Copy
A clevelandi Bocskai Rádió hírlevele. Kérjük hallgassa vasárnaponként du. 2 és 5 óra között a 88.7 FM csatornán vagy az interneten. Részletes információk a www.BocskaiRadio.org-on. --- Nem látszik jól a hírlevel? Olvassa böngészőben.

2020.01.26.-i műsorunkból

A magyar kultúra napján Demény Péter, erdélyi íróval, költővel beszélgettünk


Szabó Éva

2020. 01. 25.

Egészséges vállalkozások, egészséges cégtulajdonosokkal – új lehetőségek Ohióban


Szabó Éva

2020. 01. 25.

Clevelandi reflexió a magyar kultúra napjára


Szabó Éva

2020. 01. 23.

2020-ban is Chicagó Gála Bál – Telefonos interjú Stétz Andreával


Szabó Éva

2020. 01. 20.

Trump: Meg kell védenünk minden még meg nem született gyermeket

Megkezdődött az elnök elleni eljárás szenátusi tárgyalása

Kásler: 11 milliárd forint kórházépületek tervezésére

Bacchus leánya

Vince-napi szőlőhegyi rendezvény Kéménden

Székelyföld, a szórvány és az anyaország ünnepelt együtt

Marton Máriusz

A Hetednapi Adventista Gyülekezet 2020. január 26-i adása

Kölcsey Ferenc: Himnusz

655. honismereti rejtvényjáték – 2020.01.26.

Cserkész Rádió / TV – 2020. január 5-i adása

Csirkés aprópecsenye

Mit együnk influenzásan?

Apróhirdetések

Hirdessen Ön is a Bocskai Rádió weboldalán

Apróhirdetéseket fogadunk a studio@bocskairadio.org címen. Clevelandi nonprofit szervezeteknek és templomoknak ingyenes, mindenki más számára $10. Cégek számára reklám felületet is biztosítunk érdeklődni az előbbi email címen. 

Eseménynaptár

2020. január 26-án.

A Walton Hills-i Első Magyar Református Egyház január 26-án, vasárnap délután 12:30 órai kezdettel disznótoros ebédet szervez. Menü: kolbász, hurka, töltött káposzta krumplipürével, sütemény és kávé. Előzetes asztalfoglalásaikat megtehetik a fhrcwh@gmail.com e-mail címen vagy az egyház hivatalánál a 440-786-7272-es telefonszámon. Üzeneteket magyarul és angolul is hagyhatnak. Mindenkit szeretettel várnak!

2020. január 30-ig.

Farsangi Fánkot készítenek a Szent Imre Egyházközség asszonyai a templom javára. Egy tucat, vagyis 12 darab, 12. dollár.  Rendeléseikkel január 30-ig hívják következő hölgyek egyikét: Zsula Marikát a 216-676-5863 vagy Mészáros Máriát a 440-331-0391 számokon. A kész fánkokat fel lehet venni február 2-án, vasárnap, a Szent Imre templom konyháján Mise után. Ugyanakkor „Farsangi Fánk uzsonnára” hívnak szeretettel mindenkit az 1 órás szentmise után a Szent Imre templom dísztermébe. Az uzsonna adomány 4. dollár.

Az Úr hangja

2020. január 26-án.

BOCSKAI FILMKLUB

A Bocskai Filmklub következő eseménye február 2-án lesz, este 6 órától. Figyelem, filmcsere történt! Technikai okok miatt az Apró mesék film vetítését egy későbbi időpontra halasztottuk.

Február 2-án a Bocskai Filmklub bemutatja Az Úr hangja című játékfilmet, amelyet Magyarországon és Kanadában forgattak.

A Stanislaw Lem regénye alapján készült film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. A film főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter (Polgár Csaba), egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára. 

A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

A 108 perces dráma, játékfilm vetítésére a John Carroll Egyetem, szuper audio-vizuális termében kerül sor, az Administration Bulding AD226-os szám alatt, a csonka torony melletti épületben. A film magyar nyelvű, angol felirattal!!

2020. február 7-én.

Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a havonta megrendezendő magyar nyelvű dicsőítő alkalomra. Az első alkalom az Első Magyar Református Egyháznál lesz megtartva 2020. február 7-én, péntek este 7 órától. A dicsőítő szolgálat alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak. A templom címe (First Hungarian Reformed Church) 14530 Alexander Road, Walton Hills, OH 44146. További információt a 440-786-7272.

Dicsőítő est

2020. február 8-án.

A Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Egyházközség tagjai szeretettel hívnak és várnak mindenkit a 2020. február 8-án este 6 órától rendezett hagyományos “Álarcos Farsangi Mulatságra”! A menü a következő lesz: zöldborsó leves, túrós csusza marhapörkölttel és sütemény. Töltsünk el együtt, egy nagyszerű estét a magyar hagyományok jegyében!

2020. február 8-án.

2020. február 16-án déli 11:30 -kor ünnepi istentiszteletet szervez a Nyugat Oldali Magyar Evangélikus Egyház. A szertartás témája a házasság szentségével lesz összekötve. Ez alkalommal az Úr igéje által megáldják a házaspárokat. Az ünnepi ige a következő lesz: 1. Mózes  2:18 ″És mondá az Úr Isten: Nem jó az embernek egyedül lenni; szerzek neki segítő társat, hozzá illőt” A szertartás után az egybegyűlteket ünnepi ebédre hívják. Az egyház ez alkalommal is sok szeretettel várja a híveket!

2020. március 6-8.

A Hajnalcsillag Néptáncegyüttes minden kedves érdeklődőt szeretettel vár Austin, Texasba 2020. március 6-8-ig tartandó Kalotaszegi (Mérai) középhaladó néptánc-oktatására! Erre az alkalomra a Kalotaszegi Legénytársulat tagja, Varga Zoltán érkezik párjával táncot tanítani és a 6 tagú Tarsoly Banda húzza majd a talpalávalót! Ezt megelőzően március 5-én énektanulásra is lehet jelentkezni.  Március 7-én egy koncertre és azt követően hajnalig tartó táncházra is sor kerül! Jelentkezni a vercsaj13@gmail.com email címen lehet!

Hirdetések

A Kanadai/Amerikai Magyarság elismerten a legnagyobb példányszámú 12 oldalas hetilap, amely 1949 óta szolgálja a Magyarországon kívülre szakadt magyarságot. Közismertebb neve a Kékújság, és minden alkalommal sok ezer olvasóhoz jut el. A lap ma is, akárcsak a múltban, a legfrissebb magyarországi és nemzetközi híreket közvetíti politikai nézetektől függetlenül. Előfizetése egy évre 75.-, fél évre 40.-. Rendelje meg ön is a közkedvelt, információkban gazdag, szórakoztató sajtóorgánumot a 416-656-8361-es számon vagy az info@kanadaimagyarsag.ca címen. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
Copyright © 2020 Bocskai Rádió, All rights reserved. Minden jog fenntartva.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

leiratkozom - nem kívánom többet kapni ezt a levelet     hírlevél beállítások 

Email Marketing Powered by Mailchimp