Copy
A clevelandi Bocskai Rádió hírlevele. Kérjük hallgassa vasárnaponként du. 2 és 5 óra között a 88.7 FM csatornán vagy az interneten. Részletes információk a www.BocskaiRadio.org-on. --- Nem látszik jól a hírlevel? Olvassa böngészőben.
Kitűnő angol könyv, akár karácsinyi ajándékként!

2019.12.22.-i műsorunkból

Snétberger Ferenc és tanítványai Washington DC-ben koncerteztek


Szabó Éva

2019. 12. 22.

Tiszteletbeli konzulok a magyarok szolgálatában


Szabó Éva

2019. 12. 22.

A Magyar Amerikai Koalíció Mikulás-vacsorája – 2019


Szabó Éva

2019. 12. 15.

A washingtoni Kossuth Ház magyar tulajdonba került


Szabó Éva

2019. 12. 15.

4,3 milliárd dollárt adtak a magyar alapítású cégért

Szerdán szavaznak Trump esetleges felelősségre vonásáról

66 magyar film-klasszikus karácsonyra

Novák: Ingyenes lesz a meddőségkezelés

Kétszeresére nő A magyar kultúráért és oktatásért pályázat keretösszege

Kétszeresére emelte Bukarest a családi pótlékot

Marton Máriusz

Evangélikus felekezet 2019. december 22-i adása

Babits Mihály: Karácsonyi ének

650. honismereti rejtvényjáték – 2019.12.22.

Cserkész Rádió / TV – 2019. december 1-i adása

Töltött hagyma

Mit jelent az egészség?

Apróhirdetések

Hirdessen Ön is a Bocskai Rádió weboldalán

Apróhirdetéseket fogadunk a studio@bocskairadio.org címen. Clevelandi nonprofit szervezeteknek és templomoknak ingyenes, mindenki más számára $10. Cégek számára reklám felületet is biztosítunk érdeklődni az előbbi email címen. 

Eseménynaptár

2019. december 22.

December 22 -én, vasárnap este 6 órától karácsonyi Istentisztelettel  egybekötött koncertre hívja a kedves híveit és az érdeklődőket a Nyugat Oldali Evangélikus Egyház. Az esemény helyszíne a Good Soil Evangélikus Templom, amely a 20300 Hilliard Bulevárdon található. Ünnepi igét mond Nt. Tamásy Éva lelkészasszony. A gyertyafényes karácsonyi műsorban fellépnek az evangélikus magyar iskola tanulói akik egy “Bethlehemest” adnak elő. Az Istentisztelet alatt a Kis Magyar Kórus teljesít szolgálatot Nt. Tamásy Zoltán és Jártó - Kocsis Emőke Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjas vezetésével. A repertoárban elhangzanak közismert karácsonyi dalok - mint például “Szálljatok le angyalok”,  “The Herald Angel Sing”. További részletekért a következő telefonszámon lehet érdeklődni: (216)213-8414.

2019. december 22.

December 22-én, vasárnap, a Nyugatoldali Református Templomban a Gyertyafényes Istentisztelet du. 4 órakor kezdődik. Mindenkit nagy örömmel várnak a karácsonyi evangélium, és fiatalok szolgálatára. Kocsis Jártó Emőke KCSP ösztöndíjas ének-zeni fellépése gazdagítja a programot.

2019. december 24.

December 24-én, Karácsony szentestéjén, ünnepi Áhítat és Mise lesz a Szent Imre templomban. Az áhítat este 10:30 - kor kezdődik, aminek kapcsán közös karácsonyi éneklésre kerül sor. A programban hagyományos karácsonyi énekek szerepelnek, mint például: Csendes éj, Mennyből az angyal. Ezt követi  11 órától a szentmise. Minden hívőt és érdeklődőt szeretettel várnak!

2019. december 24.

Az Első Magyar Református Egyház Úrvacsorával egybekötött, gyertyafényes karácsonyi Istentiszteletet tart a következő időpontokban: December 24 -én este 7 órakor angol nyelven és december 25 -én délelőtt 11 órakor magyar nyelven. Mindenkit nagy szeretettel várnak!

2019. december 31.

December 31-én, este 8 órakor Szilveszteri Mulatságra hívja a Szent Imre Templom kedves vendégeit. A rendezvény a templom dísztermében kerül megrendezésre. A HARMONIA ZENEKAR fogja szolgáltatni a hangulatos zenét.  Érkezéskor pálinkás köszöntő és hideg előételek várják az egybegyűlteket. A vacsora menüje a következő: salátabár, hideg előételek, főmenüként borjúpaprikás nokedlivel valamint cigánypecenye petrezselymes burgonyával. Desszert magyaros ízvilágú sütemények, kávé, tea.  Éjfélkor pezsgőbontás, majd lencsefőzelék Debrecen-i kolbásszal vagy virslivel. Ára $50. A helyszínen szeszes ital is vásárolható. Az estet tovább színesíti a tombolában való részvétel. Helyfoglalás legkésőbb december 27-ig lehetséges, a következő telefonszámokon Zsula Marika 216-676-5863 vagy Mészáros Mária 440-331-0391.

2019. december 31.

December 31-én este 7 órától Radva Éva néni "szilveszteri bulira" hívja Cleveland magyarságát a Magyar Business Klubba. A Niagara Gypsy Duo band mellett Szente Béla és Bohár László DJ-k szolgáltatják a szórakozáshoz a zenét. A vacsora menüje: disznó sült gomba mártással, sajtos szalonnás csirkemell körettel és savanyúsággal.  Éjfélkor pezsgőt, majd lencsefőzeléket virslivel szolgálnak fel. Szeszes italt a bárban vásárolható. Jelentkezés és jegyrendelés Radva Éva néninél a 440-610-2496-os telefonszámon.

2020. január 4-én.

Január 4-én Újévi Opera előadás lesz a Szent Imre Templomban. Az opera címe a “Kékszakállú Herceg Vára” Bartók Béla Zeneszerzőtől. Az előadást a Mansfieldi Szimfonikus Zenekar művészei fogják előadni. Az opera nyelve magyar lesz. Részletek hamarosan a templom honlapján. Minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak!

2020. január 4-én.

A Cleveland-i Magyar Múzeum sok szeretettel várja kedves vendégeit a január 4-én, szombaton, déli 2 órától kezdődő gyerek programjára. A rendezvény célja, hogy megismertesse a fiatal generációt a magyar népművészettel. A kézművesség magában foglalja az egyszerű technikákat, sablonozást, festészetet és még sok mást az életkornak megfelelő tevékenységeket. A program 3-9 és 10-13 éves korosztály számára ajánlott. A rendezvény alatt a gyermekek számára díjakat fognak kiosztani. További információk a következő elérhetőségen találhatók: 440-247-5144 telefonszámon, vagy a meszarosandyneni@gmail.com e-mail címen. A program nyelve angol. A múzeum és az ajándékbolt 13–14 óra között nyitva lesz. A rendezvény alatt az új kiállítást is meg lehet tekinteni! A Galéria földalatti garázsában 5 dolláros parkolási lehetőség biztosított - Jelenleg a garázs javítás alatt áll, ezért felhívjuk figyelmüket, hogy a parkolási díjat előre ki kell fizetni.

Hirdetések

A Kanadai/Amerikai Magyarság elismerten a legnagyobb példányszámú 12 oldalas hetilap, amely 1949 óta szolgálja a Magyarországon kívülre szakadt magyarságot. Közismertebb neve a Kékújság, és minden alkalommal sok ezer olvasóhoz jut el. A lap ma is, akárcsak a múltban, a legfrissebb magyarországi és nemzetközi híreket közvetíti politikai nézetektől függetlenül. Előfizetése egy évre 75.-, fél évre 40.-. Rendelje meg ön is a közkedvelt, információkban gazdag, szórakoztató sajtóorgánumot a 416-656-8361-es számon vagy az info@kanadaimagyarsag.ca címen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Bocskai Rádió, All rights reserved. Minden jog fenntartva.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

leiratkozom - nem kívánom többet kapni ezt a levelet     hírlevél beállítások 

Email Marketing Powered by Mailchimp