként du. 2 és 5 óra között a 88.7 FM csatornán vagy az interneten. Részletes információk a www.BocskaiRadio.org-on. --- Nem látszik jól a hírlevel? Olvassa böngészőben.

2020.02.16.-i műsorunkból

Adományok 2020-ra [ RADIOTHON ONLINE FORM ]


Molnár Zsolt

2020. 02. 15.

Radiothon adománygyűjtési útmutató


Molnár Zsolt

2020. 02. 15.

Magyar tudós közreműködésével indult útjára a Napot vizsgáló műhold

Az USA vádat emel a kínai haderő négy tagja ellen

Európa élmezőnyében

Legvonzóbb arcát mutatta a főváros

Varga Mihály is tiszteletbeli székely lett

A magyarság számára kedvező törvény­módosítások

Marton Máriusz

Katolikus egyház 2020. február 9-i adása

József Attila: AMIT SZÍVEDBE REJTESZ

658. honismereti rejtvényjáték – 2020.02.16.

Cserkész Rádió / TV – 2020. február 2-i adása

Lacikrumpli ahogy én készítem

A testmozgás 20 bizonyított előnye

Apróhirdetések

Hirdessen Ön is a Bocskai Rádió weboldalán

Apróhirdetéseket fogadunk a studio@bocskairadio.org címen. Clevelandi nonprofit szervezeteknek és templomoknak ingyenes, mindenki más számára $10. Cégek számára reklám felületet is biztosítunk érdeklődni az előbbi email címen. 

Eseménynaptár

2020. február 16-án.

Idén február 16-án és 23-án kerül sor a Bocskai Rádió 2020. évi adománygyűjtő akciójára, amely nem más, mint a RADIOTHON. Mindazok, akik szeretnének bennünket támogatni, e két vasárnap délután az élő adásunk alatt megtehetik. A Radiothon ideje alatt összegyűjtött támogatás a John Caroll Egyetemnek nyújt segítséget a rádió zökkenőmentes működéséhez. Mint tudják, az egyetem ad helyet a Bocskai Rádió adásának, amihez minden évben egyszer szükség van az önök nagylelkű támogatására. Ne feledjék tehát, február 16-án és 23-án várjuk telefonos felajánlásaikat az élő adások alatt, valamint hét közben a Bocskai Rádió weboldalán. Számítunk támogatásukra, és köszönjük szépen!
 

ADOMÁNYOK 2020-RA [ RADIOTHON ONLINE FORM ]

RADIOTHON ADOMÁNYGYŰJTÉSI ÚTMUTATÓ

2020. február 16-án.

2020. február 16-án déli 11:30 -kor ünnepi istentiszteletet szervez a Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Egyház. A szertartás témája a házasság szentségével lesz összekötve. Ez alkalommal az Úr igéje által megáldják a házaspárokat. Az ünnepi ige a következő lesz: 1. Mózes  2:18 ″És mondá az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek neki segítő társat, hozzá illőt” A szertartás után az egybegyűlteket ünnepi ebédre hívják. Az egyház ez alkalommal is sok szeretettel várja a híveket!

2020. február 16-án.

A Walton Hills-i Első Magyar Református Egyház február 16-án, vasárnap 12:30 órai kezdettel tombolával egybekötött ebédet szervez. A menü: rántott hús, káposztás tészta, sütemény és kávé. Előzetes asztalfoglalás szükséges, melyet megtehetnek a fhrcwh@gmail.com e-mail címen vagy az egyházunk hivatalánál a 440-786-7272-es telefonszámon. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak.

2020. február 20-án.

A Clevelandi Táncház február 20.-án lesz megtartva este 7 órai kezdéssel. Mindenkit nagy szeretettel várnak a Cserkészházba, ahol Balássyné Béres Anikó és Pigniczky Bendegúz vezetésével néptánc oktatást tartanak. Kérik, hogy kényelmes lábbeliben érkezzenek a táncosok, de ne tornacipőben, és a hölgyek lehetőség szerint pörgős szoknyát viseljenek. A jókedv elengedhetetlen kelléke az estnek. A program ingyenes, adományt szívesen fogadnak. Hívják barátaikat ismerőseiket, az esemény a Clevelandi Táncház weboldalon is elérhető és természetesen megosztható.

2020. február 22-én.

Február 22-én este 6-órától a Westlake-i Magyar Hetednapi Adventista Gyülekezet szeretettel hív és vár mindenkit egy lángos estre. Az alkalom egy rövid Istentisztelettel kezdődik, azt követően baráti hangulatban, ismerkedésre, alkalmas ingyenes vacsorára kerül sor, hol lángost szolgálnak fel. A gyülekezet címe 2335 Columbia Rd. Westlake, OH 44145. Esetleges kérdéseikkel forduljanak Marton Máriusz lelkipásztorhoz a (419) 921-5086 telefonszámon.

2020. február 23-án.

A Cserkész Barátok Köre és a clevelandi cserkészcsapatok szeretettel hívják Önt és kedves családját hagyományos ebédjükre amelyre 2020. február 23-án, 12:30-kor a Szt. Imre templom nagytermében kerül sor. A menü a következőképpen alakul: Májgombócleves Erzsi néni módra, alföldi töltött karaj, paprikás krumplipüré, vöröskáposzta, somlói galuska, kávé. Sör, bor, üdítők az est folyamán vásárolhatók. Ebéd jegyért és asztalfoglalásért hívhatják: Globits Zsuzsit du.1-től 6-ig, 440-777-4677 vagy Peller Ildikót este 6-tól 9-ig 440-892-9860 telefonszámokon. Kérjük jelenlétükkel támogassák cserkészeinket!

Cserkészebéd 2020

2020. március 6-8.

A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Austin, Texasba 2020. március 6-8-ig tartandó Kalotaszegi (Mérai) középhaladó néptánc-oktatására! Erre az alkalomra a Kalotaszegi Legénytársulat tagja, Varga Zoltán érkezik párjával táncot tanítani és a 6 tagú Tarsoly Banda húzza majd a talpalávalót! Ezt megelőzően március 5-én énektanulásra is lehet jelentkezni.  Március 7-én egy koncertre és azt követően hajnalig tartó táncházra is sor kerül! Jelentkezni a vercsaj13@gmail.com email címen lehet!

2020. március 7.

Március 7-én, déli 12 és délután 3 óra között csirkepaprikás ebédre  várja az érdeklődőket a Nyugat Oldali Magyar Református Templom. Az ételt  a helyszínen lehet fogyasztani vagy el is lehet vinni. A csirkepaprikás nokedlivel rendelhető. Ezen kívül tetszés szerint választható: töltött káposzta, húsleves és palacsinta. Előrendelés a (216) 476-3736-os telefonszámon lehetséges.

2020. március 8.

A Nyugat Oldali Magyar Református Templom sok szeretettel hívja híveit, a március 8-án vasárnap reggel 9:30 perctől tartandó Nagyböjt-i Ünnepi Istentiszteletre. A húsvét előtti időszak, lelki szemmel nézve a befelé fordulásról és a megbánásról szól. Ez alkalommal lehetőség van Úrvacsora vételre is. A szertartás magyar nyelven lesz megtartva.

2020. március 8.

Március 8-án, a vasárnap déli Istentiszteletet követően, 12:30 - kor a Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Egyház a mára már hagyományossá vált éves közgyűlését tartja. Az összejövetel keretén belül a tisztviselők beszámolnak eddigi tevékenységükről, illetve megvitatásra kerülnek az egyház magyar jellegű programjai és éves tervei. Minden ez ügyben érdekelt személyt sok szeretettel várnak!

2020. március 14.

A Clevelandi Magyar Múzeum újabb előadást szervez melynek címe “Ünnepeljük együtt Lehár Ferencet”. Az eseményre március 14-én déli 2 órakor kerül sor. A múzeum vendége ez alkalommal Lázár Andrea a Kapossy Magyar Rádió adás munkatársa. Az összejövetel angol nyelven zajlik. Az előadás előtt és után megtekinthető a legújabb kiállítás is amelynek tematikája a magyar képzőművészet és népművészet. Legyen Ön is részese ennek az érdekes előadásnak, mindenkit szeretettel várnak!

2020. március 15-én.

Március 15-én vasárnap déli 2 órától az Egyesült Magyar Egyletek sok szeretettel hívja Cleveland magyarságát, a mára már hagyományossá vált “Március 15-ei Ünnepi Megemlékezésre”. A rendezvénynek ez alkalommal a kelet oldali, Első Magyar Református Templom ad otthont. A megemlékezésen köszöntő beszédet mond Dr. Szentkirályi Endre elnök. A változatos program magyar szavalatokat, zeneszámokat, néptáncot, gyerek előadást fog tartalmazni. Emlékezzünk meg együtt, ezen fontos magyar történelmi eseményről!

Hirdetések

A Kanadai/Amerikai Magyarság elismerten a legnagyobb példányszámú 12 oldalas hetilap, amely 1949 óta szolgálja a Magyarországon kívülre szakadt magyarságot. Közismertebb neve a Kékújság, és minden alkalommal sok ezer olvasóhoz jut el. A lap ma is, akárcsak a múltban, a legfrissebb magyarországi és nemzetközi híreket közvetíti politikai nézetektől függetlenül. Előfizetése egy évre 75.-, fél évre 40.-. Rendelje meg ön is a közkedvelt, információkban gazdag, szórakoztató sajtóorgánumot a 416-656-8361-es számon vagy az info@kanadaimagyarsag.ca címen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2020 Bocskai Rádió, All rights reserved. Minden jog fenntartva.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

leiratkozom - nem kívánom többet kapni ezt a levelet     hírlevél beállítások 

Email Marketing Powered by Mailchimp