Copy
A clevelandi Bocskai Rádió hírlevele. Kérjük hallgassa vasárnaponként du. 2 és 5 óra között a 88.7 FM csatornán vagy az interneten. Részletes információk a www.BocskaiRadio.org-on. --- Nem látszik jól a hírlevel? Olvassa böngészőben.
Kitűnő angol könyv, akár karácsinyi ajándékként!

2019.11.10.-i műsorunkból

Állampolgársági eskütétel Clevelandben


Szabó Éva

2019. 11. 09.

Tiszteletbeli konzullá nevezték ki Pazaurek Pirost


Szabó Éva

2019. 11. 09.

Citera és néptánc!


Szabó Éva

2019. 11. 09.

1956-os Forradalom és Szabadságharc megemlékezés Chicagóban


Bocskai Rádió

2019. 11. 07.

Trump: a demokrata jelöltnek sincs varázspálcája

Búcsút intett Donald Trump a klímaegyezménynek

Hat produkció jutott tovább a Fölszállott a páva első élő adásában

A Holokauszt Emlékközpontba érkezett az Élet és halál között című tárlat

Naptár készül a kommunizmus időszakáról

Napirenden az úzvölgyi katonatemetőben történtek

Marton Máriusz

A Hetednapi Adventista Gyülekezet 2019. november 10-i adása

Katolikus egyház 2019. november 10-i adása

Aranyosi Ervin: Utolsó levél

644. honismereti rejtvényjáték – 2019.11.10.

Cserkész Rádió / TV – 2019. november 3-i adása

Tepsis tarja vele sült gyümölcsökkel

Te is ebben a pózban alszol? Mutatjuk, milyen kockázatokkal kell számolnod

Apróhirdetések

Kitűnő angol könyv, akár karácsonyi ajándékként!

Kiadó lakást keresünk 9 hónapra

Hirdessen Ön is:


Apróhirdetéseket fogadunk a studio@bocskairadio.org címen. Clevelandi nonprofit szervezeteknek és templomoknak ingyenes, mindenki más számára $10. Cégek számára reklám felületet is biztosítunk érdeklődni az előbbi email címen. 

Eseménynaptár

2019. november 10.

Ugyancsak November 10-én vasárnap, A Walton Hills-i Első Magyar Református Egyház tombolával egybekötött ünnepi ebédet szervez 12:30 órai kezdettel. A menü töltött sült csirke rizskörettel és cranberry szósszal, sütemény és kávé. Előzetes asztalfoglalás szükséges, melyet megtehetnek a fhrcwh@gmail.com e-mail címen vagy az egyházunk hivatalánál a 440-786-7272 telefonon. Mindenkit szeretettel hívnak és várnak! Üzenetet angolul es magyarul is hagyhatnak, mindenkit visszahívnak.

2019. november 17.

November 17-én, vasárnap délelőtt 11:00 órától rendezik meg a Szent Erzsébet templom búcsúját. Az ebéd menüje: friss házias jellegű kenyér és vaj, friss zöld saláta, sertés szűzpecsenye gombapaprikás szósszal, valamint sült csirkecomb rizi-bizivel (rizs-zölborsó). Desszertként tortaroládot Dobos csokoládékrémmel szolgálnak fel. Ebédjegy ára: $20. felnőtteknek, $10. diákoknak, 7 éven aluli gyermekeknek ingyenes. Helyfoglalásért hívják Hudák Icát a 440-944-1384-es számon november 7-ig. A jó magyar muzsikát a Harmónia Zenekar szolgáltatja, valamint fellépnek a Szent Erzsébet néptáncosok!

2019. november 20.

November 20.-án este 7 órától a Cleveland-i Magyar Családfakutató Egyesület előadást hirdet: “CLEVELAND HíRES TEMETŐI” címmel. Az előadó Diana Rogers betekintést nyújt a clevelandi temetők történelmébe. Bemutatja az ott eltemetett híres magyar és szlovák nemzetiségű emberek történetét. Kérdéseikkel Diana Rogers-hez fordulhatnak  a 216.382.3623 telefonszámon vagy e-mailben: lewisaclarkette@sbcglobal.net

2019. november 21.

November 21-én, csütörtökön este 7 órára, mindenkit nagy szeretettel várnak a felnőtt táncházba, a Cserkészházba ahol Balássyné Béres Anikó és Pigniczky Bendegúz vezetésével néptánc oktatást tartanak. Kérik, hogy kényelmes lábbeliben érkezzenek a táncosok, de ne tornacipőben, és a hölgyek lehetőség szerint pörgős szoknyát viseljenek. A program ingyenes, adományt szívesen fogadnak. Hívják barátaikat ismerőseiket, az esemény a Clevelandi Táncház weboldalon is elérhető.

2019. november 23.

November 23-án, szombaton 6:30-tól a Hungarian Business Club szervezésében disznótoros vacsorára kerül sor. A menü: hurka, kolbász, lacipecsenye, krumplipüré, párolt vöröskáposzta, sütemény és kávé. Italt a helyi bárban lehet vásárolni készpénzzel. Az estén a zenét Dj Szente Béla szolgáltatja, ajtónyitás fél hatkor, a vacsora felszolgálása fél hétkor kezdődik. Jegyek csak elővételbe kaphatók, november 20-ig. Hívják Radva Éva nénit a 440-610-2496-os telefonszámon. A klub címe: 15805 Libby Road Maple Heights.

2019. november 29-30.

November 29 és 30 között Clevelandban megrendezésre kerül az 59. Magyar Találkozó. Az ez évi téma “Trianon kihatása: A Magyar Nemzet Összetartozása”. Ebben az évben dísz vendégeink lesznek  Németh Zsolt, elnök, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke, szintén előad: Szentesi Zöldi László, jelenleg a Magyar Demokrata főmunkatársa. További információkat illetve a rendezvény részletes programját megtekinthetik a www.hungarianassociation.com honlapon vagy a Magyar Társaság Facebook oldalán.

2019. november 29-30.

Magyarország Főkonzulátusa november 26 és 30 között, kihelyezett konzuli napokat tart Clevelandben. Helyszín: Hilton Garden Inn Cleveland Downtown. Tekintettel arra, hogy a zökkenőmentes ügyintézéshez történjen, pontos és előzetes egyeztetésre van szükség, közvetlenül a külképviselettel szükséges egyeztetni a consulate.chi@mfa.gov.hu e-mail címen, legkésőbb november 20. szerda déli 12 óráig. A kihelyezett konzuli nap alkalmával intézhető ügyek: egyszerűsített honosítás, magyar állampolgárság igazolása, anyakönyvezés, útlevél, személyi igazolvány (kizárólag előzetes adategyeztetést követően), hitelesítés, lakcímnyilvántartással kapcsolatos ügyek.

2019. december 14.

December 14-én  a clevelandi magyar múzeum sok szerettel várja a kedves érdeklődőket gyerek programjára, a magyar hagyományok ünneplésére.  Ajánlott adományok: 10 $ felnőtteknek és 5 $ tanulóknak. A Mikulás bácsi ellátogat a Magyar Múzeumba, hogy örömet szerezzen a gyermekek számára. Az idei rendezvény a magyar népművészet és kézműves motívumok bemutatására szolgál mint például: festés, sablonozás, ráfűzött csipkézés. stb.

2019. december 14.

December 14-kén, déli 12 óra és délután 3 óra között csirkepaprikás ebédre  várja az érdeklődőket a Nyugat Oldali Magyar Református Templom. Az ételt a helyszínen lehet fogyasztani vagy el is lehet vinni. A csirkepaprikáson kívül tetszés szerint választható: töltött káposzta, húsleves és palacsinta.

Hirdetések

A Kanadai/Amerikai Magyarság elismerten a legnagyobb példányszámú 12 oldalas hetilap, amely 1949 óta szolgálja a Magyarországon kívülre szakadt magyarságot. Közismertebb neve a Kékújság, és minden alkalommal sok ezer olvasóhoz jut el. A lap ma is, akárcsak a múltban, a legfrissebb magyarországi és nemzetközi híreket közvetíti politikai nézetektől függetlenül. Előfizetése egy évre 75.-, fél évre 40.-. Rendelje meg ön is a közkedvelt, információkban gazdag, szórakoztató sajtóorgánumot a 416-656-8361-es számon vagy az info@kanadaimagyarsag.ca címen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2019 Bocskai Rádió, All rights reserved. Minden jog fenntartva.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

leiratkozom - nem kívánom többet kapni ezt a levelet     hírlevél beállítások 

Email Marketing Powered by Mailchimp